Κυριακή, 3 Αυγ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Συνέντευξη Κυρ. Μητσοτάκη: «3η θητεία με αυτοδύναμη ΝΔ την Άνοιξη του 2027» – Τι είπε για ΟΠΕΚΕΠΕ και αντιπολίτευση
Μαξίμου για συνέντευξη Σαμαρά: Η απάντηση έχει δοθεί από τους πολίτες 3 φορές με ποσοστά της τάξης του 40%
Φορολογικές δηλώσεις: Αυτόματη υποβολή έρχεται από το 2027
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση μετατρέπει τα κολλέγια σε ΑΕΙ
Νετανιάχου: Αναβάλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα για μία εβδομάδα
Τουρκία: Δημοσίευσε χάρτη με θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Τορίνο: Ξύπνησε από την καταστολή ο 15χρονος μετά τη μεταμόσχευση ήπατος
Ξεκινά η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από την Αττική – Πληρότητα 100% σε πλοία και λεωφορεία
Παλαιό Φάληρο: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η 32χρονη μητέρα του νεκρού κοριτσιού
Ασφαλτοστρώνεται σήμερα η Εγνατία
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπογραφή συμβάσεων για έρευνες υδρογονανθράκων σε δύο περιοχές του Ιονίου (video)

6 έτη ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Σε διάστημα δύο έως τεσσάρων ετών θα έχουμε μία πρώτη ισχυρή εικόνα για τις δυνατότητες αξιοποίησης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, η οποία θα έχει εξαιρετικά πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για την οικονομία επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας σήμερα στην τελετή υπογραφής των συμβάσεων για παραχώρηση των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε δύο περιοχές του Ιονίου πελάγους.

Πρόκειται για τη θαλάσσια περιοχή 10 στον Κυπαρισσιακό κόλπο, η οποία παραχωρήθηκε στα Ελληνικά Πετρέλαια και την θαλάσσια περιοχή «Ιόνιο» που παραχωρείται στην κοινοπραξία των ΕΛΠΕ με την Ισπανική Repsol.
Ο κ. Σταθάκης στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος σημειώνοντας ότι η χώρα μας έχει ενσωματώσει το σύνολο της περιβαλοντικής νομοθεσίας που ισχύει στην Ευρώπη και η οποία είναι η αυστηρότερη διεθνώς. Τόνισε ακόμη ότι με τη σημερινή υπογραφή αλλά και με τις αντίστοιχες συμβάσεις για την θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης, κλείνει ένας μεγάλος κύκλος συμβάσεων παραχώρησης για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.
Ο υπουργός υπογράμμισε εξάλλου ότι οι εξελίξεις στον τομέα αποτελούν μέρος των εξελίξεων που αφορούν το σύνολο της Ανατολικής Μεσογείου η οποία μπαίνει στο χάρτη των υδρογονανθράκων με δυνατότητες που διαμορφώνουν ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο για ολόκληρη την περιοχή.
«Τα Ελληνικά Πετρέλαια συμμετέχουν στις έρευνες υδρογονανθράκων σε 7 περιοχές στην Ελλάδα, οι οποίες μετά την υπογραφή των συμβάσεων για την Κρήτη θα αυξηθούν σε 9. Καταφέραμε να δείξουν έμπρακτα ενδιαφέρον για τη χώρα εταιρείες όπως η Exxon Mobil, η Total και η Edison», ανέφερε από την πλευρά του ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων Ευστάθιος Τσοτσορός, ο οποίος αναφέρθηκε ξεχωριστά και στην συνεργασία με την Repsol για την περιοχή του Ιονίου. Διαβεβαίωσε δε ότι ο όμιλος με συνεργασίες τόσο με ελληνικές όσο και με ξένες εταιρείες έχει αναδείξει σε προτεραιότητα τα ζητήματα της περιβαλοντικής προστασίας.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Ιωάννης Μπασιάς επεσήμανε ότι η χώρα πρέπει να εξερευνήσει και να εκμεταλλευθεί τις εγχώριες ενεργειακές πηγές ενώ ανήγγειλε ότι τα επόμενα βήματα θα περιλαμβάνουν έρευνες σε χερσαίες λεκάνης όπως είναι τα Γρεβενά και η Θράκη.
Ο γενικός διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού των Ελληνικών Πετρελαίων Γιώργος Αλεξόπουλος αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας η οποία όπως είπε είναι μία καινούργια πετρελαιοπιθανή περιοχή που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων.
Από την πλευρά του ο διευθυντής διεθνών δραστηριοτήτων της Repsol, Mikel Erquiaga σημείωσε ότι το σημερινό είναι το τρίτο συμβόλαιο που υπογράφει η εταιρεία στη χώρα μας ύστερα από μία μεγάλη διαδρομή που ξεκίνησε το 2015. Επανέλαβε τη δέσμευση του ομίλου για έρευνες στην Ελλάδα ενώ χαρακτήρισε ως κλειδιά της επιτυχίας τις σχέσεις με τις τοπικές κοινωνίες, το σεβασμό του περιβάλλοντος, την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που απορρέουν από το συμβόλαιο, την επιλογή σωστών τοπικών συνεργατών όπως είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια και την καλή συνεργασία με την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς του Δημοσίου.
Διαμαρτυρία κατά των ερευνών για υδρογονάνθρακες έκαναν την ώρα της τελετής υπογραφής των συμβάσεων έξω από το υπουργείο ακτιβιστές της Greenpeace.
Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Αρνείται τις κατηγορίες ο Ανδρέας Λοβέρδος – Θα δεχθεί την άρση ασυλίας του (video)
Επόμενο άρθρο Κρίσιμες συναντήσεις Μέι με Μέρκελ,Μακρόν-Πρόταση Τούσκ:Μακρά παράταση(video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνέντευξη Κυρ. Μητσοτάκη: «3η θητεία με αυτοδύναμη ΝΔ την Άνοιξη του 2027» – Τι είπε για ΟΠΕΚΕΠΕ και αντιπολίτευση
58 λεπτά ago
Μαξίμου για συνέντευξη Σαμαρά: Η απάντηση έχει δοθεί από τους πολίτες 3 φορές με ποσοστά της τάξης του 40%
1 ώρα ago
Φορολογικές δηλώσεις: Αυτόματη υποβολή έρχεται από το 2027
2 ώρες ago
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση μετατρέπει τα κολλέγια σε ΑΕΙ
5 ώρες ago
Νετανιάχου: Αναβάλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα για μία εβδομάδα
21 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Υψηλόβαθμα στελέχη της ΑΑΔΕ επισκέφτηκαν τα γραφεία ζητώντας πλήθος στοιχείων

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε το επίδομα θέρμανσης σε περισσότερους από 98.000 δικαιούχους

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες ωφελούμενων του προγράμματος απασχόλησης 100 ανέργων κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών Αττικής

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Μειωμένη η κίνηση στα φυσικά καταστήματα – Ανάγκη ουσιαστικής στήριξης

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?