Σάββατο, 4 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου
Κ. Τσουκαλάς: «Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωση;»
ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Νοεμβρίου
Παύλος Μαρινάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωής
Ηλεκτρική ενέργεια: Κοντά στα προ κρίσης επίπεδα η τιμή του ρεύματος
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη 59χρονου για κατασκοπεία- Ισχυρίζεται ότι λειτουργούσε για λογαριασμό Ρώσων

5 μήνες ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


- Advertisement -

Ένας 59χρονος Έλληνας συνελήφθη την Τρίτη (29/4) στην Αλεξανδρούπολη, σε κοινή επιχείρηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αλεξανδρούπολης.

Ο 59χρονος που κατάγεται από τη Γεωργία κι είχε πάρει ελληνική υπηκοότητα, τραβούσε βίντεο και φωτογράφιζε στρατόπεδα στην Αλεξανδρούπολη. Βρισκόταν πάρα πολλά χρόνια στη χώρα μας, είχε υπηρετήσει ως στρατιώτης στην πρώην Σοβιετική Ένωση, ζούσε στην Αλεξανδρούπολη μαζί με τη σύζυγό του και εργαζόταν ως τεχνίτης και ελαιοχρωματιστής.

Ο ελληνοποιημένος Γεωργιανός που έχει υπηρετήσει σε στρατιωτικές μονάδες της Ρωσίας στη Σιβηρία, φέρεται να στρατολογήθηκε από ένα Ρώσο ποινικό, που δρα για λογαριασμό της GRU, της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Μόσχας, προκειμένου να του στέλνει υλικό από ελληνικά στρατόπεδα της ευρύτερης περιοχής.

Η GRU συνηθίζει να χρησιμοποιεί για τη στρατολόγηση ατόμων τη μέθοδο «criminals proxy» (πληρεξούσιους εγκληματίες), ως ενδιάμεσους «εν υπνώσει» παράνομους κατασκόπους, τους οποίους ενεργοποιεί όταν εκείνη επιθυμεί για συγκεκριμένους σκοπούς, ανάλογα με τη διαβάθμιση των ενεργειών στις οποίες μπορούν να προβούν.

Έτσι, ο ίδιος αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατασκοπεία, ενώ στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαν μηνύματα που έλεγαν χαρακτηριστικά: «Αγαπώ τη μαμά πατρίδα… δεν το κάνω για τα λεφτά, το κάνω για τη μαμά πατρίδα», γεγονός που αποδεικνύει ότι ο ρόλος του στην υπόθεση ήταν σοβαρός.

Στο κινητό του συλληφθέντα βρέθηκε πλήθος υλικού που κατέληγε στο συγκεκριμένο άτομο, με εγκαταστάσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Αλεξανδρούπολης και καταγραφή κινήσεων και μεταφορών στρατιωτικού υλικού με τελικό προορισμό την Ουκρανία.

Οι Αρχές πλέον εξετάζουν τις τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές του επικοινωνίες. Σημειώνεται ότι από τον Φεβρουάριο του 2022, μέσω της Αλεξανδρούπολης μεταφέρεται στρατιωτικός εξοπλισμός που καταλήγει, σε αρκετές περιπτώσεις, στην Ουκρανία.

Η ΕΥΠ που πλέον ασχολείται με την υπόθεση, προσπαθεί να ταυτοποιήσει τον ποινικό στρατολόγο του 59χρονου, καθώς είναι σύνηθες το φαινόμενο πρόσωπα από το οργανωμένο έγκλημα, που έχουν επαφές με μυστικές υπηρεσίες, να προσπαθούν να στρατολογήσουν άτομα, τα οποία βρίσκονται σε ευρωπαϊκό έδαφος, έχουν ρίζες από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και τρέφουν φιλορωσικά αισθήματα.

Η ΕΥΠ και η ΕΛΑΣ εξετάζουν το κατά πόσο ο στρατολόγος διατηρεί επαφές με τη ρωσική υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών GRU και εάν τελικά ο στόχος ήταν το ΝΑΤΟ και τα όσα συμβαίνουν στον Έβρο.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Συνελήφθη χθες, Τρίτη 29 Απριλίου 2025 στην Αλεξανδρούπολη, σε κοινή επιχείρηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αλεξανδρούπολης, ημεδαπός, που όπως προέκυψε από την έρευνα και την ομολογία του, φωτογράφιζε και βιντεοσκοπούσε στρατιωτικό υλικό δρώντας για λογαριασμό έτερου ατόμου, στο οποίο και απέστειλε το σχετικό υλικό μέσω κρυπτογραφημένης εφαρμογής».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΑλεξανδρούποληΚατασκοπείαΠρωτοσέλιδοΡωσία
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Κατατέθηκε η ετήσια έκθεση προόδου έτους 2025 αναφορικά με τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού-Διαρθρωτικού Σχεδίου
Επόμενο άρθρο Βουλευτές της αντιπολίτευσης επιχείρησαν να φωτογραφίσουν τη δικογραφία για τα Τέμπη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
4 ώρες ago
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
5 ώρες ago
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
6 ώρες ago
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
7 ώρες ago
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
8 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρ. Αποστολόπουλος προειδοποιεί για απώλεια 20% στις εξαγωγές φέτας λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας προτείνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γάλακτος Χρήστος Αποστολόπουλος. «Δυστυχώς οι…

Αλεξία Χαρακίδα

Πού θα κυμανθούν οι τιμές ρεύματος τον Οκτώβριο

Τη δεδομένη στιγμή η αύξηση στην τιμή της χονδρικής ρεύματος ανέρχεται στο 20%. Η μέση…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων AIDS στους νέους – Προειδοποίηση από τον λοιμωξιολόγο Π. Κολλάρα

Το κουδούνι του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά ανθρώπων-κυρίως νέων- που μολύνονται με AIDS κρούει…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η δήλωση της Χαμάς αποτελεί σημαντικό βήμα μπροστά»

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 90 κλειστά μαγαζιά στην Εγνατία

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προϋπολογισμός 2026: Υψηλή ανάπτυξη, ισχυρά πλεονάσματα και «παράθυρο» για νέες παροχές

News Room
ΕΚΠΟΜΠΕΣΕΛΛΑΔΑ

TisimΒενη: Μαθαίνοντας να αγαπάμε άνευ όρων 

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?