Παρασκευή, 1 Αυγ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Μ. Θεμιστοκλέους στο ΕΡΤNews: 10.000 αεροδιακομιδές από το 2021 – Βελτίωση της κατάστασης στα επείγοντα, αρκετά καλά τα αποτελέσματα από τις αξιολογήσεις των νοσοκομείων
Δήμος Ηλιούπολης: Πλησιάζει η ώρα του μεγάλου φεστιβάλ αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη
ΟΠΕΚΕΠΕ: Υψηλόβαθμα στελέχη της ΑΑΔΕ επισκέφτηκαν τα γραφεία ζητώντας πλήθος στοιχείων
Αλέξης Τσίπρας: Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο της Ιεράς Μονής του όρους Σινά
ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε το επίδομα θέρμανσης σε περισσότερους από 98.000 δικαιούχους
Μητσοτάκης: Είχα δεσμευτεί ότι θα κινήσω γη και ουρανό για να ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου
Ζαχαράκη: Η εκπαίδευση αποτελεί εθνικό «νόμισμα» της κυβέρνησης
Ξέσπασμα Πατούλη για τα σχόλια για τη διαφορά ηλικίας με τη σύζυγό του: Δεν είναι «πλάκα» όταν πληγώνεις, είναι λεκτική βία.
Μαρινάκης: Οι πρακτικές της πρ. της Πλεύσης Ελευθερίας είναι γνωστές και αποτελούν «άλλη μια μέρα στη δουλειά»
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες ωφελούμενων του προγράμματος απασχόλησης 100 ανέργων κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών Αττικής
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λειψυδρία: Διϋπουργική σύσκεψη για σχέδιο διαχείρισης υπό τον Χατζηδάκη

2 μήνες ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Διϋπουργική σύσκεψη για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας και την υιοθέτηση Εθνικού Σχεδίου για τη διαχείριση των υδάτων πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη. Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν τα στοιχεία από την τελευταία (2024) μελέτη του World Resources Institute (βλέπε το σχετικό γράφημα) σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα κατατάσσεται στην 19η θέση παγκοσμίως όσον αφορά τον κίνδυνο λειψυδρίας.

Ανάλογες προκλήσεις αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες της Μεσογείου καθώς το πρόβλημα εντείνεται λόγω της κλιματικής αλλαγής η οποία επηρεάζει αρνητικά τόσο την προσφορά όσο και τη ζήτηση νερού. Καταδείχθηκε επίσης ότι παρά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια (κατασκευή νέων φραγμάτων, διάνοιξη γεωτρήσεων κ.λπ.), το πρόβλημα επιμένει τόσο στην Ελλάδα όπως άλλωστε και σε όλες τις Μεσογειακές χώρες.

Στη σύσκεψη, με βάση και την παρουσίαση πρόσθετων στοιχείων από την ΕΥΔΑΠ, τη ΔΕΗ και τη ΡΑΑΕΥ (σ.σ. Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων), αναδείχθηκε η ανάγκη ολιστικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων, βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Αναδείχθηκε επίσης η ανάγκη υλοποίησης παρεμβάσεων σε οργανωτικό επίπεδο ώστε να διασφαλισθεί η έγκαιρη πραγματοποίηση των μεγάλων και μικρών έργων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του προβλήματος, με βάση τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.

Από όλους τους συμμετέχοντες υπογραμμίστηκε ότι οι παρεμβάσεις θα κινηθούν στο πλαίσιο των προβλέψεων του Συντάγματος και των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας που κατοχυρώνουν το νερό ως δημόσιο αγαθό. Για την περαιτέρω ωρίμανση και τελική διαμόρφωση του Εθνικού Σχεδίου για τα ύδατα θα ακολουθήσουν κι άλλες συσκέψεις υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η οριστικοποίηση του Εθνικού Σχεδίου για τα ύδατα, που θα αποτελεί μια μεγάλη διαρθρωτική τομή, να γίνει στους αμέσως επόμενους μήνες.

