Κυριακή, 14 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Γερουλάνος για αγρότες: Η κυβέρνηση κάνει πρόβλημα της κοινωνίας τη δική της ανεπάρκεια – Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αγροτική πολιτική
ΑΕΚ… σαν ελβετικό ρολόι
Αυτά είναι όλα τα αιτήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων προς την κυβέρνηση
Μ. Λαζαρίδης: Οι κουμπάροι Ανδρουλάκη βρίσκονται στην ευρωπαϊκή εισαγγελία -Μήπως θέλει να τους επισκεφθεί
«Δήλωση… τίτλου» της Σίτι στο Λονδίνο
Αργυρούπολη: Συνελήφθη ο οδηγός με το τσεκούρι – Είχε απειλήσει άλλο οδηγό μετά από τσακωμό στο δρόμο
Ανδρουλάκης: Η ανείπωτη τραγωδία μετά τη φρικιαστική τρομοκρατική επίθεση εναντίον της εβραϊκής κοινότητας στο Σίδνεϊ, προκαλεί θλίψη και αποτροπιασμό
Ο Ολυμπιακός «ισοπέδωσε» το Περιστέρι
Χρυσοχοΐδης για τη στάση της αστυνομίας στις αγροτικές κινητοποιήσεις: Η ΕΛΑΣ δεν διαθέτει πλαστικές σφαίρες-Τι ψέμματα είναι αυτά που λέτε εδώ μέσα;
Χρυσοχοΐδης: Τεράστια η δραστηριότητα ελληνικού FBI – Στον ΟΠΕΚΕΠΕ ήλεγξε 6.000 ατομικά ΑΦΜ – Δεσμεύτηκαν 33 εκ ευρώ
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Φ. Γεννηματά: Ψήφος αλλαγής για την Ευρώπη και την Ελλάδα (video)

7 έτη πριν
Μοιραστείτε το
8 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ



Από το Ηράκλειο της Κρήτης όπου μίλησε απόψε σε πολυπληθή συγκέντρωση του Κινήματος Αλλαγής, η Φώφη Γεννηματά, κάνοντας συχνές αναφορές στους στενούς ιστορικούς δεσμούς της Κρήτης με τη προοδευτική δημοκρατική παράταξη ζήτησε την ψήφο στο ΚΙΝΑΛ καθώς, όπως είπε «θα σηκωθούμε πολύ ψηλότερα. Με την ψήφο σας στις 26 Μάη. Δεν χαρίζουμε ούτε μία ψήφο στον Τσίπρα και στον Μητσοτάκη».

