Τρίτη, 1 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Αυγενάκης: Με εικασίες και γενικότητες δεν υπηρετείται η αλήθεια
Συντάξεις Αυγούστου 2025: Πότε θα ξεκινήσει η πληρωμή
Νέα συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ την Τετάρτη
«Επίσημη πρώτη» για το τέλος 20€ στους επιβάτες κρουαζιέρας που κατεβαίνουν σε Μύκονο και Σαντορίνη
Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο – «Οι αρχές στη Λιβύη να λάβουν δράση για να μειωθούν οι ροές προς την Ελλάδα»
Η ακραία ζέστη είναι πλέον «το νέο φυσιολογικό»: Λιώνει από τον καύσωνα η Ευρώπη, 46°C καταγράφηκαν στην Ισπανία
Μητσοτάκης σε επίτροπο μετανάστευσης: Οι Αρχές της ανατολικής Λιβύης οφείλουν να αναλάβουν δράση για να μειωθούν οι ροές προς την Ελλάδα
Πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις 2025
Ζαχαράκη: Μέχρι τις 17 Ιουλίου συμπληρώνουμε το μηχανογραφικό και τέλη Ιουλίου θα ξέρουμε τις βάσεις
Θεσσαλονίκη: Ξεκινάει η δίκη με 117 κατηγορούμενους για 553 κλοπές
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρίστος Δοξιάδης: Το παρασκήνιο της παραίτησης και ο νέος αντικαταστάτης

4 μήνες ago
Κοινοποίηση
8 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Ούτε 48 ώρες δεν πρόλαβαν να συμπληρωθούν από την ορκωμοσία του στη θέση του υφυπουργού Ανάπτυξης, αρμόδιου για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας, και ο Αρίστος Δοξιάδης υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος της κυβέρνησης. Η παραίτηση του κ. Δοξιάδη έγινε δεκτή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πλέον αναμένεται άμεσα, ίσως και τις επόμενες ώρες, να ανακοινωθεί το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει στη θέση του υφυπουργού Ανάπτυξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για κάποιον τεχνοκράτη.

Οι λόγοι που τον οδήγησαν στην παραίτηση

Γνωστοποιώντας την απόφασή του με ανάρτησή του στα social media ο Αρίστος Δοξιάδης έκανε λόγο για ανήθικο πόλεμο που εξαπέλυσε εναντίον του η αντιπολίτευση, με ανυπόστατες επιθέσεις.

«Επειδή δεν θέλω να σπαταλήσω τη ζωή μου σε τέτοιες διαμάχες, αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση του Υφυπουργού Έρευνας και Καινοτομίας, τόσο για λόγους προσωπικής ηρεμίας όσο και για λόγους προστασίας της κυβέρνησης και του χαρτοφυλακίου που έχω αναλάβει από ένα κυνήγι μαγισσών» τόνισε στην ανάρτησή του.

Είχε προηγηθεί κριτική από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Καραμέρο ο οποίος διερωτάτο «αν ήταν ή όχι παράλληλα και νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας που καταδικάστηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για καρτέλ στον χώρο του ξενόγλωσσου βιβλίου χρεώνοντας τους Έλληνες πολίτες με 10 εκατομμύρια ευρώ».

Πιο συγκεκριμένα, η Κουμουνδούρου κατηγόρησε τον κ. Δοξιάδη ότι ήταν νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας Απόλλων Α.Ε. που είχε δεχθεί πρόστιμο εκατομμυρίων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού του 2009 για αθέμιτες πρακτικές στον χώρο του ξενόγλωσσου βιβλίου, ενώ λίγο μετά έκλεισε, αφήνοντας «φέσια» σε Δημόσιο και προμηθευτές.

