Τρίτη, 17 Ιούν 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Μητσοτάκης: Ομιλία στη Βουλή θα δώσει αύριο στα πλαίσια της Προανακριτικής
Επίδομα αδείας 2025: Πότε θα δοθεί
Έντονη αντίδραση του ΥΠΕΞ για τον τουρκικό χάρτη του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού
Τα οφέλη από την πρόωρη αποπληρωμή του δημόσιου χρέους
Πιερρακάκης: Η Ελλάδα μπορεί να ηγηθεί στη νέα εποχή της μακροζωίας
Ο Γενικός δείκτης σημείωσε πτώση 0.05%
Βούλη: Αύριο η ψηφοφορία για την προανακριτική επιτροπή – Με αποχή προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ
Περισσότερα από 180 εκατ. για τη στήριξη νέων γονέων και ευάλωτων νοικοκυριών το α΄πεντάμηνο
Αυγενάκης για την δόμηση στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Ανάγκη για ισορροπία μεταξύ θεσμικής τάξης και κοινωνικής δικαιοσύνης»
Τουρισμός: Προκαλεί ανησυχία η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλωρίδης για Τέμπη: «Κάποιοι προσπαθούν να μπλοκάρουν τη δικαιοσύνη – Δεν θα επιτρέψουμε άλλες καθυστερήσεις»

5 μήνες ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στη μακρά και περίπλοκη δικαστική διαδικασία για την τραγωδία των Τεμπών. Ο κ. Φλωρίδης αποκάλυψε τις ενέργειες της κυβέρνησης για την επιτάχυνση της διαδικασίας, τις καθυστερήσεις που προκαλούν συγκεκριμένες κινήσεις και δεν δίστασε να ασκήσει δριμεία κριτική σε όσους –όπως είπε– «εκμεταλλεύονται πολιτικά την υπόθεση».

Οι βασικές εξελίξεις που παρουσίασε:

  1. Περισσότερα από 300 αιτήματα συγγενών και καθυστερήσεις Ο Υπουργός ανέφερε ότι οι συγγενείς των θυμάτων υπέβαλαν πάνω από 300 αιτήματα για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, από τα οποία τα 250 έγιναν δεκτά και ερευνήθηκαν. Αυτή η διαδικασία, αν και δικαιολογημένη, έχει επιβαρύνει την ανάκριση, καθυστερώντας σημαντικά την ολοκλήρωσή της.
  2. Νομοθετική ρύθμιση για την άρση απορρήτου Ο ανακριτής είχε ζητήσει άρση απορρήτου συνομιλιών από όλα τα τηλέφωνα, όχι μόνο τα υπηρεσιακά, ώστε να διαλευκανθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης. Η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε μέσα σε δύο ημέρες, περνώντας ειδική διάταξη στη Βουλή. Παρά ταύτα, ο κ. Φλωρίδης επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τη διάταξη, επικαλούμενος προσβολή των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων.
  3. Ειδική αίθουσα για τη δίκη στη Θεσσαλία Προκειμένου να διεξαχθεί η δίκη, έχει δημιουργηθεί ειδική δικαστική αίθουσα στη Θεσσαλία, με δυνατότητα φιλοξενίας 50 κατηγορουμένων, 250 δικηγόρων και εκατοντάδων συγγενών. Η αίθουσα κόστισε 1,5 εκατομμύριο ευρώ και είναι ήδη έτοιμη, σύμφωνα με τον Υπουργό.
  4. Αιτήματα εξαίρεσης του ανακριτή Ο κ. Φλωρίδης αποκάλυψε ότι συγκεκριμένοι συγγενείς υπέβαλαν αιτήματα εξαίρεσης του ανακριτή, με στόχο να ξεκινήσει η διαδικασία από την αρχή, κάτι που θα καθυστερούσε την υπόθεση για τουλάχιστον δύο ακόμα χρόνια. Τα αιτήματα αυτά απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο Εφετών, αλλά υπάρχουν πληροφορίες ότι ετοιμάζεται μήνυση κατά του ανακριτή, γεγονός που θα μπορούσε να μπλοκάρει περαιτέρω την ανάκριση.
  5. Πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας Με αιχμές κατά της αντιπολίτευσης, ο Υπουργός κατηγόρησε συγκεκριμένα κόμματα για υποκρισία. «Όταν φέραμε νομοθετικές ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της δίκης, καταψηφίστηκαν από την αντιπολίτευση. Σήμερα οι ίδιοι κατηγορούν την κυβέρνηση για καθυστερήσεις», δήλωσε.

Τι μέλλει γενέσθαι;

Ο κ. Φλωρίδης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει τα πάντα για να προχωρήσει η δίκη όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αναμένουν την ολοκλήρωση της έκθεσης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το τελευταίο κρίσιμο στοιχείο για την ολοκλήρωση της ανάκρισης. Ωστόσο, οι κινήσεις συγκεκριμένων παραγόντων δείχνουν να επιχειρούν να καθυστερήσουν τη διαδικασία.

«Ο κόσμος πρέπει να ξέρει την αλήθεια»

Ο Υπουργός κάλεσε την κοινωνία να ενημερωθεί για την πραγματικότητα πίσω από τις καθυστερήσεις, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει ενεργήσει αποφασιστικά για να οδηγηθεί η υπόθεση στη δικαιοσύνη. «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει παιχνίδια με τη δικαιοσύνη και τη μνήμη των θυμάτων», κατέληξε.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη

του Δημήτρη Κουτσούκου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Γιώργος ΦλωρίδηςΤέμπη
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Μίμης Δομάζος: Συγκίνηση και πλήθος κόσμου στην κηδεία του Στρατηγού
Επόμενο άρθρο ΠΑΟΚ: Μέχρι και 25 εκατομμύρια ευρώ δίνει η Φιορεντίνα για να αποκτήσει τον Στέφανο Τζίμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητσοτάκης: Ομιλία στη Βουλή θα δώσει αύριο στα πλαίσια της Προανακριτικής
5 λεπτά ago
Επίδομα αδείας 2025: Πότε θα δοθεί
47 λεπτά ago
Έντονη αντίδραση του ΥΠΕΞ για τον τουρκικό χάρτη του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού
1 ώρα ago
Τα οφέλη από την πρόωρη αποπληρωμή του δημόσιου χρέους
2 ώρες ago
Πιερρακάκης: Η Ελλάδα μπορεί να ηγηθεί στη νέα εποχή της μακροζωίας
2 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούλη: Αύριο η ψηφοφορία για την προανακριτική επιτροπή – Με αποχή προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγενάκης για την δόμηση στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Ανάγκη για ισορροπία μεταξύ θεσμικής τάξης και κοινωνικής δικαιοσύνης»

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Ανησυχούμε για τον οικονομικό αντίκτυπο του πολέμου στη Μέση Ανατολή 

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο και CCO της Microsoft Judson Althoff

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?