Τρίτη, 1 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Αυγενάκης: Με εικασίες και γενικότητες δεν υπηρετείται η αλήθεια
Συντάξεις Αυγούστου 2025: Πότε θα ξεκινήσει η πληρωμή
Νέα συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ την Τετάρτη
«Επίσημη πρώτη» για το τέλος 20€ στους επιβάτες κρουαζιέρας που κατεβαίνουν σε Μύκονο και Σαντορίνη
Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο – «Οι αρχές στη Λιβύη να λάβουν δράση για να μειωθούν οι ροές προς την Ελλάδα»
Η ακραία ζέστη είναι πλέον «το νέο φυσιολογικό»: Λιώνει από τον καύσωνα η Ευρώπη, 46°C καταγράφηκαν στην Ισπανία
Μητσοτάκης σε επίτροπο μετανάστευσης: Οι Αρχές της ανατολικής Λιβύης οφείλουν να αναλάβουν δράση για να μειωθούν οι ροές προς την Ελλάδα
Πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις 2025
Ζαχαράκη: Μέχρι τις 17 Ιουλίου συμπληρώνουμε το μηχανογραφικό και τέλη Ιουλίου θα ξέρουμε τις βάσεις
Θεσσαλονίκη: Ξεκινάει η δίκη με 117 κατηγορούμενους για 553 κλοπές
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wall Street: Υποτονικό κλίμα στην τελευταία συνεδρίαση του 2024

6 μήνες ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Σταθεροποιητικές τάσεις και χαμηλοί τζίροι κυριαρχούν στη Wall Street, κατά την τελευταία ημέρα του έτους. Οι επενδυτές φαίνεται να έχουν ήδη στρέψει την προσοχή τους στην αυριανή αργία. Όμως, σε κάθε περίπτωση η αποτίμηση της χρονιάς είναι κάτι παραπάνω από θετική για όλους τους δείκτες και κυρίως για τον S&P 500 που μετρά κέρδη άνω του 20% χάρη στον ενθουσιασμό που προκάλεσε η οικονομική ευρωστία, το κύμα της τεχνητής νοημοσύνης και η έναρξη της νομισματικής χαλάρωσης από τη Fed.

Στο ταμπλό, ο Dow Jones διολισθαίνει κατά 0,15% και διαπραγματεύεται στις 42.509 μονάδες. Ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,24% στις 5.892 μονάδες και ο Nasdaq σημειώνει κάμψη σε ποσοστό 0,32% και τις 19.424 μονάδες.

Με τις επιδόσεις αυτές το 2024 ετοιμάζεται να κλείσει με τον S&P 500 να μετρά άνοδο 23,8%, τον βιομηχανικό Dow Jones να έχει προσθέσει σχεδόν 13% και τον Nasdaq Composite να είναι ο μεγάλος κερδισμένος με άλμα ύψους 29,8%.

Η τεχνητή νοημοσύνη και μία πιθανή αύξηση της παραγωγικότητάς της οδήγησε σε σημαντικά κέρδη για τους κύριους μέσους όρους καθ′ όλη τη διάρκεια του έτους, ωθώντας τις μετοχές των τεχνολογικών “Magnificent Seven”, της Nvidia σε νέα υψηλά.

Οι μετοχές επωφελήθηκαν επίσης καθώς η Federal Reserve άρχισε να μειώνει τα επιτόκια, τροφοδοτώντας τις ελπίδες για μια περίοδο οικονομικής ανάπτυξης καθώς μειώνεται το κόστος δανεισμού.

Η επιτυχημένη εκστρατεία επανεκλογής του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο αποδείχθηκε επίσης ευεργέτημα για την αγορά. Οι προσδοκίες για μια διαχείριση φιλική προς τα κρυπτονομίσματα οδήγησαν το bitcoin σε ρεκόρ πάνω από 108.000 δολάρια. H Tesla ήταν ένας άλλος μεγάλος νικητής των εκλογών λόγω των στενών δεσμών του CEO Ελον Μασκ με τον Τραμπ.

Ο Nasdaq και ο S&P έχουν σημειώσει άνοδο 7,1% και 2,5%, αντίστοιχα, αυτό το τρίμηνο και είναι αμφότεροι σε ρυθμό για πέμπτο συνεχόμενο θετικό τρίμηνο για πρώτη φορά από το 2021. Ο Dow έχει καταγράψει μόλις 0,6% άνοδο κατά την ίδια περίοδο.

Για τον Δεκέμβριο ο Dow υποχωρεί κατά 5,2% γεγονός που δείχνει πως θα είναι ο χειρότερος μήνας του από τον Σεπτέμβριο του 2022. Ο Nasdaq ενισχύεται 1,4%, ενώ ο S&P υποχωρεί 2,1% και κατευθύνεται προς τον χειρότερο μήνα από τον Απρίλιο.

Η απώλεια της δυναμικής διέλυσε επίσης τις ελπίδες των επενδυτών για ένα ράλι Άγιου Βασίλη, το οποίο συμβαίνει όταν η αγορά κινείται ανοδικά κατά τη διάρκεια καθεμίας από τις πέντε τελευταίες ημέρες διαπραγμάτευσης ενός ημερολογιακού έτους και τις δύο πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης του Ιανουαρίου. Αντίθετα, ο S&P 500 έχει υποχωρήσει τουλάχιστον 1% κατά τη διάρκεια καθεμιάς από τις δύο τελευταίες ημέρες διαπραγμάτευσης.

Ο Dow ολοκλήρωσε την ασταθή συνεδρίαση της Δευτέρας με απώλειες που ξεπέρασαν τις 418 μονάδες, ή 0,97%. Ο S&P σημείωσε βουτιά 1,07%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 1,19%.

Η αγορά θα παραμείνει κλειστή την Τετάρτη για την Πρωτοχρονιά.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Επιστροφή στη δράση για τον Νικ Καλάθη!
Επόμενο άρθρο Ο Κούγιας αναλαμβάνει τον ΠΑΟΚ στην υπεράσπισή του στο Εφετείο για την τιμωρία του Λουτσέσκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυγενάκης: Με εικασίες και γενικότητες δεν υπηρετείται η αλήθεια
24 λεπτά ago
Συντάξεις Αυγούστου 2025: Πότε θα ξεκινήσει η πληρωμή
1 ώρα ago
Νέα συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ την Τετάρτη
1 ώρα ago
«Επίσημη πρώτη» για το τέλος 20€ στους επιβάτες κρουαζιέρας που κατεβαίνουν σε Μύκονο και Σαντορίνη
2 ώρες ago
Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο – «Οι αρχές στη Λιβύη να λάβουν δράση για να μειωθούν οι ροές προς την Ελλάδα»
2 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις 2025

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα αδείας: Πότε θα το πάρουν οι εργαζόμενοι

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ισχύ από σήμερα το ψηφιακό πελατολόγιο στα συνεργεία – Αντιδρούν οι επαγγελματίες, κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δέσμη νέων ευρωπαϊκών προγραμμάτων 8 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?