Κυριακή, 11 Μάι 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Ημεριδα : Πολιτική προστασία , Ενεργειακά ζητήματα, Μεταφορές , από την Βεργίνα Τηλεόραση
Θεσσαλονίκη: Πεζοδρομείται σήμερα η Λεωφόρος Νίκης
Ο Πούτιν πρότεινε απευθείας διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας την Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη
Σύνοδος Πρυτάνεων: Ζητoύν χρηματοδότηση, προσωπικό και διάκριση ενεργών και μη ενεργών φοιτητών
Παγκόσμια ανησυχία: Νυχτερινό μπαράζ εκατέρωθεν αεροπορικών επιδρομών εναντίον στρατιωτικών βάσεων
TisimΒενη στην Ανθοέκθεση Θεσσαλονίκης
Σκέρτσος: «Οι στίχοι της τραπ μπορεί να δημιουργήσουν περιβάλλον βίας»
Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου για προγράμματα Έρευνας και Ανάπτυξης 
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε από Δευτέρα στα ΑΤΜ 
Χρυσοχοϊδης: «Οι τραμπούκοι δεν έχουν χώρο στο πανεπιστήμιο»
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα – 20 Δεκεμβρίου 2024: Από την Πολιτική Ατζέντα στην Κοινωνική Καθημερινότητα

5 μήνες ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Στην εκπομπή της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου, αναλύουμε τις καυτές εξελίξεις που καθορίζουν την επικαιρότητα, από τις διπλωματικές πρωτοβουλίες για την ευρωπαϊκή άμυνα και τις γεωπολιτικές προκλήσεις στη Συρία, έως την ανησυχητική αύξηση των χρεών των Ελλήνων πολιτών. Με τη συμμετοχή ειδικών και προσκεκλημένων, θίγουμε θέματα που απασχολούν την κοινωνία, ενώ φωτίζουμε τα διεθνή παιχνίδια ισχύος που επηρεάζουν άμεσα την Ελλάδα. Μείνετε συντονισμένοι για μια ολοκληρωμένη, τεκμηριωμένη ανάλυση της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής επικαιρότητας.

Α’ Μέρος:

Η εκπομπή ξεκινά με τις σημαντικές διπλωματικές εξελίξεις: η προγραμματισμένη σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλλες (3 Φεβρουαρίου) και οι επιπτώσεις του τουρκοσυριακού μνημονίου. Αναλύεται πώς η Τουρκία, μέσω προκλητικών ενεργειών, προσπαθεί να διευρύνει την επιρροή της στη Μεσόγειο, υπονομεύοντας το διεθνές δίκαιο. Παράλληλα, γίνεται λόγος για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, με σχεδόν 4 εκατομμύρια πολίτες να έχουν οφειλές στην εφορία. Εξετάζουμε πώς η αυξανόμενη ακρίβεια και η μειωμένη αγοραστική δύναμη επηρεάζουν την καθημερινότητα.

Β’ Μέρος:

Η εκπομπή συνεχίζεται με τη συμμετοχή στρατηγών, ναυάρχων και διεθνολόγων, οι οποίοι σχολιάζουν τις γεωπολιτικές προκλήσεις. Η Τουρκία προωθεί την παρανομία στη Συρία, ενώ παράλληλα εντείνει τις πιέσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ. Στη συζήτηση, γίνεται ειδική αναφορά στα ενεργειακά κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου και τις στρατηγικές κινήσεις που πρέπει να υιοθετήσει η Ελλάδα για να διασφαλίσει τα συμφέροντά της.

Γ’ Μέρος:

Στη συνέχεια, σχολιάζονται οι οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά, με εστίαση στο αυξημένο ενεργειακό κόστος και την αδυναμία πληρωμών. Αναλύεται πώς οι πολιτικές αποφάσεις επηρεάζουν την κοινωνία, ενώ γίνονται προτάσεις για λύσεις που θα μπορούσαν να ελαφρύνουν το βάρος των πολιτών. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις τουρκικές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη Θράκη, προσφέροντας δάνεια σε Έλληνες πολίτες και προκαλώντας ανησυχία.

Δ’ Μέρος:

Η εκπομπή ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή του Προέδρου των Πατριωτών, κ. Φιλιτζόγλου, ο οποίος σχολιάζει τις διεθνείς εξελίξεις και την πολιτική της Τουρκίας. Ειδική αναφορά γίνεται στις γεωπολιτικές προκλήσεις στη Συρία και την πιθανότητα νέου μνημονίου μεταξύ Τουρκίας και Συρίας. Παράλληλα, αναδεικνύονται τα προβλήματα της Ευρώπης, όπως η αδυναμία αντίδρασης στις προκλήσεις του Τραμπ και οι πιέσεις που δέχεται η Ε.Ε. Η εκπομπή κλείνει με μια ευχή για υγεία και αισιοδοξία, με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες.

Σας ευχαριστούμε που ήσασταν μαζί μας σε αυτή την εκπομπή. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη φορά με περισσότερα θέματα που μας αφορούν όλους. Μέχρι τότε, να είστε καλά και να έχετε υγεία και δύναμη. Καλή συνέχεια!

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Στεργιος ΚαλόγηροςΣχολιάζοντας την επικαιρότητα
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Πυρκαγιά στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα
Επόμενο άρθρο Τρομοκρατική Επίθεση με Αυτοκίνητο στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Μαγδεμβούργου: 11 Νεκροί και 80 Τραυματίες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ημεριδα : Πολιτική προστασία , Ενεργειακά ζητήματα, Μεταφορές , από την Βεργίνα Τηλεόραση
6 ώρες ago
Θεσσαλονίκη: Πεζοδρομείται σήμερα η Λεωφόρος Νίκης
6 ώρες ago
Ο Πούτιν πρότεινε απευθείας διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας την Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη
6 ώρες ago
Σύνοδος Πρυτάνεων: Ζητoύν χρηματοδότηση, προσωπικό και διάκριση ενεργών και μη ενεργών φοιτητών
1 ημέρα ago
Παγκόσμια ανησυχία: Νυχτερινό μπαράζ εκατέρωθεν αεροπορικών επιδρομών εναντίον στρατιωτικών βάσεων
1 ημέρα ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

TisimΒενη στην Ευαγγελίστρια

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία της Θεσσαλονίκης που στο εσωτερικό του κρατάει την ιστορία και την πορεία…

News Room

Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα – 17 Ιανουαρίου 2025: Αναλύοντας Καίρια Θέματα για την Ελλάδα και τον Κόσμο

Στην εκπομπή της Παρασκευής, 17 Ιανουαρίου 2025, εστιάζουμε στις πλέον σημαντικές εξελίξεις της επικαιρότητας. Από…

News Room

Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα – 16 Ιανουαρίου 2025: Ενεργειακές Προκλήσεις και Παγκόσμιες Εξελίξεις

Κυρίες και κύριοι, καλησπέρα σας! Σήμερα, Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2025, είμαστε και πάλι κοντά σας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΚΠΟΜΠΕΣΕΛΛΑΔΑ

TisimΒενη στην Ανθοέκθεση Θεσσαλονίκης

News Room
ΕΚΠΟΜΠΕΣΕΛΛΑΔΑ

TisimΒενη «Ένας Καταπληκτικός Καταθλιπτικός» στη Θεσσαλονίκη

News Room
ΕΚΠΟΜΠΕΣΕΛΛΑΔΑ

TisimΒενη στην πλαζ Αρετσούς

News Room
ΕΚΠΟΜΠΕΣΕΛΛΑΔΑ

TisimΒενη Καλή Ανάσταση

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?