«Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα και είναι ανάγκη να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή όλες οι παραγωγικές κοινωνικές τάξεις. Αυτό, που με δυο λόγια, έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή η πατρίδα, είναι ένας νέος πατριωτισμός» υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας στο συνέδριο του Economist στη Θεσσαλονίκη, περιγράφοντας ταυτόχρονα τη μετεξέλιξη και την εμβάθυνση της έννοιας του νέου εθνικού πατριωτισμού, στην οποία είχε αναφερθεί και πρόσφατα.
Αναφερόμενος στους άξονες που πρέπει να κινηθεί το επόμενο διάστημα η ελληνική οικονομία προτείνει μεταξύ άλλων την δημιουργία ενός ταμείου με μία μόνο προτεραιότητα: Τη στήριξη των νέων γενεών. Με χρήματα που θα αντληθούν από τα πολύ υψηλά εισοδήματα μέσα από εισαγωγή της Πατριωτικής Εισφοράς και μέσω της αναδιανομής, ώστε οι έχοντες να συμβάλλουν στο μέλλον αυτού του τόπου, οπως τόνισε. Με στόχο στηριχθεί η νέα γενιά. Δηλαδή τη στήριξη της Παιδείας, της έρευνας και της καινοτομία, αλλά και της νεανικής στέγης, σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
«Χρειαζόμαστε έναν νέο πατριωτισμό»
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας «χρειαζόμαστε έναν νέο πατριωτισμό. Που κατανοεί την υγιή οικονομία, το στέρεο και σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο, την κοινωνική συνοχή, την εμπιστοσύνη στους θεσμούς και το κράτος, ως όρο για την ασφάλεια και την πρόοδο της πατρίδας μας».
Ταυτόχρονα πρότεινε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο και την χρηματοδότησή του μέσα από τη δημιουργία ενός Εθνικού Ταμείου Σύγκλισης με στόχο την κατεύθυνση και υλοποίηση επενδύσεων σε τομείς στρατηγικής προτεραιότητας, της σύμπραξης του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα και της μόχλευσης ιδιωτικών κεφαλαίων.
9 άξονες του Εθνικού Σχεδίου Ανάταξης με ορίζοντα 5ετίας
Συνολικά παρουσίασε τους εννέα βασικούς άξονες του Εθνικού Σχεδίου Ανάταξης με ορίζοντα πενταετίας με στόχο την ευημερία και γιατί, όπως ανέφερε, χωρίς κοινωνική συνοχή, δεν υπήρξε και δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη.
Στους άξονες αυτούς περιλαμβάνονται:
Ισχυρό και δίκαιο κράτος,
Αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου,
Στήριξη της εργασίας,
Ανθεκτικότητα και ενεργειακή ασφάλεια,
Δημογραφική ανθεκτικότητα,
Μείωση ιδιωτικού χρέους
Τεχνολογική αναβάθμιση και ψηφιακή αυτονομία,
Αναδιανομή και Εθνικό Ταμείο Σύγκλισης,
Εθνική Ασφάλεια.
Η χώρα χρειάζεται αναπτυξιακό σοκ
«Η χώρα χρειάζεται άμεσα ένα μεγάλο αναπτυξιακό σοκ. Ένα σοκ εφάμιλλο των αντίστοιχων της περιόδου Τρικούπη και Βενιζέλου. Διαφορετικά, θα χάσει οριστικά το τρένο της σύγκλισης και θα βρεθεί εκ νέου σε συνθήκες υπαρξιακής κρίσης» επεσήμανε γιατί όπως ανέφερε αν επιμένουμε να σπέρνουμε κοινωνική αδικία, εργασιακή απορρύθμιση, διαφθορά και απληστία των κερδών, θα θερίσουμε αδιέξοδο.
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ έχει όλη την ευθύνη γιατί δεν έκανε τίποτε από αυτά που η οικονομία χρειάζεται και η κοινωνία έχει ανάγκη και έτσι σήμερα, η πατρίδα μας πορεύεται για μια ακόμη φορά με πυξίδα τις παλιές χρεοκοπημένες συνταγές. Χαρακτήρισε δείκτες ντροπής όλους τους δείκτες που δείχνουν την προϊούσα κοινωνική και οικονομική αποσάθρωση.
