Τετάρτη, 19 Νοέ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
«Τουρισμός για όλους 2025»: Νέος οριστικός πίνακας δικαιούχων χαμηλής περιόδου
Κτηνοτρόφοι: Ειδική οικονομική ενίσχυση για ευλογιά – Ποιο το ποσό ανά ζώο και πότε θα καταβληθεί
Νέα διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων και παράταση για την υπαγωγή στο «Σπίτι μου ΙΙ»
Σύσκεψη στο Μαξίμου για την προστασία των ανηλίκων από καπνό και αλκοόλ
Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Διαμαντής Καραναστάσης
Χρυσοχοΐδης: 1.150 καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας και 900 συλλήψεις από την αρχή του έτους
Οι Financial Times προτείνουν τη Θεσσαλονίκη ως κορυφαίο φθινοπωρινό προορισμό στην Ευρώπη
Black Friday 2025: Πότε πέφτει φέτος η «Μαύρη Παρασκευή»
Δώρο Χριστουγέννων ΔΥΠΑ 2025: Ποιοι άνεργοι δεν θα το λάβουν
Θεσσαλονίκη: Αλλάζουν τα σχέδια για την γέφυρα Πανοράματος και το τούνελ της Τούμπας
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
FEATUREDΕΛΛΑΔΑ

Υπεύθυνη μεταλλευτική δραστηριότητα: Η περίπτωση της Ελληνικός Χρυσός και τα οφέλη για τον Δήμο Αριστοτέλη

2 έτη ago
Κοινοποίηση
6 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Η αντίληψη ότι η μεταλλευτική δραστηριότητα δύναται να λειτουργήσει ως τροχοπέδη στην ισόρροπη ανάπτυξη μιας περιοχής, τείνει να καταρριφθεί και η περίπτωση της Ελληνικός Χρυσός και η άρρηκτη σχέση της με τον Δήμο Αριστοτέλη, αποτελεί ένα εύγλωττο παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Η εταιρεία, υιοθετώντας τις αρχές της υπεύθυνης μεταλλευτικής δραστηριότητας, έχει αναδειχθεί σε σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης για ολόκληρο το Δήμο. Το 2023 μόνο, υλοποίησε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας, το οποίο απαριθμεί 146 έργα και δράσεις, συνολικού ύψους 1,73 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας πλήθος τομέων της καθημερινότητας των πολιτών.

Επιπρόσθετα, ο Δήμος Αριστοτέλη ωφελείται οικονομικά και από τα αυξημένα μεταλλευτικά τέλη που λαμβάνει. Το 2023, εισέπραξε 3,5 εκατ. ευρώ, χάρη στην αποκλειστική δραστηριότητα της Ελληνικός Χρυσός εντός των ορίων του. Με την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του μεταλλείου των Σκουριών και την άνοδο της παραγωγικότητας του μεταλλείου της Ολυμπιάδας, τα έσοδα από τα μεταλλευτικά τέλη αναμένεται να αυξηθούν, καθώς υπολογίζονται βάσει της αξίας των πωληθέντων μετάλλων.

Στήριξη της κοινωνικής ευημερίας

Ειδικότερα, εντός του 2023, η εταιρεία, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Δήμου, υλοποίησε πληθώρα δράσεων συνολικής αξίας άνω των 226.000 ευρώ, όπως η δωρεά 600 κάδων απορριμμάτων προς τον Δήμο, η κάλυψη του κόστους της μελέτης επέκτασης του γηροκομείου Αρναίας «Αγάπη» , η δωρεά εξοπλισμού προς το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου και η προμήθεια φίλτρων αποσιδήρωσης πόσιμου νερού για την τοπική κοινότητα Πυργαδικίων.

Δημιουργία νέων ευκαιριών ανάπτυξης

Παράλληλα, η εταιρεία χρηματοδότησε μελέτες και έργα υποδομής ύψους 350.000 ευρώ με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου. Ενδεικτικά, ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για την ανακαίνιση του κτιρίου “οικία Αλέξη Ζορμπά” στην κοινότητα Παλαιοχωρίου, ένα ιστορικό μνημείο που θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο, καθώς και για την κατασκευή πεζογέφυρας στο πάρκο Αριστοτέλη στην κοινότητα Σταγείρων που θα αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για την περιοχή και θα προσφέρει ασφαλή και άνετη πρόσβαση στους επισκέπτες. Επιπρόσθετα, σημειώνεται πρόοδος στη μελέτη χωροθέτησης του καταδυτικού πάρκου στην αποικία ιππόκαμπων και στον ύφαλο της Μπροστόμνιτσας Στρατωνίου με στόχο την ανάδειξη της μοναδικής ομορφιάς του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την τόνωση του εναλλακτικού τουρισμού.

