Δευτέρα, 6 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Μητσοτάκης: Έτοιμοι να συμβάλουμε στις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
Μετρό Θεσσαλονίκης: Αλλάζει από αύριο το ωράριο λειτουργίας
Έρχεται η κακοκαιρία “Barbara”: Σφοδρές καταιγίδες και νέα πτώση της θερμοκρασίας από απόψε το βράδυ
Πληρωμή συντάξεων Νοεμβρίου: Οι ημερομηνίες για τους δικαιούχους
Αναλυτικά οι πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ μέχρι τις 10 Οκτωβρίου
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο

9 μήνες ago
Κοινοποίηση
7 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


- Advertisement -

Λίγο πριν τις 10 το πρωί έφτασε στα δικαστήρια ο 45χρονος επιχειρηματίας «πρωταγωνιστής» του μοιραίου τροχαίου στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ο 22χρονος Παναγιώτης στα Χανιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο 45χρονος προφυλακίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ο 45χρονος απολογήθηκε για το δυστύχημα που προκάλεσε χωρίς να μπει σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Οι διώξεις που ασκήθηκαν εις βάρος του είναι σε βαθμό κακουργήματος, για επικίνδυνη οδήγηση μετά από κατανάλωση αλκοόλ που επέφερε τον θάνατο ενός ανθρώπου (βάσει του άρθρου 209α του Ποινικού Κώδικα) καθώς και για άλλα αδικήματα.

Από νωρίς στο δικαστικό μέγαρο Χανίων βρέθηκαν και συγγενείς του άτυχου 22χρονου Παναγιώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για τον πατέρα του 22χρονου αλλά και τον δίδυμο αδερφό του Παναγιώτη. Και οι δύο, φορώντας μαύρα, περίμεναν με αγωνία να ολοκληρωθεί η απολογία του 45χρονου ώστε να μάθουν την απόφαση του ανακριτή και εισαγγελέα. Υπενθυμίζεται ότι ο δίδυμος αδερφός του 22χρονου Παναγιώτη, ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ωστόσο μετά το μοιραίο τροχαίο κατέβηκε στα Χανιά για να βρίσκεται δίπλα στην οικογένειά του.

Πολλά τα προβλήματα με το νόμο

Ο 45χρονος λίγες ώρες πριν το μοιραίο τροχαίο είχε καταναλώσει τεράστιες ποσότητες αλκοόλ. Μάλιστα, όπως έδειξαν οι εξετάσεις αίματος στις οποίες υποβλήθηκε, ο 45χρονος οδηγός της Porsche, είχε ποσότητα αλκοόλ τετραπλάσια από το όριο, άρα ήταν ανίκανος στο να οδηγήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φερόμενος ως δράστης του δυστυχήματος, εκτός από κατάστημα στα Χανιά, διαθέτει και πολυτελές σκάφος που ενοικιάζει σε τουρίστες για αναψυχή. Οι πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν ότι το 2018, μια παρέα οκτώ τουριστών είχε ναυλώσει το συγκεκριμένο σκάφος με αφετηρία το λιμάνι των Χανίων και προορισμό τη Σαντορίνη. Κυβερνήτης του ταχύπλοου ήταν ο επιχειρηματίας.

Όταν έφθασαν στη θαλάσσια περιοχή της Σαντορίνης, ο ένας εκ των τουριστών έκανε χρήση του εξοπλισμού του σκάφους, προκειμένου να διενεργήσει υδροπροωθούμενη ανύψωση (flyboard). Ο 39χρονος αλλοδαπός έχασε, όμως, τον έλεγχο του συστήματος με αποτέλεσμα κατά την πτώση του να προσκρούσει σε θαλάσσιο μοτοποδήλατο το οποίο συνόδευε το πολυτελές σκάφος και οδηγούσε, επίσης, ο σήμερα 45χρονος.

Ο 39χρονος υπέστη σοβαρά κατάγματα και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας. Ο επιχειρηματίας συνελήφθη από το Λιμεναρχείο Θήρας για σωματικές βλάβες, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος. Επιπλέον, κατά πληροφορίες, σε βάρος του κινήθηκε και η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων διότι δεν έφερε ενημερωμένη κατάσταση επιβαινόντων.
Καταδίκη για οδήγηση υπό την επήρρεια αλκοόλ

