Δευτέρα, 15 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Μαρινάκης: Αν το 2027 δεν πετύχουμε τους στόχους μας, τότε είμαι βέβαιος, ότι όλα όσα συζητάμε δεν θα είναι δεδομένα
Ασταθής ο καιρός σήμερα με τοπικές βροχοπτώσεις – Η πρόγνωση για κάθε περιοχή
Κωνσταντοπούλου: «Οι αγρότες πήραν μια αξιοπρεπή απόφαση, να μην ενδώσουν στην κοροϊδία του πρωθυπουργού»
Κρήτη – ΟΠΕΚΕΠΕ: Ενώπιον της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας οι 15 από τους 16 για το σκάνδαλο επιδοτήσεων
Έκτακτο συνέδριο του Κινήματος Δημοκρατίας στις 7-8 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε ο Κασσελάκης
Γρεβενά: Εξιχνιάστηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα κλοπή από μονή
Φλωρίδης: Κινδύνευσε η ζωή 20 καρκινοπαθών λόγω της κατάληψης του αεροδρομίου στο Ηράκλειο
Φοινικούντα: Από μάρτυρας κατηγορούμενος ο ανιψιός του δολοφονημένου επιχειρηματία – Ποιοι απασχολούν τις έρευνες
Φάμελλος κατά Φλωρίδη: Δεν είστε άξιος να εκπροσωπείτε το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελληνικής Δημοκρατίας
Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες: Αποφασίζουν τις δράσεις της εβδομάδας – Αύριο το συλλαλητήριο στην Λάρισα
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Πιερρακάκης στο Sciences Po: «Η Ελλάδα θα συνεχίσει τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις με ταχύτητα»

6 μήνες πριν
Μοιραστείτε το
4 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του διεθνώς αναγνωρισμένου γαλλικού Πανεπιστημίου Sciences Po μίλησε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης, στο περιθώριο της Υπουργικής Διάσκεψης του ΟΟΣΑ που αρχίζει σήμερα.

Ο κ. Πιερρακάκης ρωτήθηκε από τους φοιτητές της Σχολής Πολιτικών Επιστημών για όλα τα θέματα που αφορούν στη χώρα μας, με αιχμή τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τόνισε τη σημαντική πρόοδο της Ελλάδας στη δημοσιονομική σταθερότητα, σημειώνοντας ότι η χώρα πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα που υπερέβη τους στόχους. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η Ελλάδα καταγράφει σταθερή οικονομική μεγέθυνση και προσελκύει επενδύσεις, αποδεικνύοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις και η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση αποτελούν ισχυρούς μοχλούς ανάπτυξης.

«Η Ελλάδα το 2029 δεν θα είναι η χώρα με το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος στην ευρωζώνη» ανέφερε ο Υπουργός και ανέδειξε τον ρόλο των ψηφιακών εργαλείων στη σημαντική μείωση της φοροδιαφυγής.  Αναφερόμενος στην παραοικονομία, επεσήμανε ότι υποχώρησε από το 35–40% του ΑΕΠ πριν από την κρίση στο 15% σήμερα, γεγονός που, όπως είπε, οφείλεται κυρίως στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Για τους δασμούς, ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη υπέρβασης της εμπορικής διαμάχης ΕΕ-ΗΠΑ,  ενώ υπογράμμισε  τη σημασία της εφαρμογής των προτάσεων Λέτα και Ντράγκι για την κατάργηση των εσωτερικών εμποδίων για την ολοκλήρωση της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς.

Άλμα στην ψηφιοποίηση

Αναφερόμενος στην πρόοδο της ψηφιοποίησης της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι η αναβάθμιση των κρατικών ψηφιακών υπηρεσιών όχι μόνο αποδομεί τη δυσπιστία απέναντι στο κράτος, αλλά απελευθερώνει και αναπτυξιακές δυνατότητες. «Η ψηφιοποίηση πρέπει να είναι ο Βορράς στην πυξίδα μας για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη στο κράτος» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ανέπτυξε το όραμά του για τη διαμόρφωση του μέλλοντος μέσα από τολμηρές μεταρρυθμιστικές πολιτικές, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει αφήσει πίσω της την περίοδο των κρίσεων και έχει εισέλθει σε μια εποχή ριζικών αλλαγών και ανάπτυξης. Υπογράμμισε τη σημασία της ψηφιακής μετάβασης επισημαίνοντας ως πρότυπα εκσυγχρονισμού τη δημιουργία του gov.gr, τη θέσπιση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και την ψηφιοποίηση άνω των 1.500 υπηρεσιών, εξέλιξη που έχει περιορίσει σημαντικά την γραφειοκρατία. «Χρειαζόμαστε γρήγορες νίκες, όπως η ψηφιοποίηση του δημοσίου για να χτίσουμε ένα σύγχρονο κράτος» είπε χαρακτηριστικά.

