Χωρίς μάσκες και αντισηπτικά τα φαρμακεία – Αυξημένη κίνηση στα σούπερ μάρκετ

Κορονοϊός Ελλάδα: Καταναλωτική υστερία πυροδοτούν οι ειδήσεις για τα κρούσματα και τα πιθανά περιστατικά στη χώρα με αποτέλεσμα οι πολίτες αφενός να σπεύδουν στα φαρμακεία όπου ήδη παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε συγκεκριμένα είδη ενώ αυξημένη είναι και η κίνηση στα σούπερ μάρκετ.

Αντιπρόεδρος ΚΕΠΚΑ: Καταναλωτής προμηθεύτηκε 500(!) μάσκες από φαρμακείο
Η αντιπρόεδρος Ευαγγελία Κεκελέκη επιβεβαίωσε ότι υπάρχει έλλειψη στα φαρμακεία κυρίως σε μάσκες αλλά και σε αντισηπτικά και αντιπυρετικά. Μάλιστα, ανέφερε περιστατικό όπου καταναλωτής προμηθεύτηκε 500 μάσκες από φαρμακείο. «Υπάρχει έντονη ανησυχία. Τέτοια φαινόμενα παρατηρούνται πάντα σε κρίσεις αλλά αυτό είναι φαινόμενο εγκληματικού εγωισμού» δήλωσε η κυρία Κεκελέκη η οποία ωστόσο τόνισε πως δεν υπάρχουν καταγγελίες για περιπτώσεις αισχροκέρδειας. Μίλησε επίσης για σχετικά αυξημένη ζήτηση στα σούπερ μάρκετ αλλά χωρίς ελλείψεις αφού υπάρχουν αποθέματα στις αποθήκες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος/ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης μίλησε για υπερβολική ανησυχία και ανέφερε μια άλλη πτυχή: «υπάρχουν κινέζοι που αγοράζουν μαζικά μάσκες στην Ελλάδα για να τις στείλουν στη χώρα τους που πλήττεται και δεν υπάρχουν εκεί μάσκες»
Εξάλλου, σύμφωνα με παράγοντες του λιανεμπορίου, ήδη από την αρχή της εβδομάδας, οπότε και υπήρξαν τα πρώτα θανατηφόρα κρούσματα στη γειτονική Ιταλία παρατηρείται αύξηση της κατανάλωσης σε τρόφιμα μακράς διάρκειας, όπως όσπρια, μακαρόνια, ρύζια, γάλατα μακράς διαρκείας αλλά και είδη προσωπικής υγιεινής και φροντίδας όπως αντισηπτικά και μωρομάντιλα.

Ωστόσο, τα μεγάλα σούπερ μάρκετ βρίσκονται σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη «έκρηξη» της ζήτησης καθώς έχουν ήδη αυξήσει τα αποθέματά τους για να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση ενώ διαμηνύουν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.