Παρασκευή, 1 Αυγ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Ζαχαράκη: Η εκπαίδευση αποτελεί εθνικό «νόμισμα» της κυβέρνησης
Ξέσπασμα Πατούλη για τα σχόλια για τη διαφορά ηλικίας με τη σύζυγό του: Δεν είναι «πλάκα» όταν πληγώνεις, είναι λεκτική βία.
Μαρινάκης: Οι πρακτικές της πρ. της Πλεύσης Ελευθερίας είναι γνωστές και αποτελούν «άλλη μια μέρα στη δουλειά»
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες ωφελούμενων του προγράμματος απασχόλησης 100 ανέργων κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών Αττικής
Τσιάρας: Περισσότερα από 49.000 πλαστά πιστοποιητικά σε 30.000 υποθέσεις
Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Μειωμένη η κίνηση στα φυσικά καταστήματα – Ανάγκη ουσιαστικής στήριξης
ΠΑΣΟΚ: Ασκεί κριτική για τη συμφωνία πώλησης της EXAE
Β. Κικίλιας: Συγχαρητήρια στο Λιμενικό για την άμεση εξιχνίαση της τραγωδίας στο Π. Φάληρο – Ταχύτατη και μεθοδική δουλειά
Χαρδαλιάς: Η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών αποτελεί προτεραιότητά μας σε κάθε γειτονιά της Αττικής
Στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ οι αγρότες της Θεσσαλονίκης
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: “Ξεκινάμε γεωτρήσεις γύρω από την Κύπρο” – Νέα προειδοποίηση από Ευρωκοινοβούλιο (video)

6 έτη ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Τον τερματισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της γείτονος με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την αντικατάστασή τους από ειδική εταιρική σχέση ζητά, μεταξύ άλλων, η έκθεση της Επιτροπής Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Συνιστά επίσης, στην ‘Αγκυρα να αποφεύγει τις επιθετικές ενέργειες περιλαμβανομένης της κυπριακής ΑΟΖ, να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο και να επιστρέψει στον ΟΗΕ την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου. «Απαράδεκτη» χαρακτήρισε η Άγκυρα την πρόταση, ενώ ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τζαβούσογλου από τη Σμύρνη ανακοίνωσε πως «τις αμέσως επόμενες ημέρες η Τουρκία ξεκινά γεωτρήσεις με δυο σκάφη γύρω από την Κύπρο».

