Σάββατο, 4 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου
Κ. Τσουκαλάς: «Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωση;»
ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Νοεμβρίου
Παύλος Μαρινάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωής
Ηλεκτρική ενέργεια: Κοντά στα προ κρίσης επίπεδα η τιμή του ρεύματος
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Η διαφάνεια στον ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σταθερή πολιτική μας βούληση -Να επιστραφούν τα παράνομα χρήματα

2 μήνες ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


- Advertisement -

Στην ανάγκη να αποκαλυφθούν πλήρως οι παθογένειες που υπήρξαν στη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ και να μπει ένα οριστικό τέλος σε παράνομες πρακτικές αναφέρθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας.

«Το να ξετυλίξουμε το κουβάρι στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η ελάχιστη υποχρέωσή μας απέναντι στην κοινωνία. Κρίμα για την αντιπολίτευση που, αντί να στείλει ένα σταθερό παιδαγωγικό μήνυμα, ακολουθεί αυτή τη στάση», υπογράμμισε ο Υπουργός μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1, ασκώντας κριτική σε όσους, όπως είπε, «προσπερνούν τη μεγάλη εικόνα και εστιάζουν σε μικροπολιτική αντιπαράθεση».

Ο κ. Τσιάρας περιέγραψε την πορεία διασύνδεσης του Οργανισμού με την ΑΑΔΕ ως «μια διαδικασία που γίνεται μεθοδικά, βήμα-βήμα και με μεγάλη προσοχή». Όπως σημείωσε, «στόχος είναι αφενός μεν να διατηρηθεί η βασική φιλοσοφία λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ ως φορέα διάθεσης κοινοτικών πόρων αφετέρου δε να διασφαλιστεί ότι η νέα εποχή λειτουργίας του θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά την απόλυτη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη στη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων».

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των ελέγχων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αποκάλυψε τα εξής: «Έχουμε βρει, σε πάνω από 30.000 ΑΦΜ, περιπτώσεις παραγωγών που, στα οικολογικά σχήματα, είχαν υποβάλει περισσότερα από 49.000 πλαστά πιστοποιητικά. Αυτό συνιστά μια παθογένεια, που δεν είχε αντιμετωπιστεί στο παρελθόν και πρέπει οπωσδήποτε να την αντιμετωπίσουμε τώρα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα των οργανισμών που διανέμουν ευρωπαϊκούς πόρους «είναι γενικότερο στην ΕΕ» και η ανάγκη για διαφάνεια είναι επιτακτική. «Η διαφάνεια πρέπει να είναι το κύριο χαρακτηριστικό στη λειτουργία τους. Τα βήματα που έχουμε κάνει είναι ορατά. Κάνουμε συγκεκριμένες προσπάθειες και θα συνεχίσουμε», σημείωσε.

Για τους ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη στη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι διασταυρωτικοί έλεγχοι γίνονται πλέον παντού – στα Κέντρα Υποβολής Δηλώσεων (ΚΥΔ), στους πιστοποιητικούς οργανισμούς και στους ίδιους τους αγρότες. Όπως είπε, «η άντληση στοιχείων από την Οικονομική Αστυνομία και την ΑΑΔΕ, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διασταυρώσεις, συνεπάγεται μια καθυστέρηση της τάξης του 1,5 μήνα στις πληρωμές. Ωστόσο, οι δικαιούχοι δεν θα χάσουν τα χρήματά τους».

Επίσης, συμπλήρωσε ότι η καθυστέρηση αυτή σχετίζεται και με την απόφασή του να μην προχωρήσουν οι πληρωμές για τη βιολογική κτηνοτροφία και τη μελισσοκομία στα τέλη Ιουνίου, αν πρώτα δεν ολοκληρωθούν οι έλεγχοι. «Γίνεται ένας καθημερινός αγώνας δρόμου, με πραγματική έρευνα και διασταυρώσεις στοιχείων, ώστε να πληρώσουμε με όρους και κανόνες διαφάνειας», δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, επισημαίνοντας πως υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων που μπορεί να έχουν πάρει μεγάλα ποσά και να είναι πραγματικοί δικαιούχοι, χωρίς ζήτημα. «Γι’ αυτό, χρειάζεται προσοχή να μην διασύρονται οι αθώοι, αλλά και να επιστραφούν άμεσα τα παράνομα χρήματα από όσους τα έλαβαν χωρίς να τα δικαιούνται» σχολίασε ο ίδιος.

Ο κ. Τσιάρας επανέλαβε ότι είναι «δεδομένη πολιτική βούληση» από την κυβέρνηση και το Υπουργείο «να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά τέτοιες πρακτικές και συμπεριφορές απέναντι στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στους ευρωπαϊκούς πόρους».

Τέλος, αναφέρθηκε στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, διαβεβαιώνοντας ότι η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν θα επηρεάσει τους πόρους που θα λάβει η Ελλάδα από την ΕΕ στη νέα ΚΑΠ. Όπως υπογράμμισε, «η ΚΑΠ θα παραμείνει ισχυρός χρηματοδοτικός πυλώνας για την κοινωνική συνοχή και τον πρωτογενή τομέα. Η χώρα μας θα λάβει αυτά που δικαιούται, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, κάτι που άλλωστε επιβεβαίωσε και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:SliderΚώστας ΤσιάραςΟΠΕΚΕΠΕ
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Τράπεζες: Το στοίχημα της πιστωτικής επέκτασης -Στόχος για νέα δάνεια πάνω από 13 δις ευρώ το 2025
Επόμενο άρθρο Στο «μικροσκόπιο» της ΡΑΑΕΥ το νέο σκηνικό στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας – Νέα τιμολόγια ρεύματος και ρύθμιση για τις πρόσθετες παροχές των εταιρειών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
2 ώρες ago
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
3 ώρες ago
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
4 ώρες ago
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
5 ώρες ago
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
6 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρ. Αποστολόπουλος προειδοποιεί για απώλεια 20% στις εξαγωγές φέτας λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας προτείνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γάλακτος Χρήστος Αποστολόπουλος. «Δυστυχώς οι…

Αλεξία Χαρακίδα

Πού θα κυμανθούν οι τιμές ρεύματος τον Οκτώβριο

Τη δεδομένη στιγμή η αύξηση στην τιμή της χονδρικής ρεύματος ανέρχεται στο 20%. Η μέση…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων AIDS στους νέους – Προειδοποίηση από τον λοιμωξιολόγο Π. Κολλάρα

Το κουδούνι του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά ανθρώπων-κυρίως νέων- που μολύνονται με AIDS κρούει…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: «Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωση;»

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Μαρινάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωής

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία: Το βίντεο για την 51η επέτειο από την ίδρυση του κόμματος

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η δήλωση της Χαμάς αποτελεί σημαντικό βήμα μπροστά»

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?