Φαγητό δρόμου, γευστικό και προσιτό, μια επιλογή που προτιμούσαν εργαζόμενοι, φοιτητές, αλλά και οικογένειες για ένα φθηνό και γρήγορο γεύμα. Όχι πια.
Οι αυξήσεις στο κρέας, τα ενοίκια, η αυξανόμενη ζήτηση λόγω και της τουριστικής κίνησης και οι υψηλές τιμές της ενέργειας έχουν εκτοξεύσει στα ύψη την τιμή του απόλυτου ελληνικού φαγητού δρόμου.
Σε πολλές περιοχές -και όχι μόνο στην Μύκονο- η τιμή του ενός τυλιχτού έχει φτάσει ή ξεπεράσει ακόμα και τα 4,5 ευρώ
Δηλαδή δυο τυλιχτά που είναι -ανάλογα το μέγεθός τους- η τυπική μερίδα για ένα άτομο έχουν φτάσει να κοστίζουν όσο μια μερίδα κανονικού φαγητού.
Τα κρέατα από τα οποία παράγουμε το σουβλάκι έχουν πάει 100% πάνω. Πώς θα μείνει το σουβλάκι στάσιμο; Και ο κόσμος έχει δίκιο. Γιατί λέει ήταν 3,5 και τώρα πήγε 4,5, πώς γίνεται;» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο ιδιοκτήτης εστιατορίου.
«Ένα σουβλάκι των 100 γραμμαρίων θα φτάσει κοντά στα 2,5 με 3 ευρώ περίπου, σκέτο. Συν πίτες συν ψωμιά, συν πατάτες και τα υπόλοιπα θα κοντέψει το τάλιρο. Πραγματικά κάνουμε προσπάθεια να μην ανεβάσουμε τίποτα. Δεν το θέλουμε» σημείωσε.