Το μη δεσμευτικό αίτημα για αναστολή των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας αποτελεί μέρος της ετήσιας έκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου για την Τουρκία που θα τεθεί προς ψήφιση τον επόμενο μήνα στην ολομέλεια.
Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων ζήτησε χθες Τετάρτη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χώρες μέλη της ΕΕ να αναστείλουν επισήμως τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, επικαλούμενη την αδιαφορία της τουρκικής κυβέρνησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες, τις παρεμβάσεις της στη δικαστική εξουσία αλλά και τη διαμάχη της Άγκυρας με την Κύπρο και άλλες γειτονικές της χώρες.
«Η σχέση μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ χρειάζεται να επαναπροσδιοριστεί για μια αποτελεσματική συνεργασία», δήλωσε σήμερα η Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Ρενάτε Σόμερ.
«Με όλες τις σκανδαλώδεις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την έλλειψη δικαστικής ανεξαρτησίας και την εφαρμογή ενός νέου Συντάγματος από το οποίο απουσιάζουν βασικοί έλεγχοι και ισορροπίες, δεν έχει λογική η συνέχιση των συνομιλιών για τη συμμετοχή στην ΕΕ με την υπάρχουσα κυβέρνηση», τόνισε η Σοσιαλιστής Ευρωβουλευτής Κάτι Πίρι.
«Εκτιμώ ότι σε δύο εβδομάδες μεγάλη πλειοψηφία των ευρωβουλευτών θα ψηφίσει υπέρ της αναστολής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, όπως έκανε σήμερα η επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων», ανέφερε η Κάτι Πίρι εισηγήτρια της ΕΕ για την Τουρκία σε ανάρτησή της στο Twitter.
«Σχεδόν καθημερινές είναι οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι συλλήψεις δημοσιογράφων, ενώ η δημοκρατία και το κράτος δικαίου στη χώρα υπονομεύονται περαιτέρω», επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η ευρωβουλευτής Μαριέτε Σάακε.
«Το μήνυμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σήμερα είναι απολύτως ξεκάθαρο. Υπάρχουν επιπτώσεις στην αυταρχική αρπαγή της εξουσίας από τον Ερντογάν», πρόσθεσε.
Η υποψηφιότητα της Τουρκίας για ένταξη στην Ενωση διαρκεί περίπου 20 χρόνια και η πορεία των διαπραγματεύσεων οπισθοχωρεί μπροστά σε θεμελιώδη ζητήματα του μπλοκ όπως το κράτος δικαίου, δικαιώματα πολιτών και ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης, η κατάσταση των οποίων έχει επιδεινωθεί στην Τουρκία ιδιαίτερα μετά την αποτυχημένη απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος το 2016 και τα μέτρα καταστολής που ακολούθησε έκτοτε η Άγκυρα.
Οι διαπραγματεύσεις σήμερα έχουν παγώσει, και οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών διαφωνούν για την επίσημη διακοπή της διαδικασίας.
Τουρκία: «Απαράδεκτη» πρόταση
«Είναι απολύτως απαράδεκτο το μη δεσμευτικό, συμβουλευτικό προσχέδιο έκθεσης να ζητεί την πλήρη αναστολή των ενταξιακών μας διαπραγματεύσεων με την ΕΕ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι.
«Αναμένουμε να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και η τελική έκθεση να είναι πιο ρεαλιστική, αμερόληπτη και ενθαρρυντική. Η χώρα μας θα λάβει υπόψη της μόνο μια τέτοια έκθεση», πρόσθεσε.
Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι η ένταξή της στην ΕΕ παραμένει ένας από τους βασικούς της στρατηγικούς στόχους, αν και οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, που επισήμως ξεκίνησαν το 2004, έχουν τελματώσει εδώ και χρόνια. Κάποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες και αξιωματούχοι έχουν ζητήσει τον τερματισμό τους.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΕυρωκοινοβούλιοΚύπροςΤουρκία
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Σε ξεσηκωμό κατά του ακροδεξιού εξτρεμισμού καλεί ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ
Επόμενο άρθρο Συμφωνία ή αναβολή του Brexit λένε στη Μέι υπουργοί απειλώντας με ανταρσία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ζαχαράκη: Η εκπαίδευση αποτελεί εθνικό «νόμισμα» της κυβέρνησης
9 λεπτά ago
Ξέσπασμα Πατούλη για τα σχόλια για τη διαφορά ηλικίας με τη σύζυγό του: Δεν είναι «πλάκα» όταν πληγώνεις, είναι λεκτική βία.
1 ώρα ago
Μαρινάκης: Οι πρακτικές της πρ. της Πλεύσης Ελευθερίας είναι γνωστές και αποτελούν «άλλη μια μέρα στη δουλειά»
2 ώρες ago
ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες ωφελούμενων του προγράμματος απασχόλησης 100 ανέργων κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών Αττικής
3 ώρες ago
Τσιάρας: Περισσότερα από 49.000 πλαστά πιστοποιητικά σε 30.000 υποθέσεις
3 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριμερής Τουρκίας – Ιταλίας – Λιβύης σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με θολή ατζέντα και αποκλεισμούς

News Room
ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Τραμπ επιβάλλει επιπρόσθετους δασμούς σε δεκάδες χώρες – Τι ισχύει για ΕΕ και Καναδά

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

«Πραξικόπημα κατά της Εκκλησίας» στη Μονή Σινά: Το «κατηγορώ» του αρχιεπίσκοπου Δαμιανού προς μοναχούς

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

Τσουνάμι στον Ειρηνικό: 1,4 εκατ. πολίτες απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από την ακτογραμμή της Χιλής

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?