Σάββατο, 22 Νοέ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”
Επίδομα θέρμανσης: Τα πιο συχνά λάθη που οδηγούν στον αποκλεισμό δικαιούχων
Φορολογούμενοι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν πριν το τέλος του έτους
Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»
Κ. Μητσοτάκης για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων: «Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ»
Το Δημόσιο σχεδιάζει αυξημένο δανεισμό και πρόωρη εξόφληση των μνημονιακών δανείων το 2026
Θεσσαλονίκη: Υπογράφτηκε η σύμβαση για τρία νέα σχολικά συγκροτήματα – Τέλος εποχής για λυόμενα του 1978
Θεσσαλονίκη: Στήνεται το επιβλητικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Follow US
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για την τήρηση μέτρων πυρασφάλειας σε χώρους συνάθροισης κοινού – Ποιοι χώροι τίθενται στο επίκεντρο

7 μήνες ago
Share
4 Min Read
SHARE


Επί ποδός είναι τα ειδικά κλιμάκια του Πυροσβεστικού Σώματος προκειμένου να συνεχίσουν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων πυρασφάλειας σε χώρους συνάθροισης κοινού. Σύμφωνα με στοιχεία από την Πυροσβεστική το πρώτο τρίμηνο του 2025, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 118 έλεγχοι σε οικονομικούς φορείς και εγκαταστάσεις με χρήση «Συνάθροισης Κοινού». Κατά τη διάρκεια αυτών βρέθηκαν ελλείψεις και παρατηρήσεις σε 23, ενώ σε 10 επιχειρήσεις-εγκαταστάσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα που άγγιξαν τα 36.642,50 ευρώ.

Παράλληλα όπως έχει γίνει γνωστό τόσο από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας όσο και από την Πυροσβεστική οι έκτακτοι έλεγχοι θα συνεχιστούν και το β’ τρίμηνο του 2025. Στο επίκεντρο αυτών τίθενται κέντρα διασκέδασης και νυχτερινά μαγαζιά διασκέδασης (night clubs), αποθήκες και βιομηχανίες-ιοτεχνίες καθώς και εγκαταστάσεις ανακύκλωσης, ανάκτησης διαλεγμένων υλικών, συλλογή επικίνδυνων ή μη απορριμμάτων κτλ.

Ειδικότερα, οι έκτακτοι έλεγχοι διενεργούνται από εντεταλμένα όργανα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών οποτεδήποτε, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους κατά το ωράριο λειτουργίας των επιχειρήσεων σε:

α. πολυσύχναστους χώρους, όπως εμπορικά κέντρα, πολυκαταστήματα, μουσεία, θέατρα, κινηματογράφους, τουριστικά καταλύματα κλπ. χώρους μεγάλης συγκέντρωσης κοινού, ιδίως (με μεγαλύτερη συχνότητα) κατά την περίοδο των εορτών (Χριστουγέννων και Πάσχα) και κατά τη θερινή περίοδο.

β. χρήσεις που εντέλλονται από το αρμόδιο Τμήμα Προληπτικής Πυροπροστασίας του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, με βάση την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων.

Σχετικά με τους τακτικούς ελέγχους, όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδια στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, ο προγραμματισμός τους βασίζεται στην ανάλυση της επικινδυνότητας -δηλαδή, αξιολόγηση του κινδύνου- και κατηγοριοποιούνται σε τρία επίπεδα, (Υψηλό, Μεσαίο, Χαμηλό) ως προς την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και υγείας, της ανθρώπινης περιουσίας και του περιβάλλοντος από τις επιπτώσεις εκδήλωσης πυρκαγιάς. «Τα επίπεδα επικινδυνότητας καθορίζουν αντίστοιχα και τη συχνότητα των τακτικών ελέγχων», σημειώνουν.

Όσον αφορά το 2024, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 9.192 έλεγχοι σε οικονομικούς φορείς- εγκαταστάσεις. Ειδικότερα σε «χώρους συνάθροισης κοινού» έχουν διενεργηθεί 2.543 έλεγχοι, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν ελλείψεις- παρατηρήσεις σε 595 από αυτούς, ενώ σε 215 επιχειρήσεις-εγκαταστάσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα, συνολικού ύφους 248.522,50 ευρώ.

«Οι περισσότερες ελλείψεις εντοπίστηκαν σε πλημμελή λειτουργία και συντήρηση των μέσων ενεργητικής πυροπροστασίας καθώς και στη μη τήρηση προδιαγραφών στη δομική πυροπροστασία», επισημαίνουν αρμόδια στελέχη της Πυροσβεστικής.

Σημειώνεται ότι οι αρμόδιες πυροσβεστικές Αρχές έχουν τη δυνατότητα να διεξάγουν κοινούς ελέγχους, σε περιπτώσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν θέματα που εντάσσονται σε περισσότερα από ένα πεδία εποπτείας, ιδίως σε θέματα που άπτονται της πολεοδομικής νομοθεσίας σχετικά με την ορθή εφαρμογή ή την τήρηση στοιχείων παθητικής προστασίας ή άλλων σχετικών θεμάτων που επηρεάζουν το συνολικό επίπεδο προστασίας και πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά προτεραιότητα.

Η ανάγκη για τέτοιους ελέγχους προκύπτει είτε από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μιας εγκατάστασης είτε από το είδος του ελέγχου που απαιτείται. Η συμμετοχή άλλων αρμόδιων αρχών γίνεται στο πλαίσιο συνεργασίας και σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό και οργανωτικό πλαίσιο.

TAGGED:ΔημοφιλήΠυροσβεστική Υπηρεσία
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Previous Article Δώρο Πάσχα: Πότε πληρώνεται – The Leader
Next Article Ανακοίνωση Hellenic Train: «Αυτός ο τρόπος έκφρασης δεν έχει θέση στην κοινωνία»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
7 λεπτά ago
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
14 λεπτά ago
TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”
26 λεπτά ago
Επίδομα θέρμανσης: Τα πιο συχνά λάθη που οδηγούν στον αποκλεισμό δικαιούχων
15 ώρες ago
Φορολογούμενοι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν πριν το τέλος του έτους
17 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων: «Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ»

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Υπογράφτηκε η σύμβαση για τρία νέα σχολικά συγκροτήματα – Τέλος εποχής για λυόμενα του 1978

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στήνεται το επιβλητικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Δοξολογία για την Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων στην Παναγία Δεξιά (Βίντεο)

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?