Σάββατο, 4 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου
Κ. Τσουκαλάς: «Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωση;»
ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Νοεμβρίου
Παύλος Μαρινάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωής
Ηλεκτρική ενέργεια: Κοντά στα προ κρίσης επίπεδα η τιμή του ρεύματος
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία για το συνταξιοδοτικό αλλά με μικρότερη συμμετοχή

2 έτη ago
Κοινοποίηση
6 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

ι πολέμιοι της μεταρρύθμισης του συστήματος συνταξιοδότησης στην Γαλλία δεν αποθαρρύνονται από την οριστική υιοθέτησή της τον Απρίλιο, έπειτα από πολύμηνο κύμα διαμαρτυριών, και καλούν εκ νέου για την σημερινή 14η ημέρα κινητοποιήσεων κατά το νόμου που μεταθέτει στα 64 χρόνια το όριο συνταξιοδότησης.

- Advertisement -

Η 14η ημέρα κινητοποιήσεων από την αρχή του έτους ενδέχεται να είναι το κύκνειο άσμα ενός πρωτοφανούς μαζικού κινήματος διαμαρτυρίας που χαρακτηρίσθηκε από μαζικές απεργίες και διαδηλώσεις που δεν κατάφεραν να κλονίσουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης Μακρόν.

Η γαλλική κυβέρνηση χρησιμοποίησε όλα τα διαθέσιμα συνταγματικά μέσα – περιλαμβανομένου του άρθρου που επιτρέπει την έγκριση νομοσχεδίου χωρίς ψηφοφορία στην Βουλή – για να επιβάλει την μεταρρύθμιση, η οποία ετέθη σε ισχύ στις 14 Απριλίου μετά την επικύρωσή της από το Συνταγματικό Δικαστήριο.

Το μπρα-ντε-φερ ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους πολέμιους της μεταρρύθμισης άφησε βαθιά σημάδια. Η νέα ημέρα κινητοποιήσεων πραγματοποιείται σε μία τεταμένη ατμόσφαιρα, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος Μακρόν επιδιώκει να ξαναπάρει την πρωτοβουλία εισάγοντας νέα θέματα στην ατζέντα.

Τα γαλλικά συνδικάτα οργανώνουν 250 διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις σε ολόκληρη την Γαλλία και ο Φρεντερίκ Σουγιό, γενικός γραμματέας του συνδικάτου FO εμφανίζεται αισιόδοξος. «Θα υπάρχει κόσμος στον δρόμο», διαβεβαίωσε μιλώντας στο δίκτυο France 2 σήμερα το πρωί, ποντάροντας στην συμμετοχή ενός εκατομμυρίου ανθρώπων, την ώρα που οι αρχές προβλέπουν κινητοποίηση 400.000-600.000 ατόμων.

«Δεν θα είναι και οι μεγαλύτερες κινητοποιήσεις», παραδέχεται η Σελίν Βερζελετί, γραμματέας της συνομοσπονδίας CGT. «Θα υπάρχει μικρός αριθμός απεργών», σε κάθε περίπτωση στην Εκπαίδευση, παραδέχεται ο Μπενουά Τεστ της Fédération Syndicale Unitaire, συνδικάτο του εκπαιδευτικού τομέα που κάνει λόγο για «τέλος ενός κύκλου».

Απεργίες έχουν κηρυχθεί στις εταιρείες ηλεκτροδότησης και φυσικού αερίου, καθώς και στις σιδηροδρομικές και αεροπορικές συγκοινωνίες.

Σήμερα το πρωί, μέρος των λεωφορειακών συγκοινωνιών στην πόλη Ρεν έχει διακοπεί λόγω του αποκλεισμού ενός αμαξοστασίου από διαδηλωτές.

Περί τους 11.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες βρίσκονται επί ποδός, οι 4.000 στο Παρίσι. Οι αρχές περιμένουν την συμμετοχή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας μελών της άκρας αριστεράς από το εξωτερικό, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν, που θα έρθουν για να ενταχθούν στις τάξεις των ταραξιών που προχωρούν σε καταστροφές και συγκρούονται με τις δυνάμεις της τάξης.

