17η Νοέμβρη στη Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, πορείες και κλειστοί δρόμοι

Οι τριήμεροι εορτασμοί μνήμης κορυφώνονται σήμερα, με την τελετή κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, αρχής γενομένης στις 11 το πρωί, και την πορεία που θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής, όπου οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα εργατικά σωματεία, φορείς και συλλογικότητες της πόλης καλούν σε μαζική συμμετοχή.
Κατάθεση στεφάνων για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Από το πρωί της Πέμπτης στον χώρο του Πολυτεχνείου, που βρίσκεται υπό συμβολική κατάληψη, επί της Εγνατίας Οδού, θα πραγματοποιούνται καταθέσεις στεφάνων, ενώ αρκετοί πολίτες αναμένεται να βρεθούν στο σημείο ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής στους πεσόντες και τους αγωνιστές της ματωμένης εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973, τη μαζικότερη στιγμή του αντιδικτατορικού κινήματος μέχρι την πτώση της χούντας.Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με σεβασμό συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης των πεσόντων και αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στην κατάθεση στεφάνων από τη Διοίκηση του Ε.Κ.Θ. και τις Διοικήσεις των Σωματείων, των Συνδικαλιστικών παρατάξεων και των φορέων της πόλης που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής και στη συγκέντρωση και πορεία στις 17:00, και πάλι στην Πολυτεχνική Σχολή.

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά Θεσσαλονίκης θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη των ηρώων του Πολυτεχνείου στις 11.00 π.μ. στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής.

Oι φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Πολυτεχνείου στις 12 μ., και στη συνέχεια θα συμμετέχουν στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και κινητοποίηση από κοινού με τα εργατικά ταξικά σωματεία της πόλης στις 6 μ.μ.
Αντιπροσωπεία της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ θα καταθέσει στεφάνια στον χώρο του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ στις 12:00.