Τρίτη, 2 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών μέχρι και τις 5 Δεκεμβρίου
BBC: Η σφαγή αιγοπροβάτων στην Ελλάδα προκαλεί φόβους για έλλειψη φέτας
ΔΥΠΑ: Διευκρινίσεις σχετικά με τη χορήγηση της Ειδικής Παροχής Προστασίας Μητρότητας
Επίδομα θέρμανσης 2025-2026: Πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή
Δόμνα Μιχαηλίδου από Βρυξέλλες: Κλειδί η προσιτή στέγαση για την κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη
Enerwave: Νέα προϊόντα ρεύματος και μια μοναδική χριστουγεννιάτικη προσφορά
Πιερρακάκης στο Ινστιτούτο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων στο Δουβλίνο: «Θέλουμε μία ενιαία ευρωπαϊκή αγορά για να δημιουργήσουμε παγκόσμιους πρωταθλητές» 
Ανοίγει η πλατφόρμα για τις ενστάσεις των αγροτών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Όλα τα επιδόματα που θα πληρωθούν πριν από τα Χριστούγεννα
Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

40ο Ολυμπιακό Ράλλυ: Νίκη Μπαντούνα στην τελευταία ειδική

7 έτη πριν
Μοιραστείτε το
7 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ



Το επετειακό 40ο Ολυμπιακό Ράλλυ αποτελεί πλέον παρελθόν! Ένας αγώνας που παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν στις ειδικές διαδρομές, στέφθηκε με επιτυχία, με τα πληρώματα να μένουν ικανοποιημένα από τη διοργάνωση του 1ου φετινού γύρου του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος. Τα δελτία καιρού άλλαζαν από λεπτό σε λεπτό, γεγονός που προκάλεσε …«πονοκέφαλο» στα πληρώματα και τις ομάδες τους. Το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου η Πανηγυρική Τελετή Εκκίνησης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, με την παρουσία πλήθους κόσμου να χειροκροτεί τα 36 πληρώματα που τελικά εκκίνησαν τον αγώνα. Την Κυριακή 7 Απριλίου ο καιρός ήταν βροχερός από το πρωί. Το service park στο γήπεδο του σχολείου του Λάλα άρχισε να παίρνει ζωή, με τους αγωνιζόμενους να προσπαθούν να αποφασίσουν τι λάστιχα θα χρησιμοποιήσουν και να καταστρώνουν τα πλάνα τους για τον αγώνα. Στις 9:30 ξεκίνησαν οι Πρωταθλητές Ελλάδος 2018, Ιωάννης Μπαντούνας-Κωνσταντίνος Σούκουλης και 9:43 δίνεται η εκκίνηση του 1ου αυτοκινήτου. Η συνέχεια επί της λάσπης λοιπόν, στην πρώτη ειδική διαδρομή του Λάλα, οι Παπαδημητρίου-Πετρόπουλος έδειξαν από νωρίς τις άγριες διαθέσεις τους, κερδίζοντας με άνεση τους Κεχαγιά-Τσαούσογλου, με το υπερ-όπλο Ford Fiesta R5 που κόσμησε με την παρουσία του τον αγώνα. Με ίδιο σχεδόν χρόνο πιο πίσω οι Μπαντούνας-Σούκουλης. Οι Λάμπρος Κύρκος-Γιώργος Πολυζώης σε αναγνωριστικό ρυθμό ακολουθούν από κοντά. Η δεύτερη ειδική του αγώνα, Φολόη Ι, έμελλε να αλλάξει πολλά πράγματα όμως στη ροή του αγώνα. Παπαδημητρίου-Πετρόπουλος και Κύρκος-Πολυζώης εγκαταλείπουν από πρόβλημα στο διαφορικό και στον επιλογέα ταχυτήτων αντίστοιχα και η μπάλα πλέον βρίσκεται στο γήπεδο των Μπαντούνα-Σούκουλη και Κεχαγιά-Τσαούσογλου. Panagiotis Roustemis-Κολτσίδας βρίσκονται στη τρίτη θέση με πολύ ώριμη αντιμετώπιση για την ηλικία του οδηγού.