Αναφέροντας ότι οι προοδευτικοί πολίτες ανταποκρίνονται στο κάλεσμα η κ. Γεννηματά τόνισε ότι το μήνυμα είναι ένα: ψήφος αλλαγής για την Ευρώπη και την Ελλάδα εκφράζοντας έτσι την πεποίθηση ότι το Κίνημα Αλλαγής θα είναι η έκπληξη των εκλογών.
«Όλο και περισσότεροι Έλληνες και Ελληνίδες αντιλαμβάνονται ότι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που στήριξαν μαζικά τον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα διαψεύδονται οικτρά οι ελπίδες τους. Τους απλώνουμε το χέρι για να προχωρήσουμε μαζί. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με αυτούς που ενώ ανήκουν παραδοσιακά στη δημοκρατική παράταξη αναζητούν στο πρόσωπο του Μητσοτάκη σωτηρία από τον Τσίπρα, αγνοώντας στην αγωνία τους ότι αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου αδιεξόδου. Με όλους αυτούς συναντιόμαστε ξανά», επεσήμανε απευθυνόμενη στους πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Επέκρινε επίσης αυστηρά όσους επέλεξαν τα φθηνά προσωπικά ανταλλάγματα λέγοντας ότι «αυτούς τους ελάχιστους, δεν τους θέλουμε, τους χαρίζουμε.
Η κ. Γεννηματά υποστήριξε πως όποιος ψηφίζει Μητσοτάκη λέει ναι στον Βέμπερ, στη διαρκή λιτότητα που τρέφει την ακροδεξιά.
Όποιος ψηφίζει Τσίπρα αφήνει το μέλλον της Ευρώπης, στη χαοτική ευρωπαϊκή αριστερά στην οποία ανήκει ο κ. Τσίπρας, όχι τους σοσιαλιστές. Για να ξέρουμε τι λέμε. «Μόνο Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής, δίνει την δυνατότητα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να χτίσουν την Ευρώπη που θέλουμε.
Με τον Φρανς Τίμμερμανς στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Για αυτή την μεγάλη αλλαγή, δίνουμε τη μάχη στις 26 Μαΐου», ανέφερε ενώ κατέστησε σαφές ότι «ψηφίζουμε και για την Ελλάδα.
Πείτε όχι στους δύο δήθεν μονομάχους που καλλιεργούν την πόλωση για να κρύψουν τα αδιέξοδα της πολιτικής τους».
Εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη τους κατηγόρησε ότι η πόλωση είναι επιλογή τους, και μέρος του σχεδίου τους.
Ειδικότερα για τον πρωθυπουργό υποστήριξε ότι ο ίδιος και η Κυβέρνησή οδήγησαν τη χώρα στο τρίτο μνημόνιο και την παραδίδουν σε επιτροπεία με όρους δυσβάσταχτους. «Και προχθές ακόμα κατηγόρησε ο κ. Τσίπρας ως «απάνθρωπο» το πρώτο μνημόνιο.
Και το κωμικοτραγικό είναι ότι τον χειροκροτούσαν από τα υπουργικά έδρανα τουλάχιστον τρεις υπουργοί του που ήταν υπουργοί και σε εκείνη την περίοδο.Τι να πεις; επιμένουν στο τρίπτυχο λιτότητα-υπερφορολόγηση-μείωση των κοινωνικών παροχών.
Αυτό αποδεικνύει το Πρόγραμμα Σταθερότητας που κατέθεσαν πρόσφατα στις Βρυξέλλες.
Είναι η υπογραφή του κ. Τσίπρα για τον αργό θάνατο της ελληνικής οικονομίας», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και κατέκρινε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις συντάξεις .
«Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται παραμονές των εκλογών να εξαγγέλλει εκλογικά επιδόματα. Οι πολίτες έχοντας υποστεί τα εξοντωτικά μέτρα του, ιδιαίτερα η μεσαία τάξη που τη διέλυσε , έχουν ανάγκη και το τελευταίο ευρώ. Αφού τους πήρε δέκα, επιστρέφει ένα. Αλλά δεν τρώνε και κουτόχορτο. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να κρύψει με τα επιδόματα τις μεγάλες περικοπές που έκανε στις συντάξεις. Τους αφαιρούν την 12η σύνταξη, μια σύνταξη κάθε χρόνο, εδώ και 5 χρόνια; Έκοψε το ΕΚΑΣ. Αύξησε τις εισφορές για την υγεία, μείωσε τις επικουρικές, τους επιβάρυνε με τα φάρμακα. Τώρα όσοι βγαίνουν στην σύνταξή με το νόμο Κατρούγκαλου βλέπουν τις συντάξεις τους μειωμένες ως και 40% Και συνεχίζουν βέβαια και για τα επόμενα χρόνια», σημείωσε η κ. Γεννηματά.
Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως ανέχεται την βία των κουκουλοφόρων, «αυτών που καταστρέφουν και απειλούν, για να ασκήσουν πίεση ακόμα και υπέρ των τρομοκρατών-δολοφόνων. Οι πολίτες νοιώθουν απροστάτευτοι, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας σε όλη τη χώρα», όπως είπε, επαναλαμβάνοντας ότι ο κ. Τσίπρας με την πολιτική του εξελίχθηκε σε «μεγάλο χορηγό της δεξιάς».
Από την κριτική της Φώφης Γεννηματά δεν διέφυγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ, ισχυριζόμενη ότι κουβέντα δεν έχει πει για τις ευθύνες της παράταξης του στον εκτροχιασμό της οικονομίας και την κρίση, το 2004-09, την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, την κακο-διαχείριση των δημόσιων οικονομικών,το πάρτι της φαρμακευτικής δαπάνης.
«Αυτά διόγκωσαν το έλλειμμα και μπήκαμε στην κρίση και τα μνημόνια. Μετά την αμετάκλητη αθώωση του Γεωργίου τα σενάρια συνομωσίας κατέρρευσαν», είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ενώ καταλόγισε στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι «δεν λέει κουβέντα για την ευθύνη της ΝΔ για τον λαϊκισμό των Ζαππείων και την άρνησή της ΝΔ να «βάλει πλάτη» στα πρώτα, στα πιο κρίσιμα, χρόνια της κρίσης.
«Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι η λύση για το αύριο. Ο Τσίπρας φεύγει, Όχι άλλο δεξιά το τιμόνι για τη χώρα. Οδηγεί σε αδιέξοδο. Ούτε ΣΥΡΙΖΑ ούτε ΝΔ. Μια λύση υπάρχει για αυτούς που θέλουν να τελειώσουν με τον κ Τσίπρα. Κίνημα Αλλαγής τώρα. Η χώρα χρειάζεται πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή.
Μόνο ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής μπορεί να το πετύχει», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά εκθειάζοντας τους Κρητικούς: « Η δύναμη της Κρήτης είναι:
Πρώτα οι άνθρωποι της, οι Κρητικοί. Δεν είναι αψείς, ψευτόμαγκες, είναι λεβέντες», τόνισε.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΓεννηματάΕλλάδαΕυρώπη
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο EKO Racing Dirt Games: Ξεκίνησαν οι μάχες!
Επόμενο άρθρο Ευρωεκλογές: Συνάντηση Ευρωπαίων εθνικιστών στο Μιλάνο (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γερουλάνος για αγρότες: Η κυβέρνηση κάνει πρόβλημα της κοινωνίας τη δική της ανεπάρκεια – Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αγροτική πολιτική
22 λεπτά πριν
ΑΕΚ… σαν ελβετικό ρολόι
43 λεπτά πριν
Αυτά είναι όλα τα αιτήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων προς την κυβέρνηση
49 λεπτά πριν
Μ. Λαζαρίδης: Οι κουμπάροι Ανδρουλάκη βρίσκονται στην ευρωπαϊκή εισαγγελία -Μήπως θέλει να τους επισκεφθεί
1 ώρα πριν
«Δήλωση… τίτλου» της Σίτι στο Λονδίνο
2 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Θ. Πλεύρης στη Βεργίνα Τηλεόραση: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν

Την αποτελεσματικότητα των νέων νομοθετικών παρεμβάσεων που έφεραν θεαματική μείωση των ροών, καθώς και τη μεγάλη…

Newsroom

Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στη Βεργίνα τηλεόραση

«Όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο…

Newsroom

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑ

Αργυρούπολη: Συνελήφθη ο οδηγός με το τσεκούρι – Είχε απειλήσει άλλο οδηγό μετά από τσακωμό στο δρόμο

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσοχοΐδης για τη στάση της αστυνομίας στις αγροτικές κινητοποιήσεις: Η ΕΛΑΣ δεν διαθέτει πλαστικές σφαίρες-Τι ψέμματα είναι αυτά που λέτε εδώ μέσα;

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 53χρονος οδηγός αστικού λεωφορείου για το περιστατικό σε σιδηροδρομική διάβαση

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Προθεσμίες για Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη έδωσε ο Ευρωπαίος Ανακριτής στους κατηγορουμένους από την Κρήτη για τις απολογίες τους

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?