Παρασκευή, 14 Νοέ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Μητσοτάκης: Είμαι και πολιτικός και τεχνοκράτης, έχω συμβόλαιο 4ετίας με τον λαό
Σάλος στην Τουρκία και ρηματική διακοίνωση για ανάρτηση της Πολεμικής Αεροπορίας
Σταυρούπολη: Μετά από 33 χρόνια εγκατάλειψης ξεκίνησε να κατεδαφίζεται το τσιμεντένιο κουφάρι του ΑΓΝΟ
Δεν κατεβάζει το δημοσίευμα ο Βαξεβάνης παρά τη δικαίωση Gutenberg – «Ας τους στείλει ο Τσίπρας να με συλλάβουν»
Σκλήκας:Mία μέρα πριν παραιτηθεί ασφαλίστηκε με 461.000 ευρώ για τυχόν ζημιές στα ΕΛΤΑ
Πιερρακάκης για το δημοψήφισμα του 2015: Οι προσδοκίες αποδείχθηκαν ψευδαισθήσεις και όχι ρεαλιστικές πολιτικές εναλλακτικές
Βουλή: Με στοιχεία ο Μητσοτάκης για τα μέτρα κατά της ακρίβειας
Η εορτή του συμπολιούχου Θεσσαλονίκης Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά (Βίντεο)
Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε ενεργειακό κόμβο
Σεισμός 3,6 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιερρακάκης για το δημοψήφισμα του 2015: Οι προσδοκίες αποδείχθηκαν ψευδαισθήσεις και όχι ρεαλιστικές πολιτικές εναλλακτικές

3 ώρες ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


- Advertisement -

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης, σε εκδήλωση του think tank Centre for European Policy Studies (CEPS) που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες με τίτλο: «Η ανάκαμψη της Ελλάδας, 10 χρόνια μετά το δημοψήφισμα για το ευρώ» τόνισε πως «Το δημοψήφισμα ήταν μια στιγμή κομβική για την Ελλάδα γιατί οι προσδοκίες αποδείχθηκαν ψευδαισθήσεις και όχι ρεαλιστικές πολιτικές εναλλακτικές».

«Η δημοσιονομική σύνεση σήμερα, αφού έχουμε περάσει από αυτή τη διαδικασία, αφού έχουμε ολοκληρώσει τη σειρά διαπραγματεύσεων, τις προσπάθειες, το πρώτο μνημόνιο, το δεύτερο μνημόνιο, το τρίτο μνημόνιο, είναι αδιαπραγμάτευτη. Κατανοούμε ότι το ίδιο λάθος δεν πρέπει να επαναληφθεί», είπε ο Υπουργός.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε έναν ενάρετο κύκλο για την οικονομία της, με κύρια χαρακτηριστικά τη δημοσιονομική σύνεση, τις μεταρρυθμίσεις και τη διαρκή ανάπτυξη του τραπεζικού συστήματος μετά την πλήρη εξυγίανσή του», πρόσθεσε ο υπουργός σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ο Υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η χώρα έχει προχωρήσει σε σχεδόν 100 μεταρρυθμίσεις τα τελευταία 6 χρόνια, επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν ακόμη προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως η παραγωγικότητα, το δημογραφικό και η προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων».

Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Ευρώπης
Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στη συζήτηση για την εφαρμογή της Έκθεσης Ντράγκι που καλεί τα κράτη – μέλη να προχωρήσουν σε άρση των μεταξύ τους εμποδίων και σε απλοποίηση των κανονισμών. H Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων αποτελεί το κεντρικό πολιτικό και οικονομικό στοίχημα της Ευρώπης για την επόμενη δεκαετία, είπε ο Υπουργός, χαρακτηρίζοντας την ολοκλήρωση της ένωσης ως «το μεγαλύτερο project που μπορούμε να παραδώσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο». Ο Υπουργός υπογράμμισε ότι «η θεσμική μεταρρύθμιση από μόνη της δεν αρκεί χωρίς μια πραγματική διασυνοριακή κουλτούρα που θα επιτρέψει τη δημιουργία ευρωπαϊκών, και όχι εθνικών, πρωταθλητών».