Στην F2 οι Γιάννης και Βαγγέλης Ακράτος, με το πανέμορφο Peugeot 208 R2 στην πρώτη τους εμφάνιση σε Ολυμπιακό Ράλλυ, έχουν αρχίσει να χτίζουν διαφορά από τους θεαματικότατους Μποζιονέλο-Παναρίτη που ήταν επικεφαλής στην 1η Ε.Δ. Στην τρίτη ειδική διαδρομή, Λάλας ΙΙ, αρχίζει να εκτυλίσσεται η μεγάλη μάχη, με τους Κεχαγιά-Τσαούσογλου να περνούν μπροστά με 4 δευτερόλεπτα διαφορά από τους Μπαντούνα-Σούκουλη. Οι Panagiotis Roustemis-Κολτσίδας διατηρούν τη τρίτη θέση και έχουν τη διαφορά για να τη κρατήσουν. Στην F2 συνεχώς αυξάνουν τη διαφορά τους οι Γιάννης και Βαγγέλης Ακράτος από τους Μποζιονέλο-Παναρίτη. Ανατροπών συνέχεια, στη τέταρτη ειδική, Φολόη ΙΙ, οπού οι Μπαντούνας-Σούκουλης τίθενται επικεφαλής με μόλις 2 δευτερόλεπτα από τους Κεχαγιά-Τσαούσογλου. Το τρίτο loop φαίνεται πως θα είναι και το καθοριστικό.
Τελευταίο πέρασμα, Λάλας ΙΙΙ, με τη βροχή να συνεχίζει ακατάπαυστα. Κεχαγιάς-Τσαούσογλου δε το βάζουν κάτω και μετά από μια μικροέξοδο των Μπαντούνα-Σούκουλη, περνάνε μπροστά εκ νέου με διαφορά 11 δευτερολέπτων. Μεγάλοι άτυχοι οι Panagiotis Roustemis-Κολτσίδας, που με τις «λασπομαχίες» χάνουν και τον ιμάντα του υδραυλικού τους που παράλληλα κινεί και τη τρόμπα του νερού. Έτσι αμέσως μετά το Stop της ειδικής αναγκάζονται να εγκαταλείψουν. Τρίτοι περνάνε οι Τσαπέκης-Αλεξανδρόπουλος. Φολόη ΙΙΙ για τίτλους τέλους! Κι ενώ όλα έδειχναν πως οι Κεχαγιάς-Τσαούσογλου θα κερδίσουν εκτός έδρας, στις «καθυστερήσεις» έχουν κι εκείνοι τη στιγμή τους, που τους κοστίζει και τη νίκη, με αποτέλεσμα οι Μπαντούνας-Σούκουλης να περάσουν μπροστά και να επισφραγίσουν την τρίτη τους συνεχόμενη νίκη στον αγώνα. Τσαπέκης-Αλεξανδρόπουλος στη τρίτη θέση της γενικής με τέταρτους τους Λαϊνόπουλο-Κολοτούρο που ταλαιπωρήθηκαν σε ορισμένα σημεία του αγώνα από τα πολλά νερά. Πέμπτοι γενικής και νικητές της F2, μετά κι από έναν εντυπωσιακό αγώνα, οι Γιάννης και Βαγγέλης Ακράτος, δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης.
Δεύτεροι F2 οι Μποζιονέλος-Παναρίτης με το υπέροχο Ford Escort τους, χάρισαν θέαμα και ταχύτητα στον κόσμο που βρέθηκε στο βουνό, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Τρίτοι F2 οι Ροϊνιώτης-Γιαννόπουλος επίσης με Ford Escort, οδήγησαν με σκοπό τη διατήρηση της θέσης τους. Στις επιμέρους κατηγορίες, η C2 βρήκε φυσικά νικητές τους Μπαντούνα-Σούκουλη, με δεύτερους τους Τσαπέκη-Αλεξανδρόπουλο και τρίτους τους Λαϊνόπουλο-Κολοτούρο. Στην C3-C4, νικητές οι Μποζιονέλος-Παναρίτης, δεύτεροι οι Ροϊνιώτης-Γιαννόπουλος και τρίτοι οι Ρήγας-Γεωργιάδης που ταλαιπωρήθηκαν από πολλά προβλήματα. Στην C5, ξεκάθαρη νίκη των Ακράτων με δεύτερους τους Παρασκευόπουλο-Σπυρόπουλο και τους Φωτάκη-Γαλανόπουλο να ακολουθούν. Στην πολύ ανταγωνιστική C6, νικητές αναδείχθηκαν οι Αγγελόπουλος-Δίπλας, με τους Παναγιώτη και Θοδωρή Πανούτσονα ακολουθούν. Τρίτος και η ευχάριστη έκπληξη του αγώνα, στην πρώτη του εμφάνιση σαν οδηγός, ο Τάσος Παπαδόπουλος, με συνοδηγό τον Ανδρέα Βασιλόπουλο.
