Κυριακή, 5 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου
Κ. Τσουκαλάς: «Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωση;»
ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Νοεμβρίου
Παύλος Μαρινάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωής
Ηλεκτρική ενέργεια: Κοντά στα προ κρίσης επίπεδα η τιμή του ρεύματος
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
FEATURED

Ελληνικός Χρυσός: Προχωρά στο επόμενο στάδιο η αξιολόγηση των ενδιαφερομένων  για τη στελέχωση του έργου των Σκουριών

6 μήνες ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Η Ελληνικός Χρυσός, ολοκλήρωσε με επιτυχία μια μακρά διαδικασία ενημερωτικών εκδηλώσεων προσέλκυσης τοπικού εργατικού δυναμικού για τη στελέχωση του μεταλλευτικού έργου των Σκουριών και πλέον προχωρά στα επόμενα βήματα, αυτά της αξιολόγησης και πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού.  

- Advertisement -

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 15 εκδηλώσεις στις τοπικές κοινότητες της ΒΑ Χαλκιδικής (Μεγ. Παναγία, Αρναία, Στρατώνι, Ολυμπιάδα, Σταυρός, Πολύγυρος, Στανός), στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, με στόχο τη συγκέντρωση βιογραφικών, τόσο για την κάλυψη των άμεσων αναγκών κατασκευής, όσο για αυτή της μετέπειτα λειτουργίας του νέου υπερσύγχρονου μεταλλείου, ενισχύοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο και τη διαχρονική δέσμευση της εταιρείας για την κατά προτεραιότητα απασχόληση ντόπιου εργατικού δυναμικού. Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων που εκδήλωσε ενδιαφέρον ξεπέρασε τις 1.700 αιτήσεις, με πάνω από το 50% να προέρχεται από την περιοχή.  

Η εταιρεία διενεργεί ήδη την επόμενη φάση της διαδικασίας αξιολόγησης δίνοντας προτεραιότητα στους υποψήφιους που εξέφρασαν ενδιαφέρον για εργασία στο κατασκευαστικό σκέλος, που αποτελεί την άμεση ανάγκη της. Στα επόμενα στάδια, οι ανάγκες εστιάζονται σε νέες ειδικότητες κατασκευών – δομικές και μηχανολογικές εργασίες, σωληνώσεις, ηλεκτρομηχανολογικά και αυτοματισμούς. Εντούτοις, παρατηρείται περιορισμένη διαθεσιμότητα σε ειδικότητες κατασκευών στα βιογραφικά που συγκέντρωσε η εταιρεία, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αυτών να αφορά σε ρόλους σχετικούς με τη μελλοντική λειτουργία του μεταλλείου, καθώς και θέσεις επιστημονικού προσωπικού. Ήδη, έχουν προσληφθεί περισσότερα από 70 άτομα -στην πλειονότητά τους από τον Δήμο Αριστοτέλη-, που καλύπτουν ανάγκες του κατασκευαστικού έργου αλλά και άλλες ειδικότητες και λειτουργίες.

Η τρέχουσα διαδικασία αξιολόγησης των βιογραφικών όλων των ενδιαφερομένων που συμμετείχαν είναι  διαδραστική, με τη χρήση διεθνώς αναγνωρισμένων μεθόδων και σύγχρονων τεχνολογιών, ώστε να διασφαλιστεί ότι διαθέτουν τις απαιτούμενες δεξιότητες για την ένταξή τους στην ομάδα του έργου. Ήδη 800 υποψήφιοι έχουν ολοκληρώσει την πρώτη φάση της διαδικασίας. Ως κέντρα αξιολόγησης, λειτουργούν το Εκπαιδευτικό Κέντρο της Ελληνικός Χρυσός, καθώς και τοπικά κέντρα αξιολόγησης στην Αρναία, τη Μεγάλη Παναγία και τον Σταυρό, ενώ για τους υποψήφιους των υπολοίπων ειδικοτήτων χρησιμοποιούνται ηλεκτρονικά μέσα αξιολόγησης.

