Δευτέρα, 16 Ιούν 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Ο πόλεμος «φτάνει» στην αντλία: Πάνω από 2 ευρώ η αμόλυβδη
Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Τσίπρας – Η επιστολή παραίτησής του
«Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» λέει το Ισραήλ – Σε υπόγειο καταφύγιο κρύβεται ο Χαμενεΐ
Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα της ΝΔ με 30,3%, σκληρή μάχη ΠΑΣΟΚ – Πλεύσης Ελευθερίας για τη δεύτερη θέση και κατρακύλα με 6,1% για τον ΣΥΡΙΖΑ
Πιερρακάκης: Δεν ακυρώνεται η λογική της ΔΕΘ από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή – Στόχος η μείωση βαρών από τη μεσαία τάξη
«Αν έπεφτε 15 μέτρα πιο δίπλα, θα είχαμε μεγάλη έκρηξη»: Τα σενάρια για την πτώση του ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη
Ημαθία: Ένας 21χρονος νεκρός και έξι τραυματίες μετά από τροχαίο στην Εγνατία Οδό- Μηχανή εκσφενδονίστηκε στο αντίθετο ρεύμα
Σκέρτσος: Ισχυρή Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει
Κεφαλογιάννης: Δεν θα δοθεί περαιτέρω παράταση για τον καθαρισμό των οικοπέδων
Ισραήλ και Ιράν κλιμακώνουν τις επιθέσεις καθώς η φονική σύγκρουση εισέρχεται στην τέταρτη ημέρα
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Σε 170 προσλήψεις προχωρά ο ΕΛΓΑ-Εντός τριών μηνών η καταβολή αποζημιώσεων

2 μήνες ago
Κοινοποίηση
6 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Με 170 προσλήψεις θα ενισχυθεί η εκτιμητική δύναμη του ΕΛΓΑ όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ασφαλιστικού οργανισμού και στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης, ο Προέδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος και ανώτερα στελέχη. Οι προσλήψεις θα είναι οκτάμηνης διάρκειας και θα “αξιοποιηθούν” στην διενέργεια εξατομικευμένων ελέγχων και στην ταχεία ολοκλήρωση του εκτιμητικού έργου.

«Ο ΕΛΓΑ επιτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο τα τελευταία χρόνια και φαντάζομαι ότι αυτό το αναγνωρίζουν οι πάντες. Γι’ αυτό το λόγο θα ενισχυθεί με 170 επιπλέον στελέχη με οκτάμηνη σύμβαση, ώστε να μπορέσει με αυτό τον τρόπο να ολοκληρώσει με ταχύτερες ακόμη διαδικασίες το εκτιμητικό του έργο. Και να δώσουμε μια πραγματική ανάσα στο σύνολο του παραγωγικού κόσμου της χώρας» ,τόνισε σχετικά ο κ. Τσιάρας.

«Από το 2019 μέχρι και σήμερα, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου χρειάστηκε και όποτε χρειάστηκε, στήριξε τους Έλληνες παραγωγούς είτε ενισχύοντας τον ΕΛΓΑ με 800 εκατομμύρια ευρώ, είτε ενισχύοντας τους ίδιους όταν αντιμετώπισαν προβλήματα με τον covid ή με την ενεργειακή κρίση. Σε αυτή τη λογική θα συνεχίσει και σήμερα», δήλωσε ο κ. Σταμενίτης.

Για μια «κίνηση ηθικής αλλά και ουσιαστικής στήριξης» έκανε λόγο ο κ. Λυκουρέντζος προσθέτοντας ότι «ο ΕΛΓΑ βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες προκλήσεις, οι οποίες προκαλούνται από τις βαρύτατες ζημίες, λόγω της εντεινόμενης κλιματικής κρίσης». Όπως είπε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ «ο Οργανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα και μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τους παραγωγούς μας ότι με την εμπειρία της διαχείρισης της μεγάλης κρίσης του παγετού του 2021, με εγγύηση την αποφασιστικότητα της διοίκησης του οργανισμού και των στελεχών του Οργανισμού, θα δικαιώσουμε τις προσδοκίες των παραγωγών μας. Θα ανταποκριθούμε στις ανάγκες και τις αγωνίες των αγροτικών νοικοκυριών όπως πάντα έπραξε τόσο η κυβέρνηση όσο και η διοίκηση του ΕΛΓΑ».