«Χρόνο με το χρόνο, απομακρυνόμαστε από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πριν από την κρίση, το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ελλάδα ήταν κοντά στο 80%, του μέσου όρου της ΕΕ. Σήμερα είναι κοντά στο 60%» υπογράμμισε και τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξουν άμεσα αποφάσεις, τώρα, που θα αλλάξουν τη ρότα του σκάφους, γιατί οδηγούμαστε στα βράχια. «Είναι κενό γράμμα ό,τι κι αν λέμε για καλύτερη Ελλάδα το 2030, αν δεν αποκαταστήσουμε την δυνατότητα του κράτους να υπάρχει και να λειτουργεί με δικαιοσύνη» ανέφερε.
Αναφερόμενες στις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις σκανδάλων και συνολικά για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνηση σημείωσε ότι υπάρχει ένα τεράστιο ηθικό ζήτημα «που στις μέρες μας έχει γίνει κυρίαρχο πολιτικό, κοινωνικό, αλλά και οικονομικό ζητούμενο. Την εντιμότητα. Γιατί η διαφθορά που ξεκινάει από θύλακες της κυβέρνησης διαβρώνει το κράτος. Γιατί η αναξιοκρατία, που ξεκινάει από το Μαξίμου διαβρώνει την εμπιστοσύνη στο κράτος. Γιατί η μεροληψία, η εύνοια για τους «δικούς μας», για τους έχοντες, για συγγενείς και φίλους, για κομματικούς παράγοντες, που ξεκινάει από την εκτελεστική εξουσία, απλώνεται στη Δικαιοσύνη, και απαξιώνει το κράτος».
Τέλος μίλησε χαρακτηριστικά για ένα νέο όραμα συνεισφοράς για να κάνουμε καλύτερη την πατρίδα μας. «Ακούω, συχνά, όλοι πιστεύω το ακούμε, το στερεότυπο της απογοήτευσης:
Αυτή είναι η Ελλάδα…
Ιδίως όταν βλέπουμε την κρατική αναποτελεσματικότητα αλλά και την αδικία, την αναξιοκρατία, τη διαφθορά. Όταν βλέπουμε τα επιδοτούμενα κομματικά στελέχη να κυκλοφορούν με τις Πόρσε.
Από την άλλη όμως υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα, που πρέπει να αναδείξουμε. Της δημιουργίας, της αλληλεγγύης και του φιλότιμου. Του γνήσιου πατριωτισμού.
Η Ελλάδα της αξέχαστης Αθηνάς Παπαχρήστου, που δώρισε το υστέρημά της για την αγορά ενός ασθενοφόρου. Αυτή είναι η Ελλάδα!» τόνισε.
«Έχουμε υποχρέωση να συμβάλουμε όλοι, ώστε αυτή η φράση να γίνει από μοιρολατρία περηφάνεια» τόνισε.


Μπες στο λαγουμι σου…..
Τενεκες…
Ρε Στέργιο πάς καλά.
Ξεχάσατε εκεί πάνω τόν προδότη???…
Ρε μαλακες, εσεις που ειστε πανω απο 50 ετων ειναι δυναΤον να εμπιστευεστε αυτο το μπαστ…κι;
Ο προδότης τής Μακεδονίας
Η έννοια της λέξης Πατριωτισμός κι … Τσίπρας είναι … ασύμβατες
Από πότε ή προδότες έχουν λόγο!!! Τό θράσος τους δεν έχει όρια.Αντι νά είναι όλοι τους φυλακή βγάζουν καί λόγο
Όχι στην ανακύκλωση άχρηστων υλικών.
ρεταλιααααααααααα
Μπουρδολογιες από έναν τυχαιο
Ακόμα ένας πατριώτης τής οκάς
Για κοιτάτε ποιος μιλάει… Ντροπή σου ρε κακομοίρη… Μας βουλιαξες και τωρα πόσα πήρες από την Αγία οικογένεια για να εμφανιστείς….
Βλήμα με πατέντα…
Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΣ.ΑΣΕ ΑΠΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑΣΕΙ,ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ο !!! ΜΑΛΑΚΑΣ!!!!!!
Θα τον δούμε με γραβάτα! 🤣🤣
ΟΥΣΤ πατριδοκάπηλε.