Χατζηδάκης: Το νερό ήταν και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε εξάλλου: «Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ και σε σχέση με την επάρκεια του νερού. Όλη η Μεσόγειος απειλείται ολοένα και περισσότερο από αυτό το πρόβλημα. Τυχόν αδράνεια θα ήταν τεράστιο πρόβλημα για την οικονομία, για τον τουρισμό, για τη γεωργία, για την ποιότητα της ζωής μας, για την ίδια τη χώρα. Είναι φανερό ότι δίπλα στις πρωτοβουλίες που υιοθετήθηκαν τα τελευταία χρόνια, πρέπει να υιοθετηθούν κι άλλες που να απαντούν έγκαιρα στο πρόβλημα, αντιμετωπίζοντας τα όποια οργανωτικά προβλήματα, προωθώντας τις αναγκαίες επενδύσεις και αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες.

Το νερό ήταν και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό. Το ίδιο το κράτος είχε, έχει και θα έχει με βάση το Σύνταγμά μας ως βασική αποστολή τη διασφάλιση αυτού του δημόσιου αγαθού. Για να συμβεί όμως αυτό, η ίδια η πραγματικότητα επιβάλλει πρόσθετες παρεμβάσεις μελετημένες, ταχύτατες και αποτελεσματικές, τις οποίες η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει. Οι αμέσως επόμενοι μήνες θα είναι πολύ κρίσιμοι ως προς την υιοθέτηση όλων των αναγκαίων πρωτοβουλιών».

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος, Υποδομών και Μεταφορών (εξ’ αποστάσεως) Χρίστος Δήμας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας, Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Θανάσης Κοντογεώργης, οι γενικοί γραμματείς Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων (ΥΠΕΝ) Πέτρος Βαρελίδης, Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος (ΥΠΕΝ), Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών (ΥΠΑΑΤ) Δημήτρης Παπαγιαννίδης, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα επενδύσεων Δημήτρης Πολίτης.

Συμμετείχαν επίσης από τη ΡΑΑΕΥ ο αντιπρόεδρος κλάδου υδάτων Δημήτρης Ψυχογιός, από τη ΔΕΗ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Στάσσης και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Αλέξης Παΐζης, από την ΕΥΔΑΠ ο πρόεδρος Γιώργος Στεργίου και ο διευθύνων σύμβουλος Χάρης Σαχίνης.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΔημοφιλήΚωστής ΧατζηδάκηςΛειψυδρία
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Ζαχαράκη: Οι βαθμολογίες των Πανελληνίων θα ανακοινωθούν έως 27 Ιουλίου
Επόμενο άρθρο Προεδρικό Μέγαρο: Για έκτη χρονιά υλοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μ. Θεμιστοκλέους στο ΕΡΤNews: 10.000 αεροδιακομιδές από το 2021 – Βελτίωση της κατάστασης στα επείγοντα, αρκετά καλά τα αποτελέσματα από τις αξιολογήσεις των νοσοκομείων
21 λεπτά ago
Δήμος Ηλιούπολης: Πλησιάζει η ώρα του μεγάλου φεστιβάλ αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη
1 ώρα ago
ΟΠΕΚΕΠΕ: Υψηλόβαθμα στελέχη της ΑΑΔΕ επισκέφτηκαν τα γραφεία ζητώντας πλήθος στοιχείων
2 ώρες ago
Αλέξης Τσίπρας: Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο της Ιεράς Μονής του όρους Σινά
2 ώρες ago
ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε το επίδομα θέρμανσης σε περισσότερους από 98.000 δικαιούχους
3 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Είχα δεσμευτεί ότι θα κινήσω γη και ουρανό για να ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Η εκπαίδευση αποτελεί εθνικό «νόμισμα» της κυβέρνησης

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξέσπασμα Πατούλη για τα σχόλια για τη διαφορά ηλικίας με τη σύζυγό του: Δεν είναι «πλάκα» όταν πληγώνεις, είναι λεκτική βία.

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Οι πρακτικές της πρ. της Πλεύσης Ελευθερίας είναι γνωστές και αποτελούν «άλλη μια μέρα στη δουλειά»

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?