Σάββατο, 4 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου
Κ. Τσουκαλάς: «Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωση;»
ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Νοεμβρίου
Παύλος Μαρινάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωής
Ηλεκτρική ενέργεια: Κοντά στα προ κρίσης επίπεδα η τιμή του ρεύματος
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τηλεδιασκέψεις για τον νέο «νόμο Κατσέλη»-Βίτσας: Το σχέδιο προχωρά

7 έτη ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

«Θα προχωρήσει το σχέδιο για την προστασία της Α’ κατοικίας», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ και στον Τάκη Σαράντη στην εκπομπή «Πάμε Αλλιώς» ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας. «Θα καλύπτει την πλειοψηφία αυτών που έχουν κόκκινα δάνεια, τα στεγαστικά και ορισμένα επιχειρηματικά και αυτό έχει μεγάλη σημασία. Θα έχει κλείσει αυτή η διαδικασία στις επόμενες μέρες, πριν τις 11 Μαρτίου. Πρέπει να τονίσουμε ορισμένα ζητήματα, θα υπάρχει κούρεμα των δανείων, και θα υπάρχει κι η συμμετοχή του κράτους σε αυτή τη διαδικασία η οποία θα είναι επιδότηση του δανείου κατά το 1/3. Όσοι είναι στο νόμο Κατσέλη, παραμένουν εκεί, εκτός αν δεν θέλουν να είναι και θέλουν να είναι στο νέο νόμο», τόνισε.
Στην κυβέρνηση επιταχύνουν τις κινήσεις, εν όψει του Eurogroup της 11ης Μαρτίου, σε δύο βασικά ζητήματα. Το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη», όπου με νέες τηλεδιασκέψεις το Σαββατοκύριακο θα επιδιωχθεί η συμφωνία με τους θεσμούς για το οριστικό σχέδιο, προκειμένου αυτό να έχει ψηφισθεί έως την ερχόμενη Πέμπτη, αλλά και η πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, όπου πρέπει να υπάρξει συμφωνία για το πώς θα γίνει ο νέος διαγωνισμός.Στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη κυβερνητικών και τραπεζικών στελεχών με τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, δεν επιτεύχθηκε η τελική συμφωνία λόγω των ενστάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για ορισμένες λεπτομέρειες. Κυβερνητικός παράγοντας με γνώση του θέματος, ανέφερε ότι οι κύριες ενστάσεις από την ΕΚΤ οφείλονταν στο ότι  είχε το προγενέστερο σχέδιο από τη συμφωνία κυβέρνησης- τραπεζών την περασμένη Τετάρτη.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εγκριθεί η εκταμίευση του 1 δισ. στο επόμενο Εurogroup
Από τη σχετική συζήτηση στη χθεσινή συνεδρίαση των επιτελών των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης, προκύπτει ότι η δόση του περίπου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, από την ενεργοποίηση των μέτρων για το χρέος, θα εγκριθεί στο Eurogroup της επόμενης Δευτέρας ή διαφορετικά το αργότερο στο Eurogroup του Απριλίου, σύμφωνα με πηγή της Ευρωζώνης. Οι θεσμοί ενημέρωσαν σήμερα τους εκπροσώπους των κρατών-μελών της Ευρωζώνης για τα ανοιχτά θέματα στην εφαρμογή των δεσμεύσεων που έλαβε η Ελλάδα για τη μεταμνημονιακή εποχή, όπως καταγράφονται στη δεύτερη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας.
Ανοικτό υπό προϋποθέσεις είναι το θέμα της μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ, τα οποία είναι «κλειδωμένα» έως το 2022.Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν χθες χαρακτηριστικά ότι «εάν έναν χρόνο μετά τις βουλευτικές εκλογές διαπιστωθεί ότι η οικονομία συνεχίζει να βαδίζει κανονικά και οι οίκοι αξιολόγησης τοποθετήσουν την Ελλάδα σε υψηλότερες επενδυτικές βαθμίδες (investment grade), τότε μπορείς να το διαπραγματευθείς». Στη συγκεκριμένη περίπτωση, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, θα μειωθεί η ελληνική συνεισφορά στην εξυπηρέτηση του χρέους μέσω των πλεονασμάτων και θα πρέπει να υπάρξουν αντίστοιχες κινήσεις από την πλευρά των εταίρων, προκειμένου να καλυφθεί αυτή η διαφορά.
Τα κλιμάκια των θεσμών (με την ίδια σύνθεση της πρόσφατης επίσκεψής τους) αναμένεται να επανέλθουν στην Αθήνα αρχικά την περίοδο κοντά στο Πάσχα και μετά τον Μάιο ή τον Ιούνιο. Στις συζητήσεις στο πλαίσιο της γ’ αξιολόγησης θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η πρόοδος στην Εγνατία Οδό, ο διαγωνισμός για τα ΕΛΠΕ, η πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ του 30% του «Ελ. Βενιζέλος» και ο «φάκελος χρηματοοικονομικά» (π.χ. εάν μειώνονται οι περιπτώσεις των «κόκκινων» δανείων που είχαν ενταχθεί στον παλαιό «νόμο Κατσέλη», πώς λειτουργεί το νέο σχήμα για τα «κόκκινα» δάνεια- APS).
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ-ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετική είδηση: Η προστασία της πρώτης κατοικίας στο επίκεντρο της διαβούλευσης με τους θεσμούς (video)
Μοιράσου το άρθρο:

- Advertisement -
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Moody’s: Δύο βαθμίδες πάνω το ελληνικό αξιόχρεο
Επόμενο άρθρο Αλγερία: Αιματηρές διαδηλώσεις κατά του 81χρονου Μπουτεφλίκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
3 ώρες ago
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
4 ώρες ago
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
5 ώρες ago
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
6 ώρες ago
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
7 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρ. Αποστολόπουλος προειδοποιεί για απώλεια 20% στις εξαγωγές φέτας λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας προτείνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γάλακτος Χρήστος Αποστολόπουλος. «Δυστυχώς οι…

Αλεξία Χαρακίδα

Πού θα κυμανθούν οι τιμές ρεύματος τον Οκτώβριο

Τη δεδομένη στιγμή η αύξηση στην τιμή της χονδρικής ρεύματος ανέρχεται στο 20%. Η μέση…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων AIDS στους νέους – Προειδοποίηση από τον λοιμωξιολόγο Π. Κολλάρα

Το κουδούνι του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά ανθρώπων-κυρίως νέων- που μολύνονται με AIDS κρούει…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Νοεμβρίου

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρική ενέργεια: Κοντά στα προ κρίσης επίπεδα η τιμή του ρεύματος

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας: Δασμοί-σοκ και συμμετρικά αντίμετρα αναστατώνουν τη ναυτιλία

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?