Επιπλέον, η εταιρεία υλοποίησε έργα υποδομής που διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών, όπως η αποκατάσταση του οδικού δικτύου στο δρόμο 1ου χιλιομέτρου από το Νεοχώρι προς την Ολυμπιάδα, η ασφαλτόστρωση δύο δρόμων της Κοινότητας Μεγάλης Παναγιάς και η διάνοιξη αγροτικών δρόμων.

Επενδύοντας στο μέλλον της νέας γενιάς

Ως σταθερός υποστηρικτής της νέας γενιάς, η Ελληνικός Χρυσός υλοποίησε ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων στον τομέα της εκπαίδευσης, που ξεπερνούν τις 300.000 ευρώ, όπως η συνέχιση του προγράμματος ρομποτικής & STEM σε συνεργασία με την Eduact για 6η συνεχόμενη χρονιά, της υποτροφίας στο Κολέγιο Anatolia, καθώς και των εργασιών επισκευής στα κτίρια των σχολείων του Δήμου Αριστοτέλη. Επιπλέον, η εταιρείαχρηματοδότησετην κατασκευή και λειτουργία του 2ου παιδικού σταθμού στην Ιερισσό.

Βιώσιμη ανάπτυξη σε αρμονία με το περιβάλλον

Στηρίζοντας την προστασία του περιβάλλοντος και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, η εταιρεία υλοποίησε πλήθος δράσεων με συνολική δαπάνη που ξεπέρασε τις 165.000 ευρώ, όπως η δωρεά προς τον Λογαριασμό Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και ο καθαρισμός των παραλιών του Δήμου Αριστοτέλη πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Επιπλέον, υποστήριξε για ακόμη μια χρονιά την Αερολέσχη Θεσσαλονίκης για την εναέρια επιτήρηση των δασών της περιοχής, ενώ ανέλαβε την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων (απορριμμάτων) από τις κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη για την αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς ή ρύπανσης και ολοκλήρωσε την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στο ρέμα Αργυρώς (περιοχή πλατείας μηχανικών) στο Στρατώνι.

Διαφάνεια και λογοδοσία

H Ελληνικός Χρυσός υιοθετεί μια σφαιρική προσέγγιση στην επικοινωνία με τους κοινωνικούς της εταίρους που βασίζεται στη διαφάνεια και τον ειλικρινή διάλογο. Προς αυτή την κατεύθυνση, το 2023, εγκαινίασε το νέο, μόνιμο Κέντρο Πληροφόρησης Κοινού στο Παλαιοχώρι, δημιουργώντας έναν κόμβο ενημέρωσης και ανοιχτής επικοινωνίας, ενώ με στόχο την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων για όλα τα καίρια ζητήματα έχει ενεργοποιηθεί η Επιτροπή Κοινοτήτων Ενδιαφέροντος. Επιπλέον, η εταιρεία διατηρεί μόνιμα ανοιχτό το κανάλι του Μηχανισμού Αναφοράς.

Τέλος, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η εταιρεία υλοποίησε εντός του 2023, ένα ευρύ κύκλο διαβουλεύσεων με την τοπική κοινωνία, με στόχο τη συνδιαμόρφωση στόχων και την από κοινού χάραξη της στρατηγικής για την ορθολογική διάθεση των 80 εκατ. ευρώ που έχει δεσμευθεί να διαθέσει τα επόμενα χρόνια για δράσεις και έργα τοπικής ανάπτυξης.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ελληνικός χρυσός
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Κασσελάκης για το «περιπολικό δεν είναι ταξί»: Κάτι πηγαίνει πολύ λάθος στην ασφάλεια των Ελλήνων
Επόμενο άρθρο Ποινική δίωξη στους 11 βουλευτές των “Σπαρτιατών”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Τουρισμός για όλους 2025»: Νέος οριστικός πίνακας δικαιούχων χαμηλής περιόδου
2 ώρες ago
Κτηνοτρόφοι: Ειδική οικονομική ενίσχυση για ευλογιά – Ποιο το ποσό ανά ζώο και πότε θα καταβληθεί
3 ώρες ago
Νέα διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων και παράταση για την υπαγωγή στο «Σπίτι μου ΙΙ»
4 ώρες ago
Σύσκεψη στο Μαξίμου για την προστασία των ανηλίκων από καπνό και αλκοόλ
5 ώρες ago
Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Διαμαντής Καραναστάσης
5 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: 1.150 καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας και 900 συλλήψεις από την αρχή του έτους

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣ

Οι Financial Times προτείνουν τη Θεσσαλονίκη ως κορυφαίο φθινοπωρινό προορισμό στην Ευρώπη

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αλλάζουν τα σχέδια για την γέφυρα Πανοράματος και το τούνελ της Τούμπας

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Είδος πολυτέλειας το μοσχαρίσιο κρέας

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?