Άντε ρε μπαχαλο ξύπνησες και Μήλας για νέο πατριωτισμό που για σένα σημαίνει όλα στο ξεπούλημα προδοτη
Ουστ….
Οχ , πάλι τα ίδια..ρε που μπλέξαμε!????
Προδότες αλήτες!!!
Πατρινό καρναβάλι είναι αυτός
Βρωμιά γληφτρα αλήτη προδότη ντροπή σου
αντε γαμησου πουσταρα προδότης εισαι φέρε την Μακεδονία πουσταρα τσιπρα πείσω γαμησου
ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΜΙΛΆΕΙ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΌ !!!! ΕΚΤΌΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΕΥΘΎΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΗΛΊΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΉΦΙΣΑΝ !!!!
Ουστ ρε πρόβατο
Εσείς δεν είσασταν που τον κατακεραυνώνατε κ. Καλόγερο για την Συμφωνία των Πρεσπών.
Για ποιό νέο Πατριωτισμό μιλάει τωρα;
Τι έχει σειρα;
Αιγαίο η Θράκη η Νησιά;.
Η μόνη χώρα σε όλο τον πλανήτη που κυκλοφορούν οι προδότες , οι δολοφόνοι και οι καταστροφείς της χώρας ελεύθεροι …
Το να ανακυκλώνεις τα σκατά είναι και αυτό μια τέχνη !!
Και όλα αυτά τα αποβράσματα ξέρουν να μοιράζουν σανό στα πρόβατα που το μόνο που ζητάνε είναι ήλιο νερό και μπόλικο σανό …
Τι ζούμε πάλι
Όταν αποκαλεί είσαι πατριώτης και πατριωτισμόςΕσύ προδότη μπάσταρδε και πουτάνας γιε μου ανάβεις τα λαμπάκια μου
Εσύ ρε μακακα. εάν κρεμάσουν τους πατριώτες εσύ τζάμπα θα πας εσύ δεν πρέπει να Λέγεσαι Πατριώτης ρουφιάνος ΝΕ
Πόσες φορές πρέπει να το γράψουμε για να το χωνέψεις Αλέξη. Είσαι ο προδότης της Μακεδονίας μας😡
Όταν πιάσεις την κουτάλα. Μετά θα σε δώ.
Αστείος ή γελοίος ;Δεν ξέρω πως να σε αποκαλέσω !
Πατριωτισμός? πάει ο αλεκσης έγινε φασιστας
Θωμαη Μπακοπουλου Ααα ολα κ ολα αυτές οι σχέσεις “Αγια οικογενεια Λέσχη.. ” είναι απορρητες
Και ο Γουσιος έτσι έλεγε αλλά εσύ πέρασες όλους ΆΡΧΗΠΡΟΔΟΤΗΣ κορυφαίος
Ρε ουστ
Ο κομιτατζης μιλάει για πατριωτισμό.
Go Back and FOF YOU Skopiane Genocide Barbarians thanks
Πατριώτες που έθαψαν την χώρα ξεπουλώντας τη στους δανειστές για 100 Χρόνια, πρώτη φορά βλέπω.
Στο σταυλο με τα γουρούνια ρε προδότη εκεί είναι η θέση σου ανθέλληνικο σκουπίδι του κιαρατα 🦧🦧🦧🦧🐖🐖🐖🐖
Αβραάμ Τσιτόγλου αγαπητέ μου ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον.
ψωνίζεται, ἔχει μίνει μέ τή βαζελίνη στό χερι.
Ουστ προδότη γελοιε
Όλος ο πατριωτισμός αποτυπώνεται πάνω του.🤮🤮
Ποιας νεας γενιας ρε κωλοτουμπα; Των pride παρελάσεων .. των λαθροισλαμιστων… η των γυφταραδων που επικροτείς; Είσαι προδότης ανθΕΛΛΗΝΑΣ ξεπουλησες την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν σε νοιάζει η Πατρίδα η ΘΡΗΣΚΕΙΑ και η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ…. είσαι ανεπιθυμητος στην ΕΛΛΑΔΑ μας
Με νέα προσωπική διαφορά στους νέους γιατί οι παλιοί την τρώμε ακόμη και δεν τελειώνει
Τέτοιο βλημμα ούτε ο αμερικανικός στρατός δ έχει