Σάββατο, 4 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Μητσοτάκης: Διήμερη επίσκεψη στην Αμοργό – «Η ελληνική κυβέρνηση αφοσιωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος»
Θεσσαλονίκη: Πάνω από 90 κλειστά μαγαζιά στην Εγνατία
Προϋπολογισμός 2026: Υψηλή ανάπτυξη, ισχυρά πλεονάσματα και «παράθυρο» για νέες παροχές
TisimΒενη: Μαθαίνοντας να αγαπάμε άνευ όρων 
Μητσοτάκης: Σύντομα θεσμοθετούμε τα θαλάσσια πάρκα σε Ιόνιο και νότιες Κυκλάδες
Euronext: Εγκρίθηκε η πρόταση προς τους μετόχους των ΕΧΑΕ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Μητσοτάκης: Στην Αμοργό το Σαββατοκύριακο για την παρουσίαση της πρωτοβουλίας «Αμοργόραμα» και τα εγκαίνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης
ΥΠΕΞ: Διάβημα διαμαρτυρίας προς την Ισραηλινή πρεσβεία μετά τις δηλώσεις του Μπεν Γκβιρ για την φυλάκιση ακτιβιστών
Μητσοτάκης: Η ομιλία του πρωθυπουργού στο 14ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ (live)
Μητσοτάκης: Σημαντικές συναντήσεις για την προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο – Έως τα τέλη Οκτωβρίου η ψηφιακή επιβεβαίωση της ηλικίας
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσιάρας για ευλογιά: Εμβολιασμός μόνο με επιστημονική τεκμηρίωση – Οι κτηνοτρόφοι να μην αποκρύπτουν κρούσματα

2 εβδομάδες ago
Κοινοποίηση
7 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


- Advertisement -

Για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων  απαιτείται υπευθυνότητα από όλους τους εμπλεκόμενους, γιατί ακριβώς βρισκόμαστε σε μια μεγάλη διακινδύνευση του ζωικού κεφαλαίου, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας ,μιλώντας στο ΕΡΤnews και την εκπομπή «Συνδέσεις» για το θέμα, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, την λειψυδρία και τα αρδευτικά έργα.

«Είχαμε μια θα έλεγα πολύ ήρεμη περίοδο, με ελάχιστα κρούσματα και με μηδενισμό των κρουσμάτων για 2 και πλέον μήνες πριν από το Πάσχα και δυστυχώς από εκεί και πέρα έχουμε μια αναζωπύρωση παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες οι οποίες έχουν γίνει», τόνισε ο Υπουργός.

Πολυπαραγοντικό το ζήτημα της ευλογιάς, είπε ο κ. Τσιάρας εξηγώντας ότι έχει ένα εντελώς διαφορετικό επιδημιολογικό μοντέλο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη νόσο, το οποίο οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ο ιός της ευλογιάς ζει για έξι μήνες και πλέον αφού μέσα από ζωοτροφή ή το τρίχωμα ενός ζώου μεταφέρεται για μήνες.

Οι βασικές κατευυθύνσεις από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ς έχουν απόλυτη αναφορά στην ευρωπαϊκή Οδηγία 87 του 2020 και βεβαίως από κει και πέρα πρέπει να υπάρχει ο απόλυτος έλεγχος των ΔΑΟΚ, δηλαδή των τοπικών υπηρεσιών των Περιφερειών, οι οποίες είναι υπεύθυνες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την τήρηση και για την εφαρμογή των μέτρων βιοασφάλειας.

Στην εξίσωση πρέπει να προστεθούν οι ίδιοι κτηνοτρόφοι

Ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε στη σύσκεψη που είχε στόχο το συντονισμό δράσεων και τόνισε ότι στην εξίσωση πρέπει να προστεθούν οι ίδιοι κτηνοτρόφοι, «οι οποίοι αφενός μεν πρέπει να τηρούν τα μέτρα βιοασφάλειας, αφετέρου να γνωρίζουν ότι όταν υπάρχει ένα κρούσμα δεν πρέπει να το αποκρύπτουν, αλλά αντίθετα πρέπει αμέσως να το παρουσιάζουν και να το ανακοινώνουν». Απ ότι λένε οι δικές μας πληροφορίες, σε ένα μεγάλο αριθμό κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που αναφέρθηκαν κρούσματα και πήγαν βεβαίως οι κτηνίατροι των ΔΑΟΚ για να δουν τι ακριβώς συμβαίνει, υπήρχαν ήδη νεκρά ζώα, πρόσθεσε.

Σχετικά με τον προληπτικό εμβολιασμό ο κ Τσιάρας ανέφερε ότι εάν υπάρχει εγκεκριμένο εμβόλιο ή χώρα που να το έχει χρησιμοποιήσει ή τεκημρίωση για αριθμό δόσεων και ανοσία, κι αν ακόμη ο Σύνδεσμος Ελλήνων Κτηνοτρόφων διαθέτει στοιχεία περί επιστημονικής τεκμηρίωσης, να τα φέρει και να αναλάβει και την ευθύνη.

«Διότι αν, όπως λένε, η ανοσία επιτυγχάνεται σε ποσοστό 60% και δεν υπάρχει η δυνατότητα να διακρίνει κανείς αν ένα ζώο που έχει αντισώματα είναι εξ αιτίας του εμβολίου ή είναι επιδείνωση, αντιλαμβάνεστε ότι μπαίνουμε σε μια πολύ δύσκολη διαδικασία, και είναι αυτό που μας δημιουργεί ενδεχομένως την πιθανότητα των λεγόμενων περιφερειακών αποκλεισμών», τόνισε.