Εντός 3 μηνών η καταβολή των αποζημιώσεων

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για την άμεση και ολοκληρωμένη εκτίμηση των ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων εβδομάδων.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, ο χρονικός ορίζοντας για την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών και του σχετικού καταλογισμού αποζημιώσεων εκτιμάται στους 2 έως 3 μήνες, ενώ υπογραμμίστηκε η πρόθεση του ΥΠΑΑΤ να αξιοποιήσει κάθε διαθέσιμο εθνικό και ευρωπαϊκό εργαλείο για τη διασφάλιση των απαραίτητων πόρων.

Δόθηκε έμφαση στις ζημιές που προκάλεσαν ο παγετός του Μαρτίου, οι έντονες χαλαζοπτώσεις και οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν περιοχές της χώρας, επηρεάζοντας σημαντικά την αγροτική παραγωγή.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε στον αρμόδιο υπουργό το σχέδιο ανάπτυξης του εκτιμητικού έργου του ΕΛΓΑ , με στόχο την ταχεία καταγραφή των ζημιών και τον προσδιορισμό των αναγκαίων αποζημιώσεων. «Είναι κοινή παραδοχή ότι πρέπει να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου σε ένα μικρό σχετικά χρονικό διάστημα -με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες- να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εκτίμηση του εύρους των καταστροφών αλλά βεβαίως και ο σχεδιασμός για τις αποζημιώσεις ακριβώς μετά» δήλωσε σχετικά ο κ. Τσιάρας.

«Γενικός προβληματισμός από τους δασμούς των ΗΠΑ – Παραμένουμε ψύχραιμοι»

Αναφορικά με τους δασμούς που ανακοίνωσε ο Αμερικάνος Πρόεδρος, Ντόναλντ Τράμπ, ο κ. Τσιάρας σε δηλώσεις του επέστησε ψυχραιμία τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «χρειάζεται να δούμε εκ νέου αυτή την πραγματικότητα που διαμορφώνεται» προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα πλήττεται στο κομμάτι των εξαγωγών των αγροτικών προϊόντων ενώ πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες πλήττονται στο κομμάτι των εξαγωγών της βαριάς βιομηχανίας».

Για το τι μπορεί να γίνει για τα ελληνικά προϊόντα και αν μπορούν να εξαιρεθούν από τους αμερικανικούς δασμούς τόνισε «αυτό που έχω πει από την πρώτη στιγμή είναι ότι η μοναδικότητα των ελληνικών προϊόντων μας δίνει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα διαπραγμάτευσης για τυχόν εξαίρεσή τους από το συγκεκριμένο καθεστώς που επιβάλλεται. Αλλά αυτό προφανώς θα τύχει μιας ευρύτερης συζήτησης στο επόμενο χρονικό διάστημα, για να δούμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις και ποια θα είναι η στάση των Ηνωμένων Πολιτειών».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΔημοφιλήΕΛΓΑ - Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών ΑσφαλίσεωνΚώστας Τσιάρας
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Μονακό-Παναθηναϊκός AKTOR 76-88: Θρίαμβος του «Τριφυλλιού» στο Πριγκιπάτο με αστάματητο Κέντρικ Ναν, δεδομένα με πλεονέκτημα έδρας στα Play-Offs οι «πράσινοι»
Επόμενο άρθρο Θεσσαλονίκη: 38χρονος έπεισε 13χρονη να “κλεφτεί” μαζί του και αποπειράθηκε να ασελγήσει σε βάρος της

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πόλεμος «φτάνει» στην αντλία: Πάνω από 2 ευρώ η αμόλυβδη
12 λεπτά ago
Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Τσίπρας – Η επιστολή παραίτησής του
16 λεπτά ago
«Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» λέει το Ισραήλ – Σε υπόγειο καταφύγιο κρύβεται ο Χαμενεΐ
39 λεπτά ago
Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα της ΝΔ με 30,3%, σκληρή μάχη ΠΑΣΟΚ – Πλεύσης Ελευθερίας για τη δεύτερη θέση και κατρακύλα με 6,1% για τον ΣΥΡΙΖΑ
1 ώρα ago
Πιερρακάκης: Δεν ακυρώνεται η λογική της ΔΕΘ από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή – Στόχος η μείωση βαρών από τη μεσαία τάξη
1 ώρα ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Ισχυρή Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννης: Δεν θα δοθεί περαιτέρω παράταση για τον καθαρισμό των οικοπέδων

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ισραήλ και Ιράν κλιμακώνουν τις επιθέσεις καθώς η φονική σύγκρουση εισέρχεται στην τέταρτη ημέρα

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το δύσκολο έργο του Κώστα Σκρέκα, σήμερα η εκλογή νέου γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας 

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?