Το χρονοδιάγραμμα μετά το τέλος των Πανελλαδικών παρουσίασε η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή της για την εξέλιξη της διαδικασίας. «Ξεκινήσαμε καλά» είπε η Υπουργός σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι το χθεσινό θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας για τη δημιουργικότητα ήταν ευχάριστη έκπληξη για τα παιδιά.
Η κ. Ζαχαράκη δήλωσε ότι τα παιδιά θα λάβουν τις βαθμολογίες τους προς το τέλος Ιουνίου, δηλαδή λίγο μετά το τέλος των εξετάσεων και των ειδικών μαθημάτων. Στη συνέχεια θα συμπληρωθούν τα μηχανογραφικά. Οι βάσεις θα βγουν τις τελευταίες 5 ημέρες του Ιουλίου.
Απευθυνόμενη στα παιδιά η υπουργός υποστήριξε πως τώρα «ανοίγει ένας καινούργιος δρόμος. Ο δρόμος αυτός έχει πάρα πάρα πάρα πολλές διαδρομές που μπορεί να επιλέξεις. Εγώ σπούδασα Αγγλική Φιλολογία, θα μπορούσα να έχω πάει και σε μια άλλη σχολή, ίσως και μια επαγγελματικής φύσεως δουλειά και να έχω πιθανότατα και πιο εύκολη πρόσβαση σε ένα επάγγελμα το οποίο είναι και να είναι πιο προσοδοφόρο. Επίσης, όλα τα παιδιά ξέρουν τώρα, τα τελευταία χρόνια, μπορεί κάτι να σπουδάσουν και τελικά να κάνουμε κάτι εντελώς διαφορετικό».
Στην συνέχεια πρόσθεσε «ας δούμε λίγο πως και οι γονείς μας μπορεί να ξεκίνησαν και να κάνουν κάτι άλλο. Ένα μεταπτυχιακό να τους ενέπνευσε, μια εξέλιξη στη ζωή, ένα συμβάν. Άρα πηγαίνουμε, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό με ηρεμία. Έχουμε πλέον διαβάσει ότι ήταν να διαβάσουμε, έχουμε κάνει τις επαναλήψεις μας», ενώ συμπλήρωσε πως τα παιδιά να χρησιμοποιούν μέχρι τελευταία μέρα το ψηφιακό φροντιστήριο.
Αναφερόμενη στο ψηφιακό φροντιστήριο είπε… «Πήγε πολύ καλά για πρώτη χρονιά. Η αλήθεια είναι ότι έγινε πολύ καλή προσπάθεια από τον προκάτοχο τον Κυριάκο Πιερρακάκη με πολύ καλούς καθηγητές του δημόσιου σχολείου, οι οποίοι κάθε μέρα αναρτούν καινούργιο υλικό. Τώρα έχουμε κάνει επαναλήψεις μετά τον Απρίλιο, έτσι ώστε τα παιδιά να ξέρουν ότι σε κάθε μάθημα πριν δώσουν τις εξετάσεις τους, μπορούν να κάνουν μια τελευταία επανάληψη. Και βέβαια το ψηφιακό φροντιστήριο δεν σταματάει και του χρόνου θα συνεχίσουμε και νομίζω ότι θα γίνει πλέον θεσμός. Και επειδή με ρωτήσατε με αριθμούς, να πούμε με αριθμούς αν φανταστείτε ότι δίνουν αυτή τη στιγμή περίπου 100.000 υποψήφιοι μαθήτριες και μαθητές έχουν μπει χρήστες άνω των 45.000».