3 διμοιρίες ΜΑΤ μεταβαίνουν εκτάκτως στη Λέσβο: «Μαύρες επιχειρήσεις» από Τουρκμένους «πρόσφυγες» & πράκτορες της ΜΙΤ

Πολλές είναι οι καταγγελίες που δείχνουν πως η φωτιά που ξέσπασε στο ΚΥΤ της Μόριας είναι αποτέλεσμα προβοκάτσιας, γι’ αυτό τον λόγο ενεργοποιείται η ΕΥΠ.
Ειδικότερα, αναχώρησαν στις 7 το πρωί τρεις διμοιρίες ΜΑΤ από την Ελευσίνα με στρατιωτικό αεροσκάφος και αναμένεται να φτάσουν στο νησί στις 09:00.

Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν ήδη ισχυρές δυνάμεις στο νησί, ωστόσο όλοι οι αλλοδαποί (περίπου 12.000) που βρίσκονταν στο ΚΥΤ μετά τις πυρκαγιές είναι συγκεντρωμένοι εκτός της δομής, όπου φυλάσσονται και αναζητούνται λύσεις για τη στέγασή τους.
Τα χειρότερα σενάρια γίνονται πραγματικότητα στη Μόρια. Αποδεικνύοντας όμως, πως ενώ τα σενάρια υπήρχαν η προετοιμασία για την αντιμετώπιση τους ήταν μηδενική

Το είπε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνεντεύξεις του πως εξετάζεται και το σενάριο του εξωγενούς παράγοντα. Λόγω αυτού, μάλιστα, δόθηκε εντολή να ενεργοποιηθεί το δίκτυο πληροφοριών της ΕΥΠ!

Στόχος της εντολής αυτής είναι να διερευνηθεί αν υπάρχει υποκίνηση από εξωγενείς παράγοντας για τα όσα έγιναν στη Μόρια.

Ο Στέλιος Πέτσας δεν έκρυψε την εκτίμησή του ότι η φωτιά δεν ήταν τυχαία, σημειώνοντας πως υπήρξε ένα πολύ εκτεταμένο μέτωπο αντίδρασης από τους παράνομους μετανάστες όταν τους ζητήθηκε να μπουν σε καραντίνα.