Ως «θλιβερή» χαρακτήρισε την στάση του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για το μεταστευτικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.
Μιλώντας στον ραφιοφωνικό σταθμό «RealFM» αναφέρθηκε αρχικά στο θέμα του μεταναστευτικού και στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή.
«Η ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή, οι κινήσεις που κάνουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι δίαυλοι επικοινωνίας με τη Λιβύη, η δουλειά που γίνεται, οι τεράστιες προσπάθειες που κάνουν πάντοτε στο πλαίσιο του νόμου, οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού, όλα αυτά μαζί με τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, είναι μια πολύ σύνθετη άσκηση που καμία από αυτές τις κινήσεις, από μόνη της, δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά όλες μαζί έχουν στόχο να έχουμε μια επιτυχή διαχείριση μιας ακόμα κρίσης που έτυχε αυτά τα χρόνια» είπε ο Παύλος Μαρινάκης και συνέχισε:
«Οι λεπτομέρειες του αν θα είναι μια ή δύο δομές και η σειρά που θα γίνουν, προφανώς όλα είναι πιθανά σενάρια, τις ανακοινώνουμε κάθε φορά που υπάρχει μια τελική απόφαση και αντίστοιχη συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου».
Μαρινάκης: Θλιβερή η στάση του ΠΑΣΟΚ στο μεταναστευτικό
Σχετικά με την χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως «νομίζω ότι είναι από τις πιο θλιβερές κοινοβουλευτικές στάσεις που μπορώ να θυμηθώ εγώ. Για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι γιατί το ΠΑΣΟΚ θέλει δήθεν να παραστήσει μια νέα υπεύθυνη αντιπολίτευση άλλης λογικής από ό,τι είχαμε συναντήσει μέχρι τώρα. Και σε μια αυτονόητη πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών, δεν ήταν μια κομματική πρωτοβουλία, ήταν μια αυτονόητη πρωτοβουλία, όπως είδατε και απ’ τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να περιοριστεί μια έκτακτη κατάσταση».
«Το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να παραστήσει τον Πόντιο Πιλάτο ψηφίζοντας «παρών». Αλλά δεν υπάρχει «ολίγον έγκυος». Στην πραγματικότητα δηλαδή δεν στήριξε αυτή την πρωτοβουλία και παράλληλα αυτή την τροπολογία τη θεώρησε με την ψήφο του, στην ένσταση αντισυνταγματικότητας της Πλεύσης Ελευθερίας και αντισυνταγματική. Δηλαδή εδώ έχουμε δύο προβλήματα τα οποία, νομίζω ότι δεν έχουμε προηγούμενο τέτοιας στάσης και δεν δικαιολογούνται ούτε στο εσωτερικό του, μπορεί να τη δικαιολογήσει το ΠΑΣΟΚ, ούτε εκτός του κόμματος. Το ένα πρόβλημα είναι ότι στην πραγματικότητα με το «παρών» το ΠΑΣΟΚ είναι απόν σε μια μεγάλη εθνική μάχη και το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει «παρών» και όχι «κατά» σε μια τροπολογία που θεωρεί ότι είναι αντισυνταγματική. Νομίζω ότι εκεί χάθηκε λίγο η μπάλα από τον κ. Ανδρουλάκη για ακόμα μια φορά και το γεγονός ότι έστω και εξ αντανακλάσεως έγινε αξιωματική αντιπολίτευση, ο βαρύς ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει και υπεύθυνη στάση την οποία φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ δεν την έχει, δεν έχει δηλαδή όλο αυτό το οποίο χρειάζεται η χώρα αυτή τη στιγμή σε άλλη μια μεγάλη συζήτηση . Είναι και άλλη στο παρελθόν που το ΠΑΣΟΚ δεν έβαλε πλάτη στους πολίτες όπως τα μη κρατικά πανεπιστήμια, στα νέα παιδιά και δυστυχώς φαίνεται ότι δεν θα είναι και η τελευταία» πρόσθεσε .
