Τρίτη, 17 Ιούν 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Τα οφέλη από την πρόωρη αποπληρωμή του δημόσιου χρέους
Πιερρακάκης: Η Ελλάδα μπορεί να ηγηθεί στη νέα εποχή της μακροζωίας
Ο Γενικός δείκτης σημείωσε πτώση 0.05%
Βούλη: Αύριο η ψηφοφορία για την προανακριτική επιτροπή – Με αποχή προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ
Περισσότερα από 180 εκατ. για τη στήριξη νέων γονέων και ευάλωτων νοικοκυριών το α΄πεντάμηνο
Αυγενάκης για την δόμηση στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Ανάγκη για ισορροπία μεταξύ θεσμικής τάξης και κοινωνικής δικαιοσύνης»
Τουρισμός: Προκαλεί ανησυχία η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν
Χατζηδάκης: Ανησυχούμε για τον οικονομικό αντίκτυπο του πολέμου στη Μέση Ανατολή 
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο και CCO της Microsoft Judson Althoff
Σαν σήμερα Τσίπρας και Ζάεφ υπογράφουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και η ΠΓΔΜ γίνεται «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΣΕ: Η απάντηση στο δημοσίευμα για τις προσλήψεις με υπογραφή Σταϊκούρα

3 μήνες ago
Κοινοποίηση
6 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Στο δημοσίευμα εφημερίδας που αφορά στις προσλήψεις προσωπικού κυκλοφορίας με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, απάντησε με ανακοίνωσή του ο ΟΣΕ. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Δημοκρατία» αναφέρει πως ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας έχει υπογράψει πλήθος διορισμών στον ΟΣΕ το τελευταίο διάστημα και σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Σταϊκούρας φέρεται να έχει διορίσει 9 άτομα από την εκλογική του περιφέρεια. Μάλιστα, η εφημερίδα «Δημοκρατία» αναφέρει πως μεταξύ των προσληφθέντων είναι και ένας γνωστός μουσικός «κλαρινιτζής», «όνομα» στα πανηγύρια της Φθιώτιδας.

Η απάντηση του ΟΣΕ

Σε απάντηση σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού κυκλοφορίας μέσω του Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ), ο ΟΣΕ επιθυμεί να διευκρινίσει τα εξής: Τα προσόντα, η αξιολόγηση και η εκπαίδευση των υποψηφίων που προσλαμβάνονται μέσω ΔΠΥ είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ με αυτά που απαιτούνται για τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ. Το 2024, ο ΟΣΕ έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 305 ατόμων με ΔΠΥ, με στόχο την κάλυψη επειγουσών αναγκών. Συγκεκριμένα, στο Λιανοκλάδι, όπου λειτουργούν το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας (από το 2022) και το Κέντρο Ελέγχου Σηράγγων (από το 2024), προβλέπονται 11 θέσεις που θα καλυφθούν με ΔΠΥ, αντιπροσωπεύοντας το 4% των συνολικών θέσεων σε εθνικό επίπεδο.

Η διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης των υποψηφίων σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2024, με 56 Σταθμάρχες και 53 Κλειδούχους να επιλέγονται με βάση τις ανάγκες των τοπικών επιθεωρήσεων. Ολόκληρη η διαδικασία επιλογής, πρόσληψης και εκπαίδευσης βρίσκεται υπό την αποκλειστική ευθύνη του ΟΣΕ, χωρίς καμία εμπλοκή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που ξεκίνησε στις 23 Σεπτεμβρίου 2024, είναι αυστηρά το ίδιο για όλους τους υποψήφιους, ανεξάρτητα από τον τρόπο πρόσληψής τους (ΔΠΥ ή ΑΣΕΠ), με ίδιες απαιτήσεις προσόντων και την ίδια διαδικασία αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας με θέμα που αφορά τις προσλήψεις προσωπικού κυκλοφορίας με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ), ο ΟΣΕ απαντά τα ακόλουθα:

  1. Ο ΟΣΕ έχει προσλάβει 305 άτομα με ΔΠΥ το 2024, προκειμένου να καλύψει το ταχύτερο επιτακτικές ανάγκες του.
  2. Στο Λιανοκλάδι, όπου λειτουργούν – από το 2022 – το Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας και – από το 2024 – το Κέντρο Ελέγχου Σηράγγων, προβλέπονται 11 θέσεις που θα καλυφθούν με ΔΠΥ, δηλαδή το 4% αυτών σε πανελλαδικό επίπεδο.
  3. Η τελευταία διαδικασία αξιολόγησης ΔΠΥ και ένταξή τους σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα έγινε τον Σεπτέμβριο του 2024, για 56 Σταθμάρχες και 53 Κλειδούχους. Ο αριθμός αυτός προσδιορίστηκε από τα αιτήματα των κατά τόπους επιθεωρήσεων. Την ευθύνη της όλης διαδικασίας που αφορά την επιλογή, πρόσληψη και εκπαίδευση έχει απόλυτα ο ΟΣΕ, χωρίς να εμπλέκεται πουθενά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
  4. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης – αξιολόγησης και ένταξης σε εργασία αυτών ξεκίνησε στις 23 Σεπτεμβρίου 2024 και συνεχίζεται.
  5. Τα ελάχιστα προσόντα που απαιτείται να πληρούν οι υποψήφιοι, είτε αυτοί είναι μέσω ΔΠΥ είτε μέσω ΑΣΕΠ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ, και συγκεκριμένα:
    i. ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΣ-> Ηλικιακό όριο σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία, απολυτήριο Λυκείου, Πιστοποιητικό γνώσης Αγγλικής γλώσσας και ECDL για γνώση χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.
    ii. ΚΛΕΙΔΟΥΧΟΙ-> Τα ίδια προσόντα με τους σταθμάρχες με εξαίρεση την γνώση Αγγλικής γλώσσας.
  6. Το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα, όπως έχει εγκριθεί από την ΡΑΣ, είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ, δηλαδή:
    i. ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΣ-> 712 ώρες θεωρητικής μαθητείας και 75 ημέρες 8ωρης πρακτικής εκπαίδευσης. Κάθε 30 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης υπόκεινται σε γραπτό τεστ και ανά 1 βδομάδα πρακτικής εκπαίδευσης αξιολόγηση από τον εκπαιδευτή τους.
    ii. ΚΛΕΙΔΟΥΧΟΙ -> 448 ώρες θεωρητικής μαθητείας και 55 ημέρες 8ωρης πρακτικής εκπαίδευσης. Κάθε 30 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης υπόκεινται σε γραπτό τεστ και ανά 1 βδομάδα πρακτικής εκπαίδευσης αξιολόγηση από τον εκπαιδευτή τους.
  7. Συνεπώς τα προσόντα, η αξιολόγηση και η εκπαίδευση ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ με αυτά που απαιτεί το ΑΣΕΠ.

Μάλιστα το 40% πρόκειται για αποφοίτους ΤΕ & ΠΕ όπως φαίνεται και στους παρακάτω πίνακες, αν και τα προσόντα που απαιτούνται είναι για ΔΕ.

Παράλληλα, βρίσκονται στο τελικό στάδιο οι κατάλογοι που αφορούν την πρόσληψη 140 ατόμων με την διαδικασία του ΑΣΕΠ, στους οποίους περιλαμβάνονται 57 Σταθμάρχες και 49 Κλειδούχοι που θα καλύψουν πάγιες ανάγκες προσωπικού κυκλοφορίας πανελλαδικά. Και έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών (ΠΥΣ 51) νέα αύξηση του προσωπικού κατά 100 επιπλέον μόνιμους υπαλλήλους, πάλι μέσω ΑΣΕΠ».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΔημοφιλήΟΣΕΧρήστος Σταϊκούρας
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Βασίλης Οικονόμου: Ανακοίνωσε την πρόσθεση 41 λεωφορείων στο στόλο της Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άρσεναλ 1-1: Έσωσαν τον πόντο οι «Κανονιέρηδες», αλλά έκαναν δώρο τίτλου στη Λίβερπουλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα οφέλη από την πρόωρη αποπληρωμή του δημόσιου χρέους
15 λεπτά ago
Πιερρακάκης: Η Ελλάδα μπορεί να ηγηθεί στη νέα εποχή της μακροζωίας
34 λεπτά ago
Ο Γενικός δείκτης σημείωσε πτώση 0.05%
1 ώρα ago
Βούλη: Αύριο η ψηφοφορία για την προανακριτική επιτροπή – Με αποχή προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ
2 ώρες ago
Περισσότερα από 180 εκατ. για τη στήριξη νέων γονέων και ευάλωτων νοικοκυριών το α΄πεντάμηνο
2 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα υποχώρησε κατά τρεις θέσεις στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας του IMD

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Γονείς παράτησαν το μωρό τους στο μπαλκόνι και πήγαν για ύπνο

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

O χάρτης του gov.gr με ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε έκτακτη ανάγκη

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Πολεμικό Μουσείο

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?