Brain Regain

Ειδική μνεία έκανε ο Υπουργός Οικονομικών στη μεταρρύθμιση που άνοιξε τον δρόμο για τη δημιουργία παραρτημάτων διεθνών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι «η σύνδεση εκπαίδευσης και οικονομίας ενδυναμώνει την οικονομία της γνώσης». Μιλώντας για το brain drain και στην επιστροφή των νέων που έφυγαν από την Ελλάδα κατά την κρίση, ο Υπουργός αναφέρθηκε σε ένα άρθρο του Τόμας Φρίντμαν στους New York Times που δημοσιεύθηκε πριν από 15 χρόνια εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Όπως υπενθύμισε ο υπουργός, ο Φρίντμαν τόνιζε πως ο ίδιος δεν εξετάζει την καθημερινή διακύμανση των ελληνικών ομολόγων αλλά το αν οι νέοι επιστρέφουν στη χώρα. «Αν τους δείτε να φεύγουν, πουλήστε. Αν τους δείτε να επιστρέφουν ή να μένουν, αγοράστε» έγραφε ο Φρίντμαν και με αφορμή την αναφορά αυτή ο Κυριάκος Πιερρακάκης απηύθυνε κάλεσμα σε όσους νέους Έλληνες ζουν στο εξωτερικό να επιστρέψουν σε μια διαφορετική, σήμερα, Ελλάδα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:SliderΚυριάκος Πιερρακάκης
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Stegasi.gov.gr: Σήμερα η παρουσίαση της πλατφόρμας με όλα τα στεγαστικά προγράμματα 
Επόμενο άρθρο 21.000 πολίτες έχουν ήδη εκδώσει Προσωπικό Αριθμό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαρινάκης: Αν το 2027 δεν πετύχουμε τους στόχους μας, τότε είμαι βέβαιος, ότι όλα όσα συζητάμε δεν θα είναι δεδομένα
22 λεπτά πριν
Ασταθής ο καιρός σήμερα με τοπικές βροχοπτώσεις – Η πρόγνωση για κάθε περιοχή
49 λεπτά πριν
Κωνσταντοπούλου: «Οι αγρότες πήραν μια αξιοπρεπή απόφαση, να μην ενδώσουν στην κοροϊδία του πρωθυπουργού»
1 ώρα πριν
Κρήτη – ΟΠΕΚΕΠΕ: Ενώπιον της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας οι 15 από τους 16 για το σκάνδαλο επιδοτήσεων
2 ώρες πριν
Έκτακτο συνέδριο του Κινήματος Δημοκρατίας στις 7-8 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε ο Κασσελάκης
2 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Θ. Πλεύρης στη Βεργίνα Τηλεόραση: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν

Την αποτελεσματικότητα των νέων νομοθετικών παρεμβάσεων που έφεραν θεαματική μείωση των ροών, καθώς και τη μεγάλη…

Newsroom

Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στη Βεργίνα τηλεόραση

«Όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο…

Newsroom

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλωρίδης: Κινδύνευσε η ζωή 20 καρκινοπαθών λόγω της κατάληψης του αεροδρομίου στο Ηράκλειο

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος κατά Φλωρίδη: Δεν είστε άξιος να εκπροσωπείτε το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελληνικής Δημοκρατίας

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοφία Ζαχαράκη: «Η χώρα χρειάζεται μια Εθνική Συμφωνία για το σχολείο του 2040»

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μενδώνη: «Για περισσότερο από έξι χρόνια ο Πολιτισμός έχει μετατραπεί σε προσοδοφόρο πρωταγωνιστή της ανάπτυξης»

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?