Ο κ. Πιερρακάκης έφερε ως παράδειγμα την ελληνική προσέγγιση στο 5G, περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο μία έξυπνη δημοπρασία φάσματος μπορεί να μετατραπεί σε μοχλό ανάπτυξης για ολόκληρο το τεχνολογικό οικοσύστημα. Όπως είπε, «φανταστείτε αν σε μία δημοπρασία που δεν είναι της τάξεως των 372 εκατ. ευρώ – όπως συνέβη στην Ελλάδα – αλλά ύψους 5 δισ. ευρώ όπως μπορεί να είναι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να πάρετε τα μισά από αυτά τα χρήματα και να τα μοχλεύσετε μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων». Με ένα τέτοιο εργαλείο, πρόσθεσε, η Ευρώπη θα μπορούσε να επενδύει ταυτόχρονα στην ανάπτυξη εφαρμογών και στην ανάπτυξη υποδομών, δημιουργώντας πραγματική πρωτοπορία αντί για καθυστερημένη προσαρμογή.

Ψηφιακό κράτος με στόχο τις καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες
«Η ψηφιοποίηση δεν αφορά στην τεχνολογία, η ψηφιοποίηση αφορά στη διοίκηση και στις καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης ερωτηθείς για την εμπειρία της Ελλάδας με την ψηφιακή μεταρρύθμιση. «Η ουσία της ψηφιακής μετάβασης δεν βρίσκεται στην τεχνολογία, αλλά στη διοίκηση. Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο τρόπο σκέψης που να ξεκινά από την υπηρεσία προς τον πολίτη και όχι από τα οργανωτικά κουτάκια της δημόσιας διοίκησης», είπε ο Υπουργός. «Τα κράτη», πρόσθεσε, «δεν έχουν σχεδιαστεί, έχουν προκύψει από συσσωρευμένες αποφάσεις διαφορετικών επιπέδων, αλλά οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για αυτές τις εσωτερικές δομές. Θέλουν απλώς ένα κράτος που λειτουργεί, χωρίς περιττή πολυπλοκότητα για να κάνουν το αυτονόητο».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:SliderΔημοφιλήΔημοψήφισμαΚυριάκος Πιερρακάκης
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Βουλή: Με στοιχεία ο Μητσοτάκης για τα μέτρα κατά της ακρίβειας
Επόμενο άρθρο Σκλήκας:Mία μέρα πριν παραιτηθεί ασφαλίστηκε με 461.000 ευρώ για τυχόν ζημιές στα ΕΛΤΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητσοτάκης: Είμαι και πολιτικός και τεχνοκράτης, έχω συμβόλαιο 4ετίας με τον λαό
7 λεπτά ago
Σάλος στην Τουρκία και ρηματική διακοίνωση για ανάρτηση της Πολεμικής Αεροπορίας
11 λεπτά ago
Σταυρούπολη: Μετά από 33 χρόνια εγκατάλειψης ξεκίνησε να κατεδαφίζεται το τσιμεντένιο κουφάρι του ΑΓΝΟ
18 λεπτά ago
Δεν κατεβάζει το δημοσίευμα ο Βαξεβάνης παρά τη δικαίωση Gutenberg – «Ας τους στείλει ο Τσίπρας να με συλλάβουν»
21 λεπτά ago
Σκλήκας:Mία μέρα πριν παραιτηθεί ασφαλίστηκε με 461.000 ευρώ για τυχόν ζημιές στα ΕΛΤΑ
2 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Με στοιχεία ο Μητσοτάκης για τα μέτρα κατά της ακρίβειας

Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΕ: Νωρίτερα το αδοσμολόγητο όριο στις εισαγωγές από κινέζικες διαδικτυακές πλατφόρμες

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξοικονομώ 2025: Σχεδόν διπλασιάστηκε το ποσό του προγράμματος για να καλύψει τις αιτήσεις

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ανακαινίζω – Νοικιάζω»: Μαζικές ανακλήσεις αιτήσεων – Εντοπίστηκαν πάνω από 1.200 περιπτώσεις απάτης σε μία μόνο περιοχή

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?