«Τους ταραξίες και τα black blocs τους περιμένουμε και θα τους διαλύσουμε», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού Λοράν Νουνιές.

Η «τελευταία μάχη»

Η ημέρα κινητοποιήσεων οργανώνεται δύο ημέρες πριν από την συζήτηση στο Κοινοβούλιο πρότασης νόμου που έχει ως στόχο την κατάργηση της μεταρρύθμισης και δεν έχει και μεγάλες πιθανότητες να περάσει.

Κοινοβουλευτική επιτροπή αφαίρεσε από την πρόταση νόμου το βασικό άρθρο που αναφέρεται στο όριο της ηλικίας συνταξιοδότησης της μεταρρύθμισης και, αν και τροπολογίες προστέθηκαν για να αποκαταστήσουν το άρθρο και την ουσία της πρότασης νόμου, η πρόεδρος της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Γιαέλ Μπράουν-Πιβέ έχει προειδοποιήσει ότι θα τις κηρύξει μη αποδεκτές με την επίκληση συνταγματικής ρύθμισης που απαγορεύει στους βουλευτές να καταθέτουν τροπολογίες που μειώνουν τους δημόσιους πόρους ή αυξάνουν τις δημόσιες δαπάνες.

«Θα είναι ένα ξεκάθαρο σκάνδαλο δημοκρατίας», προειδοποίησε η γενική γραμματέας της CGT Σοφί Μπινέ.

Ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου CFDT Λοράν Μπερζέ κατήγγειλε από την πλευρά του «δημοκρατικό ελάττωμα» υπενθυμίζοντας ότι η μεταρρύθμιση δεν ετέθη ποτέ σε ψηφοφορία. Ωστόσο, φαίνεται ότι παραδέχθηκε την ήττα των γαλλικών συνδικάτων δηλώνοντας ότι «φυσικά (…) το κείμενο θα εφαρμοσθεί όταν θα έρθει η ώρα».

Ο πρόεδρος του συνδικάτου CFTC Σιρίλ Σαμπανιέ είχε δηλώσει στα μέσα του Μαρτίου ότι η 8η Ιουνίου θα είναι πιθανότατα «η τελευταία μάχη».

Η γαλλική κυβέρνηση προσπαθεί να γυρίσει σελίδα και ήδη την Κυριακή δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι δύο πρώτες εγκύκλιοι για την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος και ειδικότερα της προοδευτικής αύξησης του ορίου ηλικίας.

Η Γαλλία είναι μία από τις ευρωπαϊκές χώρες με το χαμηλότερο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, αν και τα εθνικά συστήματα διαφέρουν μεταξύ τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Γαλλίασυντάξεις
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Τράπεζα της Ελλάδος: Αυξήθηκαν τα επιτόκια χορηγήσεων τον Απρίλιο, παγωμένα των καταθέσεων
Επόμενο άρθρο Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Δ. Αμπελοκήπων – Μενεμένης (Video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
25 λεπτά ago
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
1 ώρα ago
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
2 ώρες ago
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
3 ώρες ago
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
4 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρ. Αποστολόπουλος προειδοποιεί για απώλεια 20% στις εξαγωγές φέτας λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας προτείνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γάλακτος Χρήστος Αποστολόπουλος. «Δυστυχώς οι…

Αλεξία Χαρακίδα

Πού θα κυμανθούν οι τιμές ρεύματος τον Οκτώβριο

Τη δεδομένη στιγμή η αύξηση στην τιμή της χονδρικής ρεύματος ανέρχεται στο 20%. Η μέση…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων AIDS στους νέους – Προειδοποίηση από τον λοιμωξιολόγο Π. Κολλάρα

Το κουδούνι του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά ανθρώπων-κυρίως νέων- που μολύνονται με AIDS κρούει…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Νοεμβρίου

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Έκλεισε για ώρες το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω ύποπτων drones

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληρωμές συντάξεων Νοεμβρίου 2025: Οι ημερομηνίες ανά Ταμείο

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

ΥΠΕΞ: Καλά στην υγεία τους οι 27 Έλληνες του Global Sumud Flotilla

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?