Τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό, σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.
Σε συνέντευξή του στο Action 24, ο κ. Φλωρίδης έστρεψε τα πυρά του κατά του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη με αφορμή την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην τροπολογία για το άσυλο.
«Πώς θα κυβερνήσει ο Ανδρουλάκης, φωνάζοντας “παρών”; Τι “παρών”, βρε άνθρωπέ μου;” είπε δηκτικά ο υπουργός Δικαιοσύνης. Εκφράζοντας αμφιβολίες για τη δυνατότητα του Νίκου Ανδρουλάκη να πείσει ως ηγετική μορφή όταν αποφεύγει να πάρει σαφείς θέσεις σε κρίσιμα ζητήματα, επιλέγοντας διαρκώς τον ρόλο του παρατηρητή, ο κ. Φλωρίδης είπε «Η χώρα δεν κυβερνιέται με “παρών”, αλλά με ευθύνη, τόλμη και αποφασιστικότητα».
Αναφερόμενος στην προσωρινή αναστολή εξέτασης αιτημάτων ασύλου για διάστημα τριών μηνών, ο κ. Φλωρίδης επεσήμανε: «αν το 2020 στον Έβρο το είχαμε ρίξει στη συζήτηση για συνταγματικότητα, τότε απλώς δεν θα υπήρχε η χώρα», απαντώντας στις επικρίσεις περί αντισυνταγματικότητας της σχετικής απόφασης.
Φλωρίδης για μεταναστευτικό: Εισβολή από τον Νότο
Ο υπουργός χαρακτήρισε την κατάσταση ως «εισβολή από τον Νότο», υπογραμμίζοντας την ανάγκη άμεσης και αυστηρής κρατικής παρέμβασης.
Όπως ανέφερε, «οι κυβερνήσεις προστατεύουν τη χώρα. Όταν έχεις μία εισβολή από τον Νότο η οποία μπορεί να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, θα λάβεις υπόψη το διεθνές δίκαιο, αλλά θα προασπίσεις τη χώρα σου και δεν θα την οδηγήσεις σε μία καταστροφή».
Αναφερόμενος στην Κρήτη, ο κ. Φλωρίδης τόνισε πως αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής επικράτειας, τονίζοντας ότι απαιτείται εγρήγορση: «Η Κρήτη είναι ελληνική επικράτεια και θέλει προστασία. Είναι Ελλάδα και θέλει προστασία. Όταν η χώρα δέχεται επίθεση πρέπει να κοιτάξει την προστασία της».