Μαρινάκης για Τσίπρα: Ντρόπιασε τη χώρα και εξαπάτησε τους πολίτες
Σε ερώτηση για τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα ανέφερε: «ο ίδιος ο κ. Τσίπρας επέλεξε, όπως έχει δικαίωμα κάθε δημοκρατικός πολίτης και, πόσο μάλλον, ένας πρώην πρωθυπουργός που ψήφισαν οι πολίτες, να επιστρέψει στον δημόσιο διάλογο, θέλοντας, ουσιαστικά, να κάνει ξανά το μαύρο άσπρο. Δεν θα αφήναμε, λοιπόν, αναπάντητες και κατηγορίες κατά της κυβέρνησης από τον άνθρωπο που εξήγαγε παγκοσμίως τη λέξη κωλοτούμπα, ντροπιάζοντας τη χώρα μας και το κυριότερο, εξαπατώντας τους πολίτες και χρεώνοντας τη χώρα πάνω από 100 δισεκατομμύρια. Δεν υπήρχε περίπτωση, έχοντας θεσμικό καθήκον απέναντι στους πολίτες, αυτή τη στιγμή, να μην απαντήσουμε στον νέο γύρο εξαπάτησης».
Τέλος σε ερώτηση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ανέφερε: «Η κυβέρνηση αυτή έχει κλείσει πολλές διαχρονικές πληγές και του δημοσίου, σε τελωνεία, σε εφορίες, σε παράνομη συνταγογράφηση, σε κυκλώματα σε φυλακές, σε κυκλώματα στη δημοτική αστυνομία. Και οφείλει να κλείσει, δεν τα έχει καταφέρει μέχρι τώρα, αν και είναι η πρώτη κυβέρνηση που έκανε μια προσπάθεια, 5.200 φυσικά πρόσωπα εστάλησαν επί των ημερών μας στις αρχές και στη δικαιοσύνη, πρέπει να κλείσει και αυτή την πληγή. Η χώρα έχει πληρώσει τα τελευταία 30 χρόνια 2,7 δισεκατομμύρια, για παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις ή για ζητήματα αγροτικών επιδοτήσεων, στην Ευρώπη. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να περάσουμε σε ακόμα πιο σκληρές και δίκαιες πράξεις».
«Έχει ξεκινήσει και δουλεύει αυτή η ειδική ομάδα, με τις πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες. Θεωρώ ότι θα έχουμε πολύ σύντομα τα πρώτα αποτελέσματα και η ομάδα αυτή θα δουλεύει ακόμα κι όταν το ζήτημα αυτό δεν είναι στην επικαιρότητα και κάθε επιδότηση, κάθε ποσό, το οποίο ειδικά υπερβαίνει τη λογική, θα περνάει από τέτοιο κόσκινο και όταν δεν θα πρέπει να δίδεται, θα επιστρέφεται στους πολίτες» πρόσθεσε.
Σημεία συνέντευξης του Υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη στον REAL FM και τον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαγιάννη
Για το κόστος διαχείρισης του μεταναστευτικού
Η διαδικασία έχει να κάνει με την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Η διαδικασία που ακολουθείται, είναι η διαδικασία που ακολουθείται στις περιπτώσεις όπου πηγαίνουν σε δομές, όπως είναι η Αμυγδαλέζα.
Είναι η διαδικασία που ακολουθείται από το υπουργείο μετανάστευσης. Έχει να κάνει με το που θέλουν να καταλήξουν κάθε φορά, που υπάρχουν κενά στις δομές, αν είναι περιπτώσεις παράνομων μεταναστών, αν έχουν αιτηθεί άσυλο, άρα κάθε φορά εφαρμόζεται αντίστοιχα το πρωτόκολλο σε κάθε διαδικασία.
Υπάρχει χρηματοδότηση από την ΕΕ για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, η οποία καλύπτει μια σειρά από δράσεις που πρέπει να κάνει το δημόσιο ή παροχές ή αντιστοίχως κάποιες υποχρεώσεις που έχει, όπως είναι η σίτιση, που συζητήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, ή σε κάποιες περιπτώσεις δομών, όλα αυτά επειδή η Ελλάδα είναι και το σύνορο της Ευρώπης, προφανώς και παίρνει την αντίστοιχη χρηματοδότηση, όπως και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.
Σχετικά με τη δημιουργία κλειστών δομών
Είναι σε επικοινωνία με την τοπική αυτοδιοίκηση τα κυβερνητικά στελέχη και ειδικά ο υπουργός μετανάστευσης και ασύλου ο κ. Πλεύρης. Θα ξεκινήσουμε με μια δομή η οποία θα έχει φύλαξη ουσιαστικά για να είναι αυτό που λέμε φυλασσόμενη για να μην είναι ελεύθερη η είσοδος και η έξοδος, όπως αντιλαμβάνεστε δηλαδή φυλασσόμενη δομή και αναλόγως με τις αφίξεις και τη διαχείριση της κατάστασης. Εδώ πέρα ουσιαστικά η ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή, οι κινήσεις που κάνουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι δίαυλοι επικοινωνίας με τη Λιβύη, η δουλειά που γίνεται, οι τεράστιες προσπάθειες που κάνουν πάντοτε στο πλαίσιο του νόμου, οι γυναίκες και οι άνδρες του λιμενικού, όλα αυτά μαζί με τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας, είναι μια πολύ σύνθετη άσκηση που καμία από αυτές τις κινήσεις, από μόνη της, δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά όλες μαζί έχουν στόχο να έχουμε μια επιτυχή διαχείριση μιας ακόμα κρίσης που έτυχε αυτά τα χρόνια.