Πάρα τις αντίξοες συνθήκες, ο αγώνας ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που βρεθήκατε δίπλα μας, τους θεατές που αψήφησαν τη βροχή, την λάσπη και την υγρασία, τους δημοσιογράφους, τοπικούς και μη, τους χορηγούς μας, που χωρίς αυτούς αγώνας δεν υφίστανται και φυσικά όλους τους αγωνιζόμενους που μας τίμησαν μαζί με τις ομάδες τους. Σας περιμένουμε του χρόνου στο 41ο Ολυμπιακό Ράλλυ!
Τα αποτελέσματα αναλυτικά
Δελτίο τύπου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Ράλλυ
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας-Βροχερή η συνέχεια της εβδομάδας
Επόμενο άρθρο Μ. Μπαρνιέ: Ελπίζω ότι διακομματικές συνομιλίες στη Βρετανία θα έχουν θετική έκβαση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών μέχρι και τις 5 Δεκεμβρίου
10 ώρες πριν
BBC: Η σφαγή αιγοπροβάτων στην Ελλάδα προκαλεί φόβους για έλλειψη φέτας
11 ώρες πριν
ΔΥΠΑ: Διευκρινίσεις σχετικά με τη χορήγηση της Ειδικής Παροχής Προστασίας Μητρότητας
12 ώρες πριν
Επίδομα θέρμανσης 2025-2026: Πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή
13 ώρες πριν
Δόμνα Μιχαηλίδου από Βρυξέλλες: Κλειδί η προσιτή στέγαση για την κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη
14 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Στέργιος Καλόγηρος– Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Γεωπολιτικές αναλύσεις, διεθνείς εξελίξεις και ζητήματα που αγγίζουν την καθημερινότητα

Αποκλειστικό ο διεθνολόγος Σπύρος Πλακούδας αποκαλύπτει πως το Ισραήλ βομβάρδισε και πάλι τουρκικές βάσεις που…

Αλεξία Χαρακίδα

Βεργίνα TV: Τι θα ζητήσουν οι φορείς της Θεσσαλονίκης από την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

Απευθείας πτήσεις από Θεσσαλονίκη για Αμερική-Να μετριαστούν οι δασμοί για τα ελληνικά προϊόντα-επενδύσεις σε έρευνα…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πήρε το θρίλερ κόντρα στον Παναθηναϊκό η ΑΕΚ

Newsroom
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη λόγω της Λαμπαδηδρομίας για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Newsroom
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται από σήμερα τους Διεθνείς Αγώνες GoalBall “EGCA European Cup 2025” 

Newsroom
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ιστορική μέρα για τον ΠΑΟΚ: Η ΚΑΕ πέρασε και επίσημα στα χέρια του Μυστακίδη

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?