Σάββατο, 2 Αυγ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Μ. Θεμιστοκλέους στο ΕΡΤNews: 10.000 αεροδιακομιδές από το 2021 – Βελτίωση της κατάστασης στα επείγοντα, αρκετά καλά τα αποτελέσματα από τις αξιολογήσεις των νοσοκομείων
Δήμος Ηλιούπολης: Πλησιάζει η ώρα του μεγάλου φεστιβάλ αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη
ΟΠΕΚΕΠΕ: Υψηλόβαθμα στελέχη της ΑΑΔΕ επισκέφτηκαν τα γραφεία ζητώντας πλήθος στοιχείων
Αλέξης Τσίπρας: Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο της Ιεράς Μονής του όρους Σινά
ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε το επίδομα θέρμανσης σε περισσότερους από 98.000 δικαιούχους
Μητσοτάκης: Είχα δεσμευτεί ότι θα κινήσω γη και ουρανό για να ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου
Ζαχαράκη: Η εκπαίδευση αποτελεί εθνικό «νόμισμα» της κυβέρνησης
Ξέσπασμα Πατούλη για τα σχόλια για τη διαφορά ηλικίας με τη σύζυγό του: Δεν είναι «πλάκα» όταν πληγώνεις, είναι λεκτική βία.
Μαρινάκης: Οι πρακτικές της πρ. της Πλεύσης Ελευθερίας είναι γνωστές και αποτελούν «άλλη μια μέρα στη δουλειά»
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες ωφελούμενων του προγράμματος απασχόλησης 100 ανέργων κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών Αττικής
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤτΕ: Ξεπέρασαν τα 33 εκατ. οι τουρίστες το 2018 και τα 16 δισ. ευρώ οι εισπράξεις

6 έτη ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Ξεπέρασε τα 33 εκατομμύρια ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκε τη χώρα μας πέρυσι. Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση το 2018 αυξήθηκε κατά 9,7% και διαμορφώθηκε στα 33,072 εκατ. ταξιδιώτες, έναντι 30,161 εκατ. ταξιδιωτών το 2017. Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το 2018 διαμορφώθηκαν στα 16,086 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 10% σε σύγκριση με το 2017. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην αύξηση των εισπράξεων από τους κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28 κατά 11,5%, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 11,109 δισ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 68,5% του συνόλου των εισπράξεων, καθώς και των εισπράξεων από τους κατοίκους των χωρών εκτός της ΕΕ-28 κατά 7,3%, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 4,645 δισ. ευρώ.
Αναλυτικότερα, οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ζώνης του ευρώ διαμορφώθηκαν στα 7,102 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 12,8%, ενώ οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28 εκτός της ζώνης του ευρώ διαμορφώθηκαν στα 3,907 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 9,2%.
Όσον αφορά τις σημαντικότερες χώρες προέλευσης ταξιδιωτών, οι εισπράξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 16% και διαμορφώθηκαν στα 2.962 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τη Γαλλία μειώθηκαν κατά 4% και διαμορφώθηκαν στα 954 εκατ. ευρώ. Οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο επίσης μειώθηκαν κατά 6,2% και διαμορφώθηκαν στα 1.937 εκατ. ευρώ.
Από τις χώρες εκτός της ΕΕ, μείωση κατά 18,5% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τη Ρωσία, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 341 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο κατά 27,8% και διαμορφώθηκαν στα 1.040 εκατ. ευρώ.
Αναφορικά με την κατανομή της ταξιδιωτικής δαπάνης μη κατοίκων στην Ελλάδα ανά λόγο ταξιδιού, ο κύριος όγκος των εισπράξεων σχετίζεται με ταξίδια για προσωπικούς λόγους, των οποίων το μερίδιο στο σύνολο των δαπανών ανήλθε σε 94,6% το 2018, έναντι 94,3% το 2017, ενώ οι συναφείς εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 10,3%.
Εντός της κατηγορίας των ταξιδιών για προσωπικούς λόγους, τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο σύνολο των δαπανών έχουν τα ταξίδια αναψυχής (2018: 85,3%,2017: 85,8%), των οποίων οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 9,3% και διαμορφώθηκαν στα 13.728 εκατ. ευρώ.
Τα ταξίδια για επίσκεψη σε συγγενείς/οικογένεια αντιστοιχούν στο 6,2% του συνόλου και παρουσίασαν αύξηση στις εισπράξεις τους κατά 37,8%.
Μείωση κατά 11,3% παρουσίασαν τα ταξίδια για λόγους υγείας και οι συναφείς εισπράξεις διαμορφώθηκαν στα 49 εκατ. ευρώ.
Τέλος, οι εισπράξεις από ταξίδια για επαγγελματικούς λόγους εμφάνισαν αύξηση κατά 4%, μειώνοντας όμως τη συμμετοχή τους στο σύνολο των εισπράξεων (2018: 5,4%, 2017: 5,7%).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:τουρίστεςΤτΕ
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Αμυράς και Διαμαντοπούλου υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ
Επόμενο άρθρο Πριν από το Πάσχα η τροπολογία για τα τέλη κυκλοφορίας-Στην τελική ευθεία οι ρυθμίσεις οφειλών (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μ. Θεμιστοκλέους στο ΕΡΤNews: 10.000 αεροδιακομιδές από το 2021 – Βελτίωση της κατάστασης στα επείγοντα, αρκετά καλά τα αποτελέσματα από τις αξιολογήσεις των νοσοκομείων
5 ώρες ago
Δήμος Ηλιούπολης: Πλησιάζει η ώρα του μεγάλου φεστιβάλ αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη
6 ώρες ago
ΟΠΕΚΕΠΕ: Υψηλόβαθμα στελέχη της ΑΑΔΕ επισκέφτηκαν τα γραφεία ζητώντας πλήθος στοιχείων
7 ώρες ago
Αλέξης Τσίπρας: Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο της Ιεράς Μονής του όρους Σινά
7 ώρες ago
ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε το επίδομα θέρμανσης σε περισσότερους από 98.000 δικαιούχους
8 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες ωφελούμενων του προγράμματος απασχόλησης 100 ανέργων κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών Αττικής

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Μειωμένη η κίνηση στα φυσικά καταστήματα – Ανάγκη ουσιαστικής στήριξης

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΙΟΒΕ: Σημαντική βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Ιούλιο – Επιδείνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλειδώνουν φοροελαφρύνσεις 1,5 δισ. ευρώ για μεσαία εισοδήματα και οικογένειες

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?