Οι λεπτομέρειες του αν θα είναι μια ή δύο δομές και η σειρά που θα γίνουν, προφανώς όλα είναι πιθανά σενάρια, τις ανακοινώνουμε κάθε φορά που υπάρχει μια τελική απόφαση και αντίστοιχη συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες το υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου. Εγώ δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο από το αρμόδιο υπουργείο.
Είναι πολύ λογικό το αίτημα (να μη γίνουν οι δομές δίπλα σε οικισμούς και ανάμεσα σε τουριστικές υποδομές). Γι’ αυτό και αυτό το οποίο κοιτάει να κάνει η κυβέρνηση είναι το καλύτερο δυνατό, πάντοτε όμως σταθμίζοντας τις ανάγκες και την κατάσταση. Ο στόχος προφανώς είναι να μη διαταραχθεί καθόλου η τουριστική κίνηση της χώρας και η καθημερινότητα των πολιτών στη χώρα μας, γι’ αυτό και παίρνουμε αυτές τις πρωτοβουλίες γι’ αυτό και ψηφίστηκε και αυτή η τροπολογία γι’ αυτό και κάναμε και όλες αυτές τις κινήσεις. Από εκεί και πέρα προφανώς είναι μια ανάγκη η δημιουργία δομών και η διοχέτευση των ροών των παράνομων μεταναστών σε αυτές τις δομές και για λόγους ασφαλείας των κατοίκων και των τουριστών όπως αντιλαμβάνεστε. Γιατί άνθρωποι οι οποίοι εισέρχονται παράνομα στη χώρα, το ξαναλέω πρέπει να γίνει αυτός ο διαχωρισμός, για πάρα πολλούς λόγους πρέπει να υπάρχει ένας έλεγχος και να μένουν σε κλειστές δομές για όλους αυτούς τους προφανείς λόγους , το λέει και η λέξη, ο όρος, παράνομος μετανάστης. Γιατί δεν υπάρχει η εγγύηση, η ασφάλεια που μπορεί να παρέχεις σε έναν νόμιμο μετανάστη ο οποίος έρχεται στη χώρα μας ή και θέλει είτε να δουλέψει, είτε να κάνει οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που μπορεί να κάνει ένας νόμιμος μετανάστης. Ο παράνομος μετανάστης, ουσιαστικά εισέρχεται λαθραία στη χώρα μας, παράνομα στη χώρα μας. Όλη αυτή η διαδικασία την οποία πλέον εμείς τη θεσμοθετούμε πέραν της τροπολογίας και με μόνιμα χαρακτηριστικά σε περίπτωση: είτε παράνομης εισόδου γενικά, είτε διαμονής στη χώρα, όλα αυτά θα οδηγούν σε φυλάκιση εκτός εάν επιστρέψει κάποιος.
Κλειστές φυλασσόμενες δομές και το ξαναλέω, αλλάζει εντελώς και αυστηροποιείται ακόμα περισσότερο το συνολικό πλαίσιο των παράνομων μεταναστών, αυτών δηλαδή που δεν δικαιούνται άσυλο. Όσο παραμένουν στη χώρα, υπάρχει ένα αδίκημα είναι και η παράνομη παραμονή, τα δικαστήρια θα παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις και οι αποφάσεις αυτές που θα έχουν ποινή φυλάκισης, ούτε θα αναστέλλονται ούτε θα μετατρέπονται . Ο μόνος όρος μετατροπής θα είναι η οικειοθελής επιστροφή εκτός Ελλάδος.
Σχετικά με τις περιπολίες των φρεγατών
Είναι και αυτή μια κίνηση που σε αυτή τη σύνθετη άσκηση και την έκτακτη κατάσταση συνδράμει για πάρα πολλούς λόγους.
