3ο lockdown, παρασκήνιο στην επιτροπή λοιμωξιολόγων και Ανάσταση Πρωτομαγιά

Το ενδεχόμενο ενός αυστηρότερου lockdown στην Αττική συζητήθηκε και την Παρασκευή 5/2 αλλά δεν στηρίχτηκε από την πλειοψηφία.

Χτες 9/2, 18 μέλη της επιτροπής ψήφισαν υπέρ των αυστηρότερων μέτρων στην Αττική υπό το βάρος (και) της εισήγησης του υπουργού αλλά και των στοιχείων που έρχονται από τα λύματα της Αττικής όπου το ιικό φορτίο ήταν αυξημένο την Παρασκευή κατά 205%.
Προσθέστε και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία που από 143 την ημέρα κατά μέσο όρο την προηγούμενη εβδομάδα ξεπέρασαν τις 193 αυτήν την εβδομάδα

Υπήρχαν όμως και οκτώ μέλη της επιτροπής που ψήφισαν λευκό στην πρόταση των μέτρων όχι γιατί διαφωνούν για την ανάγκη σοβαρών και σταθερών μέτρων αλλά για λόγους που δείχνουν πως ο πραγματικός έλεγχος επί της ουσίας έχει χαθεί.

Οι επιστήμονες αυτοί θεωρούν ότι δεν υπάρχει ουσιαστική επιδημιολογική επιτήρηση.
Συμπερασματικά προκύπτει πως βρισκόμαστε στη μέση του Γολγοθά. Και μπορεί ο πρωθυπουργός να μίλησε για έναν “Απρίλιο που θα είμαστε καλύτερα” αλλά ρεαλιστικά φως αχνοφαίνεται περίπου τον Μάϊο όπου ακριβώς με την είσοδο του, έχουμε το Πάσχα (2/5).

Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ευκολο και ανεξοδο γι αυτούς νά προτίνουν το οτιδηποτε γιατι το χρήμα γι αυτους ρεει αφθονο ! Αναρωτηθηκαν με τις προτάσεις τους ποσο μεγαλύτερο κακό εχουν οι αλλοι παράμετροι των προτάσεων τους?