Ο χειρισμός της υπόθεσης Δοξιάδη, αν μη τι άλλο, αποδεικνύεται προβληματικός. Η κυβέρνηση βρέθηκε προ απροόπτου το Σάββατο, όταν η «υπόθεση Απόλλων» ξεκίνησε να «φουσκώνει» στα social media. Μέχρι τότε, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο κ. Δοξιάδης εμφανιζόταν να έχει δηλώσει πριν την ανάληψη των καθηκόντων του ότι δεν υπήρχε κάποια σκιά που να τον αφορά. Την Κυριακή το πρωί ζητήθηκαν από τον κ. Δοξιάδη διευκρινίσεις, ενώ ο ίδιος επέλεξε να μην απαντήσει στην κριτική που του άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο πιο αργά, το απόγευμα, ο κ. Δοξιάδης έδωσε τις απαιτούμενες διευκρινίσεις, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι δεν είχε ουσιαστική εμπλοκή στην εταιρία, αλλά και ότι είχε αθωωθεί στα ποινικά δικαστήρια το 2013. Πλην όμως, επέλεξε να παραιτηθεί, επιλέγοντας την προστασία της ιδιωτικότητας του, αλλά και της κυβέρνησης, όπως εξήγησε και στην ίδια την ανάρτηση του.

Είναι δεδομένο ότι η παραίτηση Δοξιάδη μετά από μερικές μέρες δεν θα είναι θέμα της πολιτικής σύγκρουσης, εντούτοις σκίασε το θετικό μήνυμα που η κυβέρνηση ήθελε να εκπέμψει με τον ευρύ ανασχηματισμό που δρομολόγησε ο κ. Μητσοτάκης. Σημειωτέον, ο κ. Δοξιάδης ήταν εκ των τεχνοκρατών που η κυβέρνηση προέβαλλε, με στόχο να διατηρήσει τη σύνδεση της και με ένα πιο κεντρογενές ακροατήριο που επιδιώκει την αξιοποίηση επιτυχημένων ανθρώπων από την κοινωνία των πολιτών. Ίσως και εντός της μέρας θα ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του που μένει να φανεί, αν θα είναι εκ νέου τεχνοκράτης ή πολιτικό πρόσωπο.

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης είναι «σεσημασμένος» υβριστής των πολιτών και των συλλαλητηρίων για τα Τέμπη – έχοντας αποκαλέσει «δήθεν σοβαρούς», «ψεκασμένους» και «μπάζους» στα social media όσους καταγγέλλουν τη συγκάλυψη του εγκλήματος. Είναι ταυτόχρονα και ένας ακόμη αποτυχημένος …«άριστος» καθώς διετέλεσε αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ), από το οποίο έχουν αποχωρήσει τους τελευταίους μήνες 8 από τα 15 μέλη του (!), οι περισσότεροι καθηγητές πανεπιστημίων.

Αλλά, σαν να μην έφταναν αυτά, ο κ. Δοξιάδης, σύμφωνα με στοιχεία και επώνυμες καταγγελίες, εμπλέκεται και στη μεγάλη υπόθεση του «καρτέλ» του ξενόγλωσσου βιβλίου.

Ο πρωθυπουργός οφείλει να απαντήσει αν αληθεύει ότι ο κ. Δοξιάδης ανέλαβε νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «Απόλλων» που καταδικάστηκε δυο φορές από την Επιτροπή Ανταγωνισμού (αποφάσεις 452 και 455 του 2009) για πρακτικές που συνιστούν κατάχρηση συλλογικής δεσπόζουσας θέσης και της επιβλήθηκαν μεγάλα πρόστιμα.

Οφείλει να απαντήσει αν υπήρξε εκπρόσωπος της εν λόγω εταιρείας η οποία, αφού το διοικητικό Εφετείο Αθηνών απέρριψε το 2011 όλες τις αιτιάσεις της, «κατέβασε ρολά», αφήνοντας χρέη σε προμηθευτές, στο δημόσιο και τον Έλληνα φορολογούμενο. Χρέη που δεν έχουν αποπληρωθεί μέχρι σήμερα, αφού η «Απόλλων» φιγουράρει στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου το 2024, με οφειλές που ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια.