Σχετικά με την επιστολή της Κομισιόν ο κ. Τσιάρας μίλησε για μεγάλη παρανόηση.

«Προφανώς ακούγονται πράγματα τα οποία δεν έχουν σχέση με τη διαδικασία που έχουμε ακολουθήσει μέχρι σήμερα, προκειμένου αφενός μεν να εξυγιάνουμε τον ΟΠΕΚΕΠΕ , αφετέρου να ανταποκριθούμε με τις απαιτήσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να μην υπάρχουν για κανέναν απολύτως λόγο πρόστιμα. Το περιθώριο έληγε στις 11 Σεπτεμβρίου του 25 και πήραμε παράταση έξι μηνών, διότι έχει προκύψει η πολιτική απόφαση μεταφοράς ενσωμάτωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να παρακολουθεί όλα αυτά τα βήματα.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κυβέρνηση έχει αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί

«Εγώ δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι μια διαχρονική παθογένεια, διακομματική, διαχρονική παθογένεια πολλών διαφορετικών κυβερνήσεων του παρελθόντος. Ήμασταν αντιμέτωποι με τον κακό μας εαυτό. Η κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία, έχει αναλάβει το κομμάτι της ευθύνης που της αναλογεί. Εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα κάνουμε έναν τεράστιο αγώνα, μια τεράστια προσπάθεια να εξυγιάνουμε τον ΟΠΕΚΕΠΕ, να κάνουμε βήματα στην κατεύθυνση της διαφάνειας και της Δικαιοσύνης. Άλλωστε αυτό υπαγορεύεται και από τη συνολική απόφαση της κυβέρνησης να υπαχθεί στην ΑΑΔΕ μια αρχή που κατά γενική ομολογία έχει λειτουργήσει με κανόνες διαφάνειας, υψηλού επιπέδου, διασταυρώσεων και ελέγχων.

«Η λειψυδρία είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα»

«Η πραγματικότητα μας αναγκάζει όλους να τρέξουμε πάρα πολύ γρήγορα και να μπούμε σε μια εντελώς διαφορετική λογική, πραγματικής τροχιάς υλοποίησης έργων τα οποία έχει απόλυτη ανάγκη ο πρωτογενής τομέας και επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά δεν έγιναν ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν των τελευταίων δεκαετιών», είπε ο κ. Τσιάρας τονίζοντας ότι ήδη έχουν ξεκινήσει 3 μεγάλα αρδευτικά έργα. Η υπογραφή για το τέταρτο είναι «επί θύραις την επόμενη εβδομάδα» και υπάρχει και πέμπτο στο νομό Μεσσηνίας «που θα δημιουργήσει εντελώς διαφορετικά δεδομένα για τους αγρότες της περιοχής».

Μιλάω για 2 μεγάλα αρδευτικά έργα στη Θεσσαλία και στο Νέστο, στην Ξάνθη και από την άλλη πλευρά ετοιμάζεται η υπογραφή της σύμβασης για έναν επίσης μεγάλο αρδευτικό έργο στο Λασίθι, στα φυλάκι, έργα τα οποία έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Ύδωρ 2.0, με έμμεση χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης, αλλά και μέσω σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα, διευκρίνισε ο κ. Τσιάρας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΕυλογιάΚώστας ΤσιάραςΛειψυδρίαΟΠΕΚΕΠΕΠρωτοσέλιδο
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η πρώτη αντίδραση μετά την επικύρωση του διορισμού της ως πρέσβης στην Ελλάδα -«Τιμή μου»
Επόμενο άρθρο Άφαντος ο 27χρονος Αλβανός δραπέτης των φυλακών Κασσάνδρας – Μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητσοτάκης: Διήμερη επίσκεψη στην Αμοργό – «Η ελληνική κυβέρνηση αφοσιωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος»
29 λεπτά ago
Θεσσαλονίκη: Πάνω από 90 κλειστά μαγαζιά στην Εγνατία
1 ώρα ago
Προϋπολογισμός 2026: Υψηλή ανάπτυξη, ισχυρά πλεονάσματα και «παράθυρο» για νέες παροχές
1 ώρα ago
TisimΒενη: Μαθαίνοντας να αγαπάμε άνευ όρων 
2 ώρες ago
Μητσοτάκης: Σύντομα θεσμοθετούμε τα θαλάσσια πάρκα σε Ιόνιο και νότιες Κυκλάδες
11 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρ. Αποστολόπουλος προειδοποιεί για απώλεια 20% στις εξαγωγές φέτας λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας προτείνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γάλακτος Χρήστος Αποστολόπουλος. «Δυστυχώς οι…

Αλεξία Χαρακίδα

Πού θα κυμανθούν οι τιμές ρεύματος τον Οκτώβριο

Τη δεδομένη στιγμή η αύξηση στην τιμή της χονδρικής ρεύματος ανέρχεται στο 20%. Η μέση…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων AIDS στους νέους – Προειδοποίηση από τον λοιμωξιολόγο Π. Κολλάρα

Το κουδούνι του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά ανθρώπων-κυρίως νέων- που μολύνονται με AIDS κρούει…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στην Αμοργό το Σαββατοκύριακο για την παρουσίαση της πρωτοβουλίας «Αμοργόραμα» και τα εγκαίνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Διάβημα διαμαρτυρίας προς την Ισραηλινή πρεσβεία μετά τις δηλώσεις του Μπεν Γκβιρ για την φυλάκιση ακτιβιστών

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η ομιλία του πρωθυπουργού στο 14ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ (live)

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Σημαντικές συναντήσεις για την προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο – Έως τα τέλη Οκτωβρίου η ψηφιακή επιβεβαίωση της ηλικίας

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?