Δευτέρα, 16 Ιούν 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Ο πόλεμος «φτάνει» στην αντλία: Πάνω από 2 ευρώ η αμόλυβδη
Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Τσίπρας – Η επιστολή παραίτησής του
«Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» λέει το Ισραήλ – Σε υπόγειο καταφύγιο κρύβεται ο Χαμενεΐ
Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα της ΝΔ με 30,3%, σκληρή μάχη ΠΑΣΟΚ – Πλεύσης Ελευθερίας για τη δεύτερη θέση και κατρακύλα με 6,1% για τον ΣΥΡΙΖΑ
Πιερρακάκης: Δεν ακυρώνεται η λογική της ΔΕΘ από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή – Στόχος η μείωση βαρών από τη μεσαία τάξη
«Αν έπεφτε 15 μέτρα πιο δίπλα, θα είχαμε μεγάλη έκρηξη»: Τα σενάρια για την πτώση του ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη
Ημαθία: Ένας 21χρονος νεκρός και έξι τραυματίες μετά από τροχαίο στην Εγνατία Οδό- Μηχανή εκσφενδονίστηκε στο αντίθετο ρεύμα
Σκέρτσος: Ισχυρή Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει
Κεφαλογιάννης: Δεν θα δοθεί περαιτέρω παράταση για τον καθαρισμό των οικοπέδων
Ισραήλ και Ιράν κλιμακώνουν τις επιθέσεις καθώς η φονική σύγκρουση εισέρχεται στην τέταρτη ημέρα
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Τι συζητήθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων – Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ και η δήλωση Κουμουτσάκου

6 έτη ago
Κοινοποίηση
6 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και τα μέτρα που αποφάσισε η ΕΕ εναντίον της Άγκυρας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, που συνεδρίασε σήμερα υπό τον Γιώργο Κατρούγκαλο και με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων, πλην του ΚΚΕ που απείχε αυτοβούλως και της Χρυσής Αυγής, που δεν προσκλήθηκε.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αυτή διεξήχθη “σε πνεύμα επιδίωξης εθνικής συνεννόησης”, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε διεξοδικά στις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η ελληνική διπλωματία τους τελευταίους μήνες, σε στενή συνεργασία και συναντίληψη με την κυπριακή, για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων, τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και ΟΗΕ αλλά και σε διμερές επίπεδο με τις ΗΠΑ και χώρες της περιοχής.

Όπως αναφέρει το ΥΠΕΞ, “αποτέλεσμα των συντονισμένων αυτών κινήσεων ήταν η συμπερίληψη του θέματος στην αμερικανο-τουρκική ατζέντα, καθώς και η πρόσφατη κρίσιμη απόφαση της ΕΕ για τη λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας, κάτι που δεν είχε συμβεί στο παρελθόν, ούτε σε περιόδους κρίσεων”.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο κ. Κατρούγκαλος “εξήγησε ότι τα μέτρα αυτά αντανακλούν την αντίληψη των Ευρωπαίων εταίρων μας ότι το θέμα δεν έχει χαρακτήρα απλής διμερούς διαφοράς, αλλά αφορά το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς οι τουρκικές ενέργειες αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα κράτους-μέλους, της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και τις ευρωπαϊκές ενεργειακές πολιτικές, ενώ παρεμποδίζουν ευρωπαϊκές εταιρείες”. “Άλλωστε, τόνισε ότι όπως τα σύνορα κάθε χώρας-μέλους είναι και ευρωπαϊκά σύνορα, αντίστοιχα και η ΑΟΖ της Κύπρου είναι ΑΟΖ της ΕΕ. Για το λόγο αυτό και για πρώτη φορά η Ευρώπη πέρασε από τα λόγια στα έργα, με την αναγγελία της λήψης κυρώσεων. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα μέτρα που βρίσκονται υπό συζήτηση. Τονίσθηκε, τέλος, ότι οι Έλληνες θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και ότι οι τουρκικές κινήσεις δεν αποτελούν δείγμα δύναμης, αλλά αδυναμίας και απομόνωσης”, τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Κουμουτσάκος για συνεδρίαση ΕΣΕΠ: Είχε περισσότερο σημειολογική αξία, παρά ουσιαστική

Αναφερόμενος στο τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, υποστήριξε ότι “είχε μια περισσότερο σημειολογική αξία παρά ουσιαστική”.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά το ΕΣΕΠ, ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε πως “ήταν η τελευταία πριν από την εκλογική αναμέτρηση, συνεδρίαση του ΕΣΕΠ. Αντιλαμβάνομαι ότι είχε μια περισσότερο σημειολογική αξία παρά ουσιαστική. Σημειολογική υπό την έννοια ότι ένα όργανο στο οποίο συμμετέχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις συγκαλείται για να συζητήσει ζητήματα που δημιουργεί η προκλητική και παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο”.