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 45χρονος είχε καταδικαστεί το 2018 από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων σε φυλάκιση 10 μηνών, με τριετή αναστολή, καθώς συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρρεια αλκοόλ. Επιπλέον, του είχε επιβληθεί χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και του είχαν αφαιρεθεί η άδεια οδήγησης και οι πινακίδες. Αλλά και το 2002, το ίδιο δικαστήριο του είχε επιβάλλει φυλάκιση 30 ημερών για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Παράλληλα, σε δικαστική διαμάχη βρίσκεται και με την εν διαστάσει σύζυγό του καθώς εκτός από την διαφωνία που έχουν για την επιμέλεια του παιδιού τους, εκκρεμούν σε βάρος του αυτεπαγγέλτως διωκόμενες ποινικές διώξεις για ενδοοικογενειακή βία, σύμφωνα με όσα φέρεται να αναφέρει η ίδια η σύζυγος στην αίτηση που κατέθεσε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων και με την οποία ζητούσε να πάρει την αποκλειστική επιμέλεια της κόρης τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο 45χρονος βρέθηκε θετικός σε αλκοτέστ περίπου 4 ώρες πριν προκαλέσει το θανατηφόρο δυστύχημα, του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο και οι αστυνομικοί τον άφησαν να φύγει, δίνοντας τα κλειδιά του οχήματος, στον συνοδηγό που ήταν αρνητικός στο αλκοτέστ. Ωστόσο, ο ίδιος ανέκτησε και πάλι τα κλειδιά του οχήματος με αποτέλεσμα να προκαλέσει το θανατηφόρο τροχαίο.

Με εντολή Μητσοτάκη «ξηλώθηκε» η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων

Αναστάτωση όμως επικρατεί και στους κόλπους της αστυνομίας εξαιτίας των χειρισμών των ένστολων στην συγκεκριμένη υπόθεση. Χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε εντολή να «ξηλωθεί» η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως οι αντικαταστάτες τους θα κατέβουν από την Αθήνα.

«Θρηνούμε πάλι έναν φίλο μας», λέει ο εργοδότης του 22χρονου

Στο ψητοπωλείο που εργαζόταν ο 22χρονος όλοι είναι σε κατάσταση σοκ καθώς δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο πάντοτε καλός και εργατικός Παναγιώτης δεν είναι πλέον στη ζωή. «Ο Παναγιώτης ήταν κοντά μας εδώ και ένα χρόνο περίπου. Ήταν ένα εργατικό και φιλότιμο παιδί. Αυτό που πάντα θα θυμάμαι ήταν η «τρέλα» που είχε στην πίεση της δουλειάς. Έκανε πλάκα σε όλους μας για να χαλαρώσουμε και να μπορούμε να βγάλουμε τη δουλειά», ανέφερε σε δηλώσεις του, ο εργοδότης του 22χρονου, Λευτέρης ενώ τόνισε πως «έχει γίνει μία καθημερινότητα για εμάς να χάνουμε ανθρώπους στους δρόμους. Πάλι θρηνούμε έναν φίλο μας».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με σκορ 116-113, δημιουργώντας ιστορικό ρεκόρ στην Ευρωλίγκα
Επόμενο άρθρο Άρης: Με αρκετά προβλήματα η προετοιμασία ενόψει ΠΑΟΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητσοτάκης: Έτοιμοι να συμβάλουμε στις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
18 ώρες ago
Μετρό Θεσσαλονίκης: Αλλάζει από αύριο το ωράριο λειτουργίας
18 ώρες ago
Έρχεται η κακοκαιρία “Barbara”: Σφοδρές καταιγίδες και νέα πτώση της θερμοκρασίας από απόψε το βράδυ
18 ώρες ago
Πληρωμή συντάξεων Νοεμβρίου: Οι ημερομηνίες για τους δικαιούχους
19 ώρες ago
Αναλυτικά οι πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ μέχρι τις 10 Οκτωβρίου
20 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρ. Αποστολόπουλος προειδοποιεί για απώλεια 20% στις εξαγωγές φέτας λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας προτείνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γάλακτος Χρήστος Αποστολόπουλος. «Δυστυχώς οι…

Αλεξία Χαρακίδα

Πού θα κυμανθούν οι τιμές ρεύματος τον Οκτώβριο

Τη δεδομένη στιγμή η αύξηση στην τιμή της χονδρικής ρεύματος ανέρχεται στο 20%. Η μέση…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων AIDS στους νέους – Προειδοποίηση από τον λοιμωξιολόγο Π. Κολλάρα

Το κουδούνι του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά ανθρώπων-κυρίως νέων- που μολύνονται με AIDS κρούει…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 90 κλειστά μαγαζιά στην Εγνατία

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προϋπολογισμός 2026: Υψηλή ανάπτυξη, ισχυρά πλεονάσματα και «παράθυρο» για νέες παροχές

News Room
ΕΚΠΟΜΠΕΣΕΛΛΑΔΑ

TisimΒενη: Μαθαίνοντας να αγαπάμε άνευ όρων 

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Δημογραφικός… πυρετός: Σχεδόν κατά 60.000 μειώθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2024

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?