Εφόσον όλα αυτά ισχύουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει, άμεσα, να αποπέμψει τον νέο του υφυπουργό Έρευνας και Καινοτομίας. Αλλιώς θα επιβεβαιώσει πως η κυβέρνηση των καρτέλ απέκτησε και επίσημα, πολιτικό εκπρόσωπο τους στις τάξεις της», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Η Κουμουνδούρου δεν έμεινε εκεί, με τον Γιώργο Καραμέρο να επανέρχεται την Κυριακή με νέα δήλωση.

«Ο κ. Δοξιάδης έγινε υπουργός από τον κ. Μητσοτάκη επειδή έβριζε στα social media τους πολίτες που κατέβηκαν στα συλλαλητήρια για τα Τέμπη; Ήταν ή όχι όμως παράλληλα και νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας που καταδικάστηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για καρτέλ στον χώρο του ξενόγλωσσου βιβλίου χρεώνοντας τους Έλληνες πολίτες με 10 εκατομμύρια ευρώ; Να μην κρύβονται. Οφείλουν μία απάντηση, αλλιώς η σιωπή είναι ενοχή. Εκτός αν ψάχνουν να πληρώσουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο και μετά να παραιτήσουν τον κ. Δοξιάδη όπως οφείλουν ούτως ή άλλως», δήλωσε ο κ. Καραμέρος.

Δηκτικά σχόλια της Αντιπολίτευσης

Δεν κράτησε ούτε 48 ώρες, παρατήρησε το ΠΑΣΟΚ που έκανε λόγο για κυβερνητικά αδιέξοδα και ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

«Η παραίτηση – ρεκόρ Δοξιάδη πριν συμπληρωθούν δύο 24ωρα από την ορκωμοσία του, επιβεβαιώνει ότι ο ανασχηματισμός Μητσοτάκη δεν τον σώζει από τη φθορά και την τελική πτώση», σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Η κυβέρνηση των Αρίστων δεν άντεξε έναν Αρίστο ούτε ένα 24ωρο», ανέφερε η Ελληνική Λύση.

«Πλέον ο κ. Δοξιάδης θα είναι γνωστός και ως ο υφυπουργός του Σαββατοκύριακου», παρατήρησε η Νέα Αριστερά.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Trending NewsΑρίστος ΔοξιάδηςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΠαραίτηση
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο ΕΛΑΣ: Παραδόθηκε 39χρονος που αναζητούνταν από τον Δεκέμβριο του ’23 για απόπειρα ανθρωποκτονίας
Επόμενο άρθρο Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται Τρίτη και Τετάρτη στη βόρεια Ελλάδα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυγενάκης: Με εικασίες και γενικότητες δεν υπηρετείται η αλήθεια
59 λεπτά ago
Συντάξεις Αυγούστου 2025: Πότε θα ξεκινήσει η πληρωμή
2 ώρες ago
Νέα συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ την Τετάρτη
2 ώρες ago
«Επίσημη πρώτη» για το τέλος 20€ στους επιβάτες κρουαζιέρας που κατεβαίνουν σε Μύκονο και Σαντορίνη
2 ώρες ago
Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο – «Οι αρχές στη Λιβύη να λάβουν δράση για να μειωθούν οι ροές προς την Ελλάδα»
3 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε επίτροπο μετανάστευσης: Οι Αρχές της ανατολικής Λιβύης οφείλουν να αναλάβουν δράση για να μειωθούν οι ροές προς την Ελλάδα

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη: Μέχρι τις 17 Ιουλίου συμπληρώνουμε το μηχανογραφικό και τέλη Ιουλίου θα ξέρουμε τις βάσεις

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τάκης Θεοδωρικάκος: Με πράξεις συμβάλλουμε στον παραγωγικό μετασχηματισμό 

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα αδείας: Πότε θα το πάρουν οι εργαζόμενοι

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?