“Ως προς τη σημειολογία του είχε μια ουσία, ως προς την ουσία του ήταν πάρα πολύ φτωχό. Ουδείς δεν φεύγει σοφότερος. Ο μέσος αναγνώστης του καθημερινού Τύπου γνωρίζει τα θέματα για τα οποία ‘ενημερώθηκαν’ οι πολιτικές δυνάμεις” πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα θέματα που έθεσε ο ίδιος κατά τη συνεδρίαση του ΕΣΕΠ, ο κ. Κουμουτσάκος διευκρίνισε ότι “από πλευράς ΝΔ, είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε συγκεκριμένα ερωτήματα για θέματα που κρίνουμε ότι θα πρέπει ενόψει της επόμενης φάσης της διακυβέρνησης της χώρας, να είναι γνωστά, δηλαδή να έχουμε σαφείς απαντήσεις από το υπουργείο Εξωτερικών”. Ενδεικτικά μίλησε για μία εκ των ερωτήσεων που έθεσε: “αν βάσει των πληροφοριών και των εκτιμήσεων του υπουργείου Εξωτερικών, πράγματι η ΕΕ είναι διατεθειμένη και θα το κάνει, αν χρειαστεί, να αποφασίσει την εφαρμογή μέτρων. Αν δηλαδή η εσωτερική ισορροπία δυνάμεων, αλλά και η πολιτική βούληση μεταξύ των εταίρων είναι τέτοια που αν χρειαστεί να προχωρήσουν αυτά τα μέτρα”.

Η απάντηση που έλαβε, είπε ο κ. Κουμουτσάκος είναι ότι “η εκτίμηση του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργού, είναι ότι υπάρχει βούληση αν φτάσουμε σε ένα τέτοιο σημείο να ληφθεί απόφαση εφαρμογής μέτρων, αντίμετρων ή κυρώσεων στην Τουρκία” και συμπλήρωσε: “Δεν προσδιορίσαμε τη φύση τους, απλώς συμφωνήσαμε ότι είναι ευρέως φάσματος μέτρα”.

Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι θα υπάρξει κλιμάκωση από πλευράς Τουρκίας, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε: “Εκτιμούμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Τουρκία δεν θα περάσει το κατώφλι της λογικής. Κάτι τέτοιο θα ήταν απολύτως αρνητικό, πρωτίστως για την ίδια”.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΚουμουτσάκοςΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΥΠΕΞ
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Επικό tweet του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Ξέχασα τη σημαία του ΠΑΣΟΚ»
Επόμενο άρθρο ΥΜΑ-Θ και Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης καταπολεμούν από κοινού το σχολικό μπούλινγκ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πόλεμος «φτάνει» στην αντλία: Πάνω από 2 ευρώ η αμόλυβδη
10 ώρες ago
Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Τσίπρας – Η επιστολή παραίτησής του
10 ώρες ago
«Έχουμε τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης» λέει το Ισραήλ – Σε υπόγειο καταφύγιο κρύβεται ο Χαμενεΐ
10 ώρες ago
Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα της ΝΔ με 30,3%, σκληρή μάχη ΠΑΣΟΚ – Πλεύσης Ελευθερίας για τη δεύτερη θέση και κατρακύλα με 6,1% για τον ΣΥΡΙΖΑ
11 ώρες ago
Πιερρακάκης: Δεν ακυρώνεται η λογική της ΔΕΘ από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή – Στόχος η μείωση βαρών από τη μεσαία τάξη
11 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑ

«Αν έπεφτε 15 μέτρα πιο δίπλα, θα είχαμε μεγάλη έκρηξη»: Τα σενάρια για την πτώση του ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Ημαθία: Ένας 21χρονος νεκρός και έξι τραυματίες μετά από τροχαίο στην Εγνατία Οδό- Μηχανή εκσφενδονίστηκε στο αντίθετο ρεύμα

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Λήξη πανελληνίων για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ, τέλος εξετάσεων και στα γυμνάσια

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το δύσκολο έργο του Κώστα Σκρέκα, σήμερα η εκλογή νέου γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας 

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?