Αξίζει να τονιστεί, πως ακόμη και για θέσεις για τις οποίες η κτήση σχετικής πιστοποίησης από τον/την υποψήφιο/α αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση, η εταιρεία θα προχωρήσει και πάλι στην κατά προτεραιότητα πρόσληψη ενδιαφερομένων από την τοπική κοινωνία, εφόσον υπάρχει το χρονικό περιθώριο εκπαίδευσης και εν συνεχεία η πιστοποίηση τους στις κατάλληλες δεξιότητες ή η απόκτηση κατάλληλων αδειών.  

Υπενθυμίζεται τέλος πως η πλειοψηφία των εργαζομένων του έργου των Σκουριών, είτε βρίσκονται στο ξεκίνημα της καριέρας τους, είτε προχωρούν στο επόμενο στάδιο, θα εκπαιδευτούν ή μετεκπαιδευτούν  στο σύγχρονο Κέντρο Εκπαίδευσης της Ελληνικός Χρυσός, στο οποίο η εταιρεία έχει επενδύσει την τελευταία τριετία σχεδόν $8 εκατ. Σε αυτό, οι νεοεισερχόμενοι στην ομάδα έργου θα αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να ενταχθούν ομαλά στους νέους τους ρόλους, με τη χρήση  μεθόδων τελευταίας τεχνολογίας, όπως για παράδειγμα οι προσομοιωτές μηχανημάτων παραγωγής επαυξημένης πραγματικότητας, για την απόκτηση των οποίων η εταιρεία επένδυσε ποσό άνω του $1,5 εκατ.

Ήδη, για την επόμενη φάση της λειτουργίας του μεταλλείου, η Ελληνικός Χρυσός ξεκίνησε με την πρόσληψη των πρώτων χειριστών κινητού εξοπλισμού στις Σκουριές, οι οποίοι ήδη εκπαιδεύονται από την ομάδα της Caterpillar Ευρώπης ώστε να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για τη λειτουργία των πιο σύγχρονων φορτηγών μεταφοράς υλικών, διατηρώντας παράλληλα τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και απόδοσης.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ελληνικός χρυσός
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Τρελές αυξήσεις τιμών στα σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο!
Επόμενο άρθρο ΕΣΗΕ: Σε δεύτερο πειθαρχικό έλεγχο το άρθρο της Γιαννακά για την Καρυστιανού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
9 ώρες ago
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
10 ώρες ago
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
11 ώρες ago
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
12 ώρες ago
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
13 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρ. Αποστολόπουλος προειδοποιεί για απώλεια 20% στις εξαγωγές φέτας λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας προτείνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γάλακτος Χρήστος Αποστολόπουλος. «Δυστυχώς οι…

Αλεξία Χαρακίδα

Πού θα κυμανθούν οι τιμές ρεύματος τον Οκτώβριο

Τη δεδομένη στιγμή η αύξηση στην τιμή της χονδρικής ρεύματος ανέρχεται στο 20%. Η μέση…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων AIDS στους νέους – Προειδοποίηση από τον λοιμωξιολόγο Π. Κολλάρα

Το κουδούνι του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά ανθρώπων-κυρίως νέων- που μολύνονται με AIDS κρούει…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Uncategorized

Πρoστατευμένο: Η Ελληνικός Χρυσός επενδύει στη νέα γενιά: Σύγχρονα, ασφαλή σχολεία και υποτροφίες αριστείας για τους μαθητές του Δήμου Αριστοτέλη

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπεύθυνη μεταλλευτική δραστηριότητα στην πράξη: Το παράδειγμα της Ελληνικός Χρυσός

News Room
FEATUREDΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνικός Χρυσός: Επένδυση σταθμός για την ανάπτυξη του Δήμου Αριστοτέλη

News Room
FEATURED

Ελληνικός Χρυσός και Μεταλλεία Θράκης στην 89η ΔΕΘ: Μια διαδραστική εμπειρία στο μέλλον της μεταλλευτικής δραστηριότητας

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?