Είναι μια πρωτοφανής κατάσταση μια κρίση η οποία έχει χαρακτηριστικά έκτακτης κατάστασης με άλλες εντελώς παραμέτρους με αυτή την οποία ζήσαμε πριν από 5 χρόνια με την υβριδική απειλή στον Έβρο. Η παρουσία λοιπόν των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού έχει πολλαπλή αξία και όπως αντιλαμβάνεστε η επιχειρησιακή λεπτομέρεια κάθε ενέργειας, δεν μπορεί να αναλυθεί σε πολιτικό επίπεδο. Όλα αυτά γίνονται για έναν σκοπό. Για τον σκοπό πριν και πάνω από όλα να εκπέμψει ένα μήνυμα η Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα με τη συνδρομή και των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας ότι τα θαλάσσια σύνορα υφίστανται σε αντίθεση με το τι πίστευαν άλλες κυβερνήσεις, φυλάσσονται, με όλα τα δυνατά όπλα, όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος.
Σχετικά με την χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή
Νομίζω ότι είναι από τις πιο θλιβερές κοινοβουλευτικές στάσεις που μπορώ να θυμηθώ εγώ. Για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι γιατί το ΠΑΣΟΚ θέλει δήθεν να παραστήσει μια νέα υπεύθυνη αντιπολίτευση άλλης λογικής από ό,τι είχαμε συναντήσει μέχρι τώρα. Και σε μια αυτονόητη πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών, δεν ήταν μια κομματική πρωτοβουλία, ήταν μια αυτονόητη πρωτοβουλία, όπως είδατε και απ’ τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να περιοριστεί μια έκτακτη κατάσταση. Το ΠΑΣΟΚ επέλεξε να παραστήσει τον Πόντιο Πιλάτο ψηφίζοντας «παρών». Αλλά δεν υπάρχει «ολίγον έγκυος». Στην πραγματικότητα δηλαδή δεν στήριξε αυτή την πρωτοβουλία και παράλληλα αυτή την τροπολογία τη θεώρησε με την ψήφο του, στην ένσταση αντισυνταγματικότητας της Πλεύσης Ελευθερίας και αντισυνταγματική. Δηλαδή εδώ έχουμε δύο προβλήματα τα οποία, νομίζω ότι δεν έχουμε προηγούμενο τέτοιας στάσης και δεν δικαιολογούνται ούτε στο εσωτερικό του, μπορεί να τη δικαιολογήσει το ΠΑΣΟΚ, ούτε εκτός του κόμματος. Το ένα πρόβλημα είναι ότι στην πραγματικότητα με το «παρών» το ΠΑΣΟΚ είναι απόν σε μια μεγάλη εθνική μάχη και το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει «παρών» και όχι «κατά» σε μια τροπολογία που θεωρεί ότι είναι αντισυνταγματική. Νομίζω ότι εκεί χάθηκε λίγο η μπάλα από τον κ. Ανδρουλάκη για ακόμα μια φορά και το γεγονός ότι έστω και εξ αντανακλάσεως έγινε αξιωματική αντιπολίτευση, ο βαρύς ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει και υπεύθυνη στάση την οποία φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ δεν την έχει, δεν έχει δηλαδή όλο αυτό το οποίο χρειάζεται η χώρα αυτή τη στιγμή σε άλλη μια μεγάλη συζήτηση . Είναι και άλλη στο παρελθόν που το ΠΑΣΟΚ δεν έβαλε πλάτη στους πολίτες όπως τα μη κρατικά πανεπιστήμια, στα νέα παιδιά και δυστυχώς φαίνεται ότι δεν θα είναι και η τελευταία.
