Τετάρτη, 19 Νοέ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Νέα απάτη με παράνομες συνταγογραφήσεις 12 εκατ. ευρώ, στο στόχαστρο 30 γιατροί και 62 φαρμακεία
Καταστήματα: Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε το ωράριο των Χριστουγέννων
Η επιστροφή ενοικίου πλησιάζει – πότε θα μπουν τα χρήματα στους δικαιούχους
Τράπεζα της Ελλάδος: Ταμειακό πλεόνασμα 3,92 δισ. ευρώ στο δεκάμηνο του 2025
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών έως 21 Νοεμβρίου 
Θεσσαλονίκη: Στήνεται το Χωριό των Χριστουγέννων στην Αριστοτέλους
Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 30 Νοεμβρίου
Δήμος Παύλου Μελά: Fake news οι φήμες για τη δημιουργία τζαμιού στο ΑΓΝΟ
Πολύγυρος: Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση αναστολής για το αιολικό πάρκο αλλά ζητάει αλλαγή στη ΜΠΕ
Από 1η Δεκεμβρίου υποχρεωτική η αποδοχή πληρωμών μέσω IRIS για συναλλαγές με ιδιώτες
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Ξηλώνεται η Αστυνομική Διεύθυνση με εντολή Μητσοτάκη

10 μήνες ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Ξηλώνεται η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Η εξέλιξη έρχεται μετά τους χειρισμούς των αστυνομικών στην υπόθεση με το τροχαίο στη Σούδα όπου και σκοτώθηκε ο 22χρονος. Υπενθυμίζεται οι αστυνομικοί άφησαν ελεύθερο τον 45χρονο παρά το γεγονός πως βρέθηκε υπό την επήρεια αλκοόλ με αποτέλεσμα, λίγο μετά να εμπλακεί σε τροχαίο στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 22χρονος Παναγιώτης. Οι αντικαταστάτες, σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι από την Αθήνα.

Χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε για το τραγικό τροχαίο: «Δεν υπάρχουν πολλές δικαιολογίες, οι άνθρωποι έπρεπε να κάνουν καλά την δουλειά τους, να κάνουν σύλληψη, να επικοινωνήσουν με τον εισαγγελέα με 1,3 μέτρηση στο αλκοτέστ. Το γιατί έγινε, για να μην δημιουργούμε θεωρίες, εδώ είναι καθαρό είναι ότι ο νόμος δεν εφαρμόστηκε». Ο υπουργός πρόσθεσε: «Δώσαμε αγώνα τις προηγούμενες δύο ημέρες όλο αυτό να μεταφερθεί στη δικαιοσύνη για να κάνει τη δουλειά της. Υπάρχουν διάφορες αντιλήψεις και συνήθειες σε τοπικές κοινωνίες και υπηρεσίες που είναι αδικαιολόγητες. Στους αστυνομικούς που εμπλέκονται θα υπάρξουν όλες οι αναγκαίες κυρώσεις μέσα από τις διαδικασίες τις διοικητικές και της δικαιοσύνης».

Διαμήνυσε, μάλιστα, ότι «θα αποδοθούν κυρώσεις και συνέπειες για πιθανή έλλειψη εποπτείας και ελέγχου στην υπόθεση αυτή». Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Χανίων διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθούν οι ευθύνες των αστυνομικών, που αν και εντόπισαν τον 45χρονο στη Σούδα μεθυσμένο, εντούτοις δεν τον συνέλαβαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει πάγια εντολή της εισαγγελίας Χανίων να μην ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία, αλλά να παραπέμπονται όσοι καταλαμβάνονται να οδηγούν μεθυσμένοι στην τακτική δικαιοσύνη, αφού ακινητοποιήσουν το όχημα. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο μεθυσμένος 45χρονος ήταν ήδη υπότροπος και του είχε ήδη αφαιρεθεί το δίπλωμα επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Τι προηγήθηκε του δυστυχήματος

Στις 23:30 το βράδυ της Παρασκευής ο 45χρονος οδηγός εντοπίζεται σε έλεγχο της Τροχαίας (3 αστυνομικοί στο μπλόκο) με ποσοστό 1,3. Πολύ πάνω δηλαδή από το 0,6. Μέσα στο αυτοκίνητο ήταν ακόμη τρία άτομα (δυο άντρες μια γυναικά). Επίσης διαπιστώνεται πως του έχει αφαιρεθεί το δίπλωμα τρεις μήνες πριν σε άλλο έλεγχο για αλκοτέστ στον ΒΟΑΚ.

Καθώς όμως οι αστυνομικοί έχουν στο μυαλό τους ότι η Εισαγγελία Χανίων έχει δώσει εντολή στην ΕΛΑΣ στα αλκοτέστ να μην ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία αλλά να γίνονται τακτικές μηνύσεις – κάτι που η εισαγγελία διέψευσε με επόμενη ανακοίνωσή της – δεν συλλαβάνουν τον 45χρονο, αν και ήταν υπότροπος και ήδη χωρίς δίπλωμα.

Στη συνέχεια έγινε αλκοτέστ στους άλλους το οποίο ήταν καθαρό. Τότε η κοπέλα του υπέγραψε ότι θα οδηγούσε εκείνη και το πήρε και έφυγαν από το σημείο. Φαίνεται πως πήγαν στο σπίτι της όμως μετά εκείνος έφυγε με το αυτοκίνητο περίπου στις 4 και προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα με θύμα τον 22χρονο Παναγιώτη.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Πανσερραϊκός-Παναθηναϊκός 2-2: «Παγιδεύτηκε» στη βροχή, παρά το προβάδισμά του
Επόμενο άρθρο Ξηλώνεται η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων με εντολή Μητσοτάκη μετά το τροχαίο με θύμα τον 22χρονο Παναγιώτη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νέα απάτη με παράνομες συνταγογραφήσεις 12 εκατ. ευρώ, στο στόχαστρο 30 γιατροί και 62 φαρμακεία
9 ώρες ago
Καταστήματα: Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε το ωράριο των Χριστουγέννων
11 ώρες ago
Η επιστροφή ενοικίου πλησιάζει – πότε θα μπουν τα χρήματα στους δικαιούχους
16 ώρες ago
Τράπεζα της Ελλάδος: Ταμειακό πλεόνασμα 3,92 δισ. ευρώ στο δεκάμηνο του 2025
18 ώρες ago
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών έως 21 Νοεμβρίου 
19 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στήνεται το Χωριό των Χριστουγέννων στην Αριστοτέλους

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 30 Νοεμβρίου

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Παύλου Μελά: Fake news οι φήμες για τη δημιουργία τζαμιού στο ΑΓΝΟ

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Πολύγυρος: Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση αναστολής για το αιολικό πάρκο αλλά ζητάει αλλαγή στη ΜΠΕ

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?