Συρία: Την πλήρη εδαφική ήττα του ISIS ανακοίνωσαν οι «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις»

[ad_1]

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS), o υποστηριζόμενoς από τις ΗΠΑ αραβοκουρδικός συνασπισμός επιβεβαίωσε σήμερα ότι το αυτοαποκαλούμενο «χαλιφάτο» της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) εξουδετερώθηκε πλήρως μετά την κατάκτηση και της Μπαγούζ, του τελευταίου θύλακα που είχαν υπό τον έλεγχό τους οι τζιχαντιστές στη Συρία.
«Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) δηλώνουν την πλήρη εξουδετέρωση του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου και την εδαφική ήττα κατά 100% του ΙΚ», δήλωσε ο Μουσταφά Μπαλί, εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων».
Φωτο αρχείου EPAΝωρίτερα, Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε στους δημοσιογράφους χάρτες με τα εδάφη, που κάποτε είχαν υπό τον έλεγχό τους οι τζιχαντιστές.
«Εδώ είναι το Ισλαμικό Κράτος την Ημέρα των Εκλογών (των προεδρικών εκλογών του 2016) κι εδώ είναι αυτά που έχουμε σήμερα» εξήγησε συγκρίνοντας διαφορετικούς χάρτες, ο δεύτερος εκ των οποίων, που παρουσίαζε την κατάσταση όπως είναι διαμορφωμένη σήμερα, δεν αποτυπώνει την παραμικρή παρουσία του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.

ISIS Caliphate two years ago in red vs. ISIS Caliphate TODAY. (Was even worse in November 2016 before I took office). pic.twitter.com/MUgfex4rCj
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) March 20, 2019

«Μπορείτε να κρατήσετε τον χάρτη. Συγχαρητήρια… Καιρός ήταν» σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενους στους δημοσιογράφους, μόλις αποβιβάστηκε από το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One.
«Το εδαφικό χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους εξαλείφθηκε σε ποσοστό 100% στη Συρία» υπογράμμισε από την πλευρά της η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.
Λίγο πριν ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος είχε γράψει στο Twitter ότι «το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο τόσο καλά όσο σχεδόν κανείς άλλος, όμως όλοι εκείνοι που είναι επιρρεπείς στην προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους γνωρίζουν ότι έχουν ολοκληρωτικά νικηθεί σε κάθε επίπεδο».

ISIS uses the internet better than almost anyone, but for all of those susceptible to ISIS propaganda, they are now being beaten badly at every level….
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) March 22, 2019

«Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορείτε να θαυμάσετε σε εκείνους, θα προσπαθούν πάντα να προβάλουν μια αναλαμπή μοχθηρής ελπίδας, αυτοί είναι όμως οι χαμένοι που μόλις που αναπνέουν» είπε και συμπλήρωσε: «Σκεφτείτε το προτού καταστρέψετε τη ζωή σας και εκείνη των οικογενειών σας».
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel 59 υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους με γερμανική υπηκοότητα κρατούνται στη Συρία.
Τα τρία τέταρτα των Ισλαμιστών που κρατούνται σε φυλακές ή κέντρα κράτησης είναι γυναίκες, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό.
Επιπρόσθετα, υπάρχουν περίπου 60 παιδιά με γερμανικά διαβατήρια, τα περισσότερα εκ των οποίων κρατούνται μαζί με τις μητέρες τους.
Η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών κατόρθωσε να ανακρίνει πολλούς υποστηρικτές της τζιχαντιστικής οργάνωσης, αναφέρει το δημοσίευμα. Έχουν εκδοθεί επίσης εντάλματα σύλληψης από τις γερμανικές αρχές εις βάρος 20 Γερμανών υπηκόων.
Η γερμανική κυβέρνηση τονίζει ότι η προξενική στήριξη στη Συρία δεν είναι εφικτή προς το παρόν, καθώς η πρεσβεία της στην αραβική χώρα είναι κλειστή.
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]