Για την παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου
Και ως νομικός και πολιτικά, σέβομαι απόλυτα τον κ. Βενιζέλο και με την αδιαμφισβήτητη επιστημονική του κατάρτιση και την πολιτική του παρουσία. Ούτως ή άλλως, το ΠΑΣΟΚ, επί των ημερών του κ. Βενιζέλου, και στη συνέχεια, δεν θα έμπαινε ποτέ στη διαδικασία, πολιτικά μιλώντας, να συνεργαστεί με την κυρία Κωνσταντοπούλου ή τις δυνάμεις του τυχοδιωκτισμού και του άκρατου λαϊκισμού. Ακόμα και το να ψηφίσει, δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ «παρών» σε μία ψηφοφορία για να διωχθούν βουλευτές για την ψήφο τους. Αυτό είναι ένα πρώτο σχόλιο. Τώρα, στις επιστημονικές του αναλύσεις, είναι ένας συνταγματολόγος από τους έγκριτους της χώρας, που εκφράζει μία άποψη, που δεν είναι αντιπαρατιθέμεθα εμείς με επιστημονικές απόψεις. Όμως, η τροπολογία αυτή, όπως σας είπα, είναι απολύτως σύννομη. Όπως εξήγησε και ο κ. Γεραπετρίτης, έχει πλούσια νομολογία που τη συνοδεύει, δηλαδή αποφάσεις των δικαστηρίων, γίνεται επίκληση κάποιων διατάξεων και όχι χρήση του επίμαχου άρθρου, όπως εξηγήθηκε αναλυτικά και θεωρώ ότι όλο αυτό θα προχωρήσει. Και το ξαναλέω: Η Κυβέρνηση αυτή στο ζύγι βάζει πριν και πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα των πολιτών, του συνόλου των Ελλήνων πολιτών, όχι μόνο των ανθρώπων που μας ψήφισαν και σε αυτή τη συζήτηση, πάντοτε στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου, δεν κάνουμε καμία έκπτωση.
Για τη διαφοροποίηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου σχετικά με το μεταναστευτικό
Σέβομαι απολύτως την άποψη ενός ανθρώπου που έχει διαγράψει, νομίζω, μία αξιοσημείωτη πορεία και έχει φτάσει και στο σημείο του να ασχοληθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο με το ζήτημα της μετανάστευσης και, επίσης, σε πολύ δύσκολα χρόνια. Ο κ. Αβραμόπουλος είναι από τα στελέχη που έχει την τύχη η Νέα Δημοκρατία να έχει στις τάξεις της και, προφανώς, εκφράζει τις απόψεις του. Πάντοτε, στο τέλος της ημέρας, συστρατεύεται με την εθνική γραμμή και τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού και είναι κι αυτός μέλος της πιο συμπαγούς Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην ιστορία της Μεταπολίτευσης, ειδικά σε κυβέρνηση δεύτερης τετραετίας -για να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα. Και, από εκεί και πέρα, προφανώς, η Κυβέρνηση αυτή έχει καταφέρει, σε αντίθεση με το τι συμβαίνει σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και έχει πετύχει, στο μέτρο του λογικού, αρκετές επιστροφές. Θεωρώ ότι με την αλλαγή της πολιτικής μας, την περαιτέρω, δηλαδή, αυστηροποίηση των όρων αναστολής των ποινών, σταματάει και το τελευταίο «παραθυράκι» του οποιουδήποτε, ας πούμε, pull factor για κάποιον για να έρθει και να μείνει στη χώρα. Δηλαδή, το λέω ξανά και ξανά, γιατί είναι η αλήθεια, όποιος εισέρχεται παράνομα στην Ελλάδα, θα ξέρει ότι θα είναι ή στη φυλακή ή θα πρέπει να γυρίσει. Αυτό δεν θα μπορεί να αλλάξει με κανέναν τρόπο.
Σχετικά με τις κινήσεις Αλέξη Τσίπρα
Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας είναι ένας πρώην πρωθυπουργός που οι πολίτες με την ψήφο τους έκριναν πολύ δίκαια, νομίζω και με εκκωφαντικό τρόπο, στέλνοντάς τον στην αντιπολίτευση και ως αρχηγό της αντιπολίτευσης τον έκριναν με ακόμα πιο δίκαιο τρόπο, με ακόμα πιο χαμηλά ποσοστά, δείχνοντάς του ότι ήταν όσο ακατάλληλος και ασυνεπής … Αυτά συνέβησαν. Άρα, νομίζω ότι η λαϊκή ετυμηγορία είναι πολύ πιο ισχυρή από οποιαδήποτε άλλη συζήτηση.
