Δευτέρα, 1 Σεπ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Υπουργείο Εργασίας: Τα ρεκόρ δεκαετιών στην αγορά εργασίας η καλύτερη απάντηση στον λαϊκισμό
ΚΚΕ: «Ο κ. Μητσοτάκης εγκαινιάζει τη “βδομάδα της ΔΕΘ”, με ένα ρεσιτάλ προκλητικότητας και παραπλάνησης»
ΣΥΡΙΖΑ: «Ο πρωθυπουργός επιβεβαιώνει την πολιτική υπέρ των καρτέλ της ενέργειας»
Μαρινάκης: «Δεξιά ατζέντα» είναι η δική μας στρατηγική 
Επίδομα 100 ευρώ: Αύριο οι πληρωμές
Κεφαλογιάννης: Φέτος είχαμε ήδη πάνω από 6.000 πυρκαγιές 
Χατζηδάκης: Μέτρα για ευάλωτους και τη μεσαία τάξη στη ΔΕΘ
Στη Βουλή νομοσχέδιο για κοινωνική στέγαση και στήριξη οικογενειών
Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει αύριο 1η Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα
Νίκος Παπαθανάσης: Στο ΕΣΠΑ η απόκτηση ακαδημαϊκής διδακτικής εμπειρίας για 1300 διδάκτορες σε 24 ΑΕΙ της χώρας, ύψους 23,75 εκατ. ευρώ
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος: Ιστορική η απόφαση UNESCO για την ένταξη των Μινωικών Ανακτόρων Κρήτης

2 μήνες ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


«Μετά από μια ιστορική απόφαση τα Μινωικά Ανακτορικά Κέντρα της Κρήτης αποτελούν πλέον μέρος του Καταλόγου της Παγκόσμιας Κληρονομιάς», σημειώνει με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην UNESCO, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όπως τονίζει «η UNESCO έβαλε στην Κνωσό, στη Φαιστό, στα Μάλια, στη Ζάκρο, στη Ζώμινθο, στη Κυδωνία, δική της σφραγίδα κύρους, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα και τη μοναδικότητα του μινωικού πολιτισμού. Ενός πολιτισμού που έλαμψε πριν από 5.000 χρόνια, με την πολιτιστική του δημιουργία, την ανάπτυξη του εμπορίου σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο και τη διαμόρφωση μιας στιβαρής κοινωνικής δομής που είχε στο επίκεντρό της τα ανακτορικά κέντρα. Ενός πολιτισμού που ταυτόχρονα πίστευε στη χαρά της ζωής, όπως αποδεικνύουν οι γνωστές σε όλον το κόσμο τοιχογραφίες. Η ιστορική αυτή απόφαση είναι για την Ελλάδα, για την Κρήτη, και για όλους μας, πηγή χαράς και υπερηφάνειας, αλλά ταυτόχρονα και μεγάλης ευθύνης: για να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, αυτό το μοναδικής σημασίας πολιτισμικό αγαθό. Κάθε μεγάλη επιτυχία είναι αποτέλεσμα συλλογικής, όχι ατομικής προσπάθειας. Ευχαριστώ από την καρδιά μου όλους εκείνους στο Υπουργείο Πολιτισμού, στο Υπουργείο Εξωτερικών και τους συνεργάτες μου στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην UNESCO που εργάστηκαν με πίστη, αφοσίωση και υψηλό επαγγελματισμό, ώστε να φτάσουμε στο αποτέλεσμα αυτό. Η συνεργασία όλων υπήρξε άψογη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και συγχαρητήρια στην Υπουργό Πολιτισμού, κα Λίνα Μενδώνη που καθοδήγησε με αποφασιστικότητα και γνώση όλην αυτήν την εθνικής εμβέλειας προσπάθεια.»

Η εγγραφή των Μινωικών Ανακτορικών Κέντρων στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, η οποία ανακοινώθηκε χθες Σάββατο στο πλαίσιο των εργασιών της 47ης Συνόδου της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς, αποτελεί μεγάλη επιτυχία της χώρας μας, σημειώνει το Υπουργείο Πολιτισμού σε ανακοίνωσή του. Συνιστά την διεθνή αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας των έξι εξαιρετικά σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης -της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων, της Ζάκρου, της Ζωμίνθου και της Κυδωνίας- που συγκρότησαν τη σειριακή υποψηφιότητα. Ταυτόχρονα, αποτελεί δέσμευση για την Ελλάδα να διατηρήσει και να προστατεύσει αλώβητες τις πολιτιστικές αξίες των σημαντικών αυτών μνημειακών συνόλων. Η εγγραφή αποτελεί το επιστέγασμα της συστηματικής, επίπονης, μακροχρόνιας προσπάθειας των έμπειρων στελεχών και υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και της εποικοδομητικής συνεργασίας τους με την Περιφέρεια Κρήτης και συναρμόδιους φορείς για την προετοιμασία του φακέλου της υποψηφιότητας. Η Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς, βασιζόμενη και στην αξιολόγηση του αρμόδιου συμβουλευτικού οργάνου της, ICOMOS, αναγνώρισε την Εξέχουσα Οικουμενική Αξία των Μινωικών Ανακτορικών Κέντρων, την αυθεντικότητα και την ακεραιότητα του αγαθού, καθώς και την ύπαρξη ισχυρού πλαισίου προστασίας και δομημένου Σχεδίου Διαχείρισής του, συστατικά απαραίτητα της εγγραφής στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Trending NewsΓιώργος Κουμουτσάκος
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Λιβυκή ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ: Δεν αλλάζει τίποτα – Αποφασιστική η απάντηση της Ελλάδας
Επόμενο άρθρο ΔΥΠΑ: Nέο πρόγραμμα για 170.000 εργαζόμενους και ανέργους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπουργείο Εργασίας: Τα ρεκόρ δεκαετιών στην αγορά εργασίας η καλύτερη απάντηση στον λαϊκισμό
5 ώρες ago
ΚΚΕ: «Ο κ. Μητσοτάκης εγκαινιάζει τη “βδομάδα της ΔΕΘ”, με ένα ρεσιτάλ προκλητικότητας και παραπλάνησης»
5 ώρες ago
ΣΥΡΙΖΑ: «Ο πρωθυπουργός επιβεβαιώνει την πολιτική υπέρ των καρτέλ της ενέργειας»
7 ώρες ago
Μαρινάκης: «Δεξιά ατζέντα» είναι η δική μας στρατηγική 
10 ώρες ago
Επίδομα 100 ευρώ: Αύριο οι πληρωμές
11 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννης: Φέτος είχαμε ήδη πάνω από 6.000 πυρκαγιές 

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Μέτρα για ευάλωτους και τη μεσαία τάξη στη ΔΕΘ

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή νομοσχέδιο για κοινωνική στέγαση και στήριξη οικογενειών

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει αύριο 1η Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?