Σάββατο, 4 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου
Κ. Τσουκαλάς: «Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωση;»
ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Νοεμβρίου
Παύλος Μαρινάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωής
Ηλεκτρική ενέργεια: Κοντά στα προ κρίσης επίπεδα η τιμή του ρεύματος
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φρέντι Μπελέρης: 37 βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας η απάντηση της Αθήνας στην αδιαλλαξία Ράμα

2 έτη ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Η υφαρπαγή των ελληνικών περιουσιών με πρόσχημα την τουριστική αξιοποίηση της Χειμάρρας και ο κίνδυνος αποκάλυψης των σκανδάλων μελών της κυβέρνησης και φίλων του Ράμα «επιχειρηματιών» από μια ανεξάρτητη Δημαρχιακή Αρχή αλλα και ο χαρακτήρας και η ιδιοσυγκρασία του Αλβανού πρωθυπουργού, τον οδηγούν σε αυτή την μετωπική αντιπαράθεση με την Ελλάδα.

- Advertisement -

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση το κλίμα είναι αρνητικό σε ό,τι αφορά την υπόθεση Μπελέρη, καθώς οι Ευρωπαίοι έχοντας ανοίξει άλλα μέτωπα με την υποψηφιότητα της Ουκρανίας και της Γεωργίας δεν θέλουν να «σκαλίσουν» και πάλι την πονεμένη υπόθεση της υποψηφιότητας των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. Μια διαδικασία η οποία ξεκίνησε με καθαρά πολιτικές αποφάσεις γνωρίζοντας ότι η προοπτική πλήρους ένταξης των χωρών αυτών θα μετατεθεί σε μη ορατό μέλλον. Όμως και στις υπουργικές συναντήσεις προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής, η Αθήνα παρά την ψυχρή στάση των Ευρωπαίων διεμήνυσε οτι δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή στην στάση της, όπως διατυπώθηκε και με την ρητή επιφύλαξη που κατατέθηκε στην επιστολή που στάλθηκε στην Αλβανία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Η Αθήνα σε μια κίνηση καλής θέλησης συναίνεσε να αποσταλεί η επιστολή ώστε έτσι να δοθεί και στην αλβανική κυβέρνηση η ευκαιρία για να κάνει ένα βήμα μπροστά και να αρθεί το αδιέξοδο. Η Αθήνα δεν ζήτησε τίποτε περισσότερο από το να δοθεί η άδεια στον Φρέντι Μπελέρη να μπορέσει αν και κρατούμενος να ορκισθεί και ετσι να αναγνωρισθεί το αποτέλεσμα των εκλογών στην Χειμάρρα. Ευκαιρία που ο κ. Ράμα δεν αξιοποίησε.Στην Σύνοδο Κορυφής (14-15 Δεκεμβρίου) δεν αναμένεται να γίνει εκτεταμένη συζήτηση για την διεύρυνση πέραν των νέων υποψηφίων χωρών Ουκρανίας, Μολδαβίας, Βοσνίας Ερζεγοβίνης, όμως από ελληνικής πλευράς θα επισημανθεί, εάν χρειασθεί και προκληθεί συζήτηση, η σταθερή θέση για μπλοκάρισμα της Αλβανίας.

Πάντως τα Συμπεράσματα του Συμβουλίου που εγκρίθηκαν σχετικά με την Διεύρυνση περιλαμβάνουν στοιχεία τα οποία ταυτίζονται με τις Ελληνικές θέσεις: «Το Συμβούλιο καλεί την Αλβανία να συνεχίσει τις προσπάθειές της για περαιτέρω ενίσχυση της προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων, της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και ελευθερίας έκφρασης, καθώς και των δικαιωμάτων των προσώπων που ανήκουν σε Μειονότητες. Το Συμβούλιο ενθαρρύνει την εφαρμογή συνολικής μεταρρύθμισης του τομέα της γης και την εδραίωση των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας με διαφανή τρόπο, μεταξύ άλλων με την κατοχή ,διαβουλεύσεις με όλα τα σχετικά ενδιαφερόμενα μέρη, μεταξύ άλλων με την αντιμετώπιση περιπτώσεων παραποίησης εγγράφων και ταχεία προώθηση της διαδικασίας εγγραφής και αποζημίωσης. Το Συμβούλιο χαιρετίζει την έγκριση του παράγωγου δικαίου για τις μειονότητες και εξακολουθεί να παροτρύνει την Αλβανία να εγκρίνει και να εφαρμόσει ταχέως τους σχετικούς εναπομένοντες εσωτερικούς κανονισμούς σχετικά με τον νόμο-πλαίσιο του 2017 σχετικά με την προστασία των προσώπων που ανήκουν σε εθνικές μειονότητες σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων μερών. Το Συμβούλιο ενθαρρύνει επίσης την Αλβανία να ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την εθνική απογραφή με πλήρη διαφάνεια και σύμφωνα με τα Διεθνή πρότυπα».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΕΕΜπελέρης
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Τέμπη: Οργή λαού έξω από τη Βουλή για τις ψυχές των 57 νεκρών
Επόμενο άρθρο Ιστορική συμφωνία στην COP28: Σχεδόν 200 χώρες συμφώνησαν να απομακρυνθούν από τα ορυκτά καύσιμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
51 λεπτά ago
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
2 ώρες ago
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
3 ώρες ago
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
4 ώρες ago
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
5 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρ. Αποστολόπουλος προειδοποιεί για απώλεια 20% στις εξαγωγές φέτας λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας προτείνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γάλακτος Χρήστος Αποστολόπουλος. «Δυστυχώς οι…

Αλεξία Χαρακίδα

Πού θα κυμανθούν οι τιμές ρεύματος τον Οκτώβριο

Τη δεδομένη στιγμή η αύξηση στην τιμή της χονδρικής ρεύματος ανέρχεται στο 20%. Η μέση…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων AIDS στους νέους – Προειδοποίηση από τον λοιμωξιολόγο Π. Κολλάρα

Το κουδούνι του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά ανθρώπων-κυρίως νέων- που μολύνονται με AIDS κρούει…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: «Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωση;»

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Μαρινάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωής

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία: Το βίντεο για την 51η επέτειο από την ίδρυση του κόμματος

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η δήλωση της Χαμάς αποτελεί σημαντικό βήμα μπροστά»

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?