Πέμπτη, 19 Ιούν 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Θεοδωρικάκος: Δεν θα επιτρέψουμε καμία παράνομη κερδοσκοπία – Οι έλεγχοι εντείνονται σε όλη τη χώρα
Στην Κύπρο μεταβαίνει τη Δευτέρα ο Νίκος Δένδιας
ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές μέχρι τις 20 Ιουνίου
«Άθλια η σκευωρία που στήσατε για τα Τέμπη» – Η ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής
Εκλέγεται αύριο ο νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ
Έκρηξη στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Σερρών – Αναφορές για τραυματίες
Συντάξεις Ιουλίου 2025: Νωρίτερα οι πληρωμές
Από τη μάχη της Βουλής στις περιοδείες ο Μητσοτάκης
Φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα από το 112 – «Παραμείνετε σε ετοιμότητα»
Υπερταμείο: Δύο νέα έργα 3,9 εκατ. για την αναβάθμιση του ΟΑΚΑ
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης -ΟΗΕ: Απολύτως ξεκάθαρη η στάση της Ελλάδας για την Ουκρανία

4 μήνες ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Την απερίφραστη καταδίκη της Ελλάδας «κάθε παραβίασης με στρατιωτικά μέσα, της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας, της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας οποιουδήποτε κράτους από άλλο κράτος» εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά την παρέμβαση του στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για την Ουκρανία. 

Όπως είπε ο κ Γεραπετρίτης «η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας είναι σταθερά προσηλωμένη στο διεθνές δίκαιο, το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες που καθορίζουν τα σύνορα μεταξύ των κρατών». 

«Πρέπει να σχεδιάσουμε το κατάλληλο σχέδιο και πρέπει να αντλήσουμε τα κατάλληλα διδάγματα και ταυτόχρονα να παράξουμε εγγυήσεις προς την Ουκρανία που θα αποτρέψουν και θα προλάβουν τη συνέχιση ή την επανάληψη του πολέμου στο μέλλον», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης.

Αναλυτικά η ομιλία του:

«Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση να συμμετάσχω στη σημερινή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης.

Κύριε Πρόεδρε, Εξοχότατοι, Συνάδελφοι,

Η συνάντησή μας σήμερα πραγματοποιείται κατά τη συμπλήρωση της τρίτης επετείου της εισβολής της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας έχει σταθερά καθορισθεί από την προσήλωσή της στο διεθνές δίκαιο, τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τον σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες που καθορίζουν σύνορα μεταξύ των κρατών.

Γι’ αυτό τον λόγο, καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε παραβίαση με στρατιωτικά μέσα της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας, από οποιοδήποτε κράτος, κατά της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας οποιουδήποτε άλλου κράτους.

Στη βάση αυτών των αρχών, η στάση της Ελλάδας όσον αφορά την Ουκρανία, ήταν απολύτως ξεκάθαρη από την 24η Φεβρουαρίου 2022. Έχουμε υποστηρίξει σταθερά όλες τις προηγούμενες εκκλήσεις για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, έχουμε υποδεχθεί χιλιάδες πρόσφυγες από την εμπόλεμη αυτή χώρα και έχουμε εργαστεί από κοινού με άλλες χώρες για να προωθήσουμε σχετικά Ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Για άλλη μία φορά, απευθύνουμε έκκληση για τερματισμό των εχθροπραξιών και για μία ειρηνική επίλυση.

Αυτός ο πόλεμος έχει ήδη προκαλέσει τεράστια καταστροφή και οδύνη.

Χρειαζόμαστε ειρήνη.

Ίσως η ειρήνη να μην μπορεί να επιτευχθεί άμεσα, αλλά να υπάρχει προοπτική επίτευξής της στον ορίζοντα. 

Ωστόσο, αυτό που απαιτείται δεν είναι μόνο η παύση των εχθροπραξιών, αλλά κυρίως μια συνολική και βιώσιμη επίλυση, μέσω της διπλωματίας, χωρίς αποκλεισμούς, με βάση τον Χάρτη του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο. Επίσης, χρειαζόμαστε μία συμφωνία που θα εγγυάται και θα δρα αποτρεπτικά τα επόμενα χρόνια.

Ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει. Όλοι συμφωνούμε σε αυτό. Και επαινούμε όλες τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να εκφράζονται ρητά οι θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου που κατοχυρώνονται στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε η σημερινή μας ψήφος.

Πρέπει να έχουμε κατά νου αυτές τις θεμελιώδεις προϋποθέσεις όταν θα κληθούμε να ψηφίσουμε, αργότερα σήμερα, τα σχετικά σχέδια Ψηφισμάτων. 

Πρέπει να αντλήσουμε τα σωστά διδάγματα και να εφοδιάσουμε οποιαδήποτε μελλοντική ειρηνευτική διευθέτηση με αξιόπιστες εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία, που θα αποτρέψουν την επανάληψη πολέμου στο μέλλον. 

Η Ουκρανία δεν είναι ένα περιφερειακό ζήτημα. Έχει άμεσο αντίκτυπο στην παγκόσμια ασφάλεια και ειρήνη. Μας αφορά όλους στη Γενική Συνέλευση.

Η Ουκρανία, η Ευρώπη, και μάλιστα ο κόσμος, χρειάζονται μια δίκαιη, βιώσιμη και συνεπώς μια διαρκή ειρήνη για την Ουκρανία. 

Ας υποστηρίξουμε αυτόν τον στόχο μετά από τρία καταστροφικά χρόνια πολέμου, με την ελπίδα ότι αυτό θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε ένα πρότυπο για την αποφυγή παρόμοιων ολέθριων καταστάσεων στο μέλλον».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:SliderΓιώργος Γεραπετρίτης
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Εθνική Ελλάδας: Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας επέλεξε να εκπροσωπήσει τη χώρα μας, φορώντας το εθνόσημο στο στήθος
Επόμενο άρθρο Σάμος: Στη φυλακή 47χρονος εκπαιδευτικός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θεοδωρικάκος: Δεν θα επιτρέψουμε καμία παράνομη κερδοσκοπία – Οι έλεγχοι εντείνονται σε όλη τη χώρα
11 ώρες ago
Στην Κύπρο μεταβαίνει τη Δευτέρα ο Νίκος Δένδιας
14 ώρες ago
ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές μέχρι τις 20 Ιουνίου
16 ώρες ago
«Άθλια η σκευωρία που στήσατε για τα Τέμπη» – Η ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής
16 ώρες ago
Εκλέγεται αύριο ο νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ
16 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις Ιουλίου 2025: Νωρίτερα οι πληρωμές

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από τη μάχη της Βουλής στις περιοδείες ο Μητσοτάκης

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερταμείο: Δύο νέα έργα 3,9 εκατ. για την αναβάθμιση του ΟΑΚΑ

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα 250 ευρώ στους συνταξιούχους 

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?