Από εκεί και πέρα, όμως, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας επέλεξε, όπως έχει δικαίωμα κάθε δημοκρατικός πολίτης και, πόσο μάλλον, ένας πρώην πρωθυπουργός που ψήφισαν οι πολίτες, να επιστρέψει στον δημόσιο διάλογο, θέλοντας, ουσιαστικά, να κάνει ξανά το «μαύρο άσπρο». Δεν θα αφήναμε, λοιπόν, αναπάντητες και κατηγορίες κατά της Κυβέρνησης από τον άνθρωπο που εξήγαγε παγκοσμίως τη λέξη «κωλοτούμπα», ντροπιάζοντας τη χώρα μας και το κυριότερο, εξαπατώντας τους πολίτες και χρεώνοντας τη χώρα πάνω από 100 δισεκατομμύρια. Δεν υπήρχε περίπτωση, έχοντας θεσμικό καθήκον απέναντι στους πολίτες, αυτή τη στιγμή, να μην απαντήσουμε στον νέο γύρο εξαπάτησης …
Για το ότι ο Πρόεδρος της Βουλής τάχθηκε υπέρ της δημοσιοποίησης των πρακτικών του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών
Όλη αυτή τη συζήτηση για τα πρακτικά εγώ δεν την υποτιμώ και θα απαντήσουν οι αρμόδιοι. Σίγουρα, πάντως, δεν συμμερίζομαι αποσπασματικές περιπτώσεις «ξεπλύματος» πολιτικά του κ. Τσίπρα. Όλη αυτή η συζήτηση, όμως, για τα πρακτικά, θεωρώ ότι είναι μία έντεχνη προσπάθεια του κ. Τσίπρα να μετακινήσει τα «γκολ ποστ». Η πολιτική εξαπάτηση, άνευ προηγουμένου, με το μεγαλύτερο κόστος για την ιστορία της χώρας, έχει το ονοματεπώνυμο του κ. Τσίπρα και ξεκινάει πολλούς μήνες πριν από το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Η συζήτηση, η μείζονα συζήτηση, είναι τι έγινε από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και τι έπαθε η χώρα μετά το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών μέχρι το 2019. Τους πάνω από 20 νέους ή αυξημένους φόρους, την εξαπάτηση των πολιτών, το κλείσιμο των τραπεζών, του Χρηματιστηρίου. Όλα αυτά δεν έγιναν στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Όσο κι αν θέλει ο κ Τσίπρας να μεταθέσει τη συζήτηση σε κάτι που είναι πολύ μικρότερο, σε σχέση με τη μεγάλη εικόνα, εγώ δεν υποτιμώ κάτι … Και να σας πω κάτι; Διαβάστε τι είπε ο κ. Τσακαλώτος, σε ένα από τα μεγαλύτερα ξένα Μέσα, είναι ανατριχιαστικό. Είπε, ορθά-κοφτά, χωρίς ντροπή ότι υπήρχε σχέδιο εξαπάτησης των πολιτών με το δημοψήφισμα, ουσιαστικά, για να δοθεί ένας τρόπος να γίνει καλύτερα η «κωλοτούμπα». Έχει ειπωθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα ξένα Μέσα, ήταν ο υπουργός Οικονομικών του κ. Τσίπρα. Πράγματι, δεν έχει προηγούμενο…
Και δεν βγαίνει ο λαλίστατος κ. Τσίπρας και όλοι αυτοί, ο οποίος κ. Τσίπρας έχει κρατήσει τη βουλευτική του έδρα και δεν έχει κάνει μια ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής ή κάποιος εξ αυτών, από τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αυτό είναι μια κυνική ομολογία σε παγκόσμια μετάδοση.
Για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Η Κυβέρνηση αυτή έχει κλείσει πολλές διαχρονικές πληγές και του Δημοσίου, σε τελωνεία, σε εφορίες, σε παράνομη συνταγογράφηση, σε κυκλώματα σε φυλακές, σε κυκλώματα στη Δημοτική Αστυνομία. Και οφείλει να κλείσει, δεν τα έχει καταφέρει μέχρι τώρα, αν και είναι η πρώτη Κυβέρνηση που έκανε μια προσπάθεια, 5.200 φυσικά πρόσωπα εστάλησαν επί των ημερών μας στις Αρχές και στη Δικαιοσύνη, πρέπει να κλείσει και αυτή την πληγή. Η χώρα έχει πληρώσει τα τελευταία 30 χρόνια 2,7 δισεκατομμύρια, για παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις ή για ζητήματα αγροτικών επιδοτήσεων, στην Ευρώπη. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να περάσουμε σε ακόμα πιο σκληρές και δίκαιες πράξεις. Έχει ξεκινήσει και δουλεύει αυτή η ειδική ομάδα, με τις πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες. Θεωρώ ότι θα έχουμε πολύ σύντομα τα πρώτα αποτελέσματα και η ομάδα αυτή θα δουλεύει ακόμα κι όταν το ζήτημα αυτό δεν είναι στην επικαιρότητα και κάθε επιδότηση, κάθε ποσό, το οποίο ειδικά υπερβαίνει τη λογική, θα περνάει από τέτοιο κόσκινο και όταν δεν θα πρέπει να δίδεται, θα επιστρέφεται στους πολίτες.