Κυριακή, 5 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου
Κ. Τσουκαλάς: «Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωση;»
ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Νοεμβρίου
Παύλος Μαρινάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωής
Ηλεκτρική ενέργεια: Κοντά στα προ κρίσης επίπεδα η τιμή του ρεύματος
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεργασία ΕΛΔΟ-Airbus για προώθηση τεχνολογιών & νέων ερευνητικών δραστηριοτήτων (video)

6 έτη ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας προχώρησαν σήμερα ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός (ΕΛΔΟ) και η εταιρεία Airbus Defence and Space, παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, και της Βρετανίδας Πρέσβη στην Ελλάδα, Kate Smith.

- Advertisement -

Τη συμφωνία υπέγραψαν, εκ μέρους του ΕΛΔΟ ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς και από την πλευρά της εταιρείας ο Διευθυντής του Earth Observation, Navigation & Science, Justin Byrne και ο Διευθυντής Διαστημικών Συστημάτων του ομίλου Airbus για το σύνολο της Ευρώπης, Nicola Chamussy.
Η συνεργασία του ΕΛΔΟ με μια από τις μεγαλύτερες, παγκοσμίως ηγέτιδες εταιρείες στον κλάδο της αεροδιαστημικής και άμυνας έχει ως στόχο τη θεσμική προώθηση των τεχνολογιών στον τομέα του Διαστήματος, την ενθάρρυνση νέων ερευνητικών δραστηριοτήτων, την περαιτέρω ώθηση του ελληνικού οικοσυστήματος (βιομηχανία διαστήματος, ακαδημαϊκή κοινότητα, ερευνητικά κέντρα, κ.ά.).
Τα δύο μέρη θα εστιάσουν τη συνεργασία τους στους ακόλουθους τρεις βασικούς τομείς έρευνας και ανάπτυξης σε τεχνολογίες διαστήματος:
Παρατήρηση Γης
Εξερεύνηση Διαστήματος
Προώθηση διαστημικών αποστολών
Επιπλέον, οι δύο οργανισμοί θα εξετάσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης στρατηγικών έρευνας σχετικά με τεχνολογίες λογισμικού, καθώς και την ευρύτερη στρατηγική και πολιτική στον τομέα του Διαστήματος, ενώ δημιουργούνται ευκαιρίες ανταλλαγής προσωπικού μεταξύ ΕΛΔΟ και Airbus για την ενδυνάμωση και ανταλλαγή γνώσης στον τομέα των διαστημικών προγραμμάτων.
Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, τόνισε: «Η Ελλάδα έχει μπει για τα καλά στον χάρτη της αεροδιαστημικής τεχνολογίας και παραγωγής, η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ ΕΛΔΟ και Airbus σηματοδοτεί τη νέα αυτή πραγματικότητα. Ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός, αφού ολοκλήρωσε τη στελέχωσή του και στη βάση συμφωνιών που έχει συνάψει με τις υπηρεσίες διαστήματος της Γαλλίας και της Βρετανίας, έρχεται να καταδείξει με τη σημερινή συμφωνία ότι η Ελλάδα μπορεί και να κερδίσει σε επίπεδο παραγωγής και να προσελκύσει εξειδικευμένο προσωπικό, μέρος του οποίου θα είναι Έλληνες επιστήμονες που εργάζονται σε μεγάλους οργανισμούς στο εξωτερικό. Συγχαρητήρια στον ΕΛΔΟ και την Airbus, θερμές ευχαριστίες και στην Πρέσβη Kate Smith για την ξεχωριστή συμβολή της στην επίτευξη της συμφωνίας. Η σημερινή μέρα είναι ένα σημείο τομής στην εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο μερών».
Η Βρετανίδα Πρέσβης στην Ελλάδα, Kate Smith, ανέφερε: «Εκ μέρους της βρετανικής Κυβέρνησης θα ήθελα να χαιρετίσω την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας. Η συγκεκριμένη συμφωνία αποδεικνύει για μια ακόμα φορά πόσο εξωστρεφής και φιλόδοξος είναι ο διαστημικός οργανισμός της Ελλάδας, ενώ καταδεικνύει το βρετανικό «success story» στον τομέα, με την Airbus UK να διαδραματίζεται ένα ηγετικό ρόλο στον κλάδο. Η συνεργασία των δύο μερών και η ανάπτυξη του κλάδου στις δύο χώρες θα επωφελήσουν την Ελλάδα και τη Βρετανία».
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ), Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, σημείωσε: «Η Airbus είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες Διαστήματος στην Ευρώπη. Μάλιστα, ο πρώτος ελληνικός δορυφόρος είναι κατασκευής της συγκεκριμένης εταιρείας. Με το εν λόγω Μνημόνιο, ανοίγονται δίοδοι συνεργασίας μεταξύ της Airbus και του ελληνικού διαστημικού οικοσυστήματος, είτε αυτό είναι τα ακαδημαϊκά ιδρύματα είτε η διαστημική βιομηχανία της Ελλάδας».
Ο Πρόεδρος της Airbus Defence and Space UK, Justin Byrne, τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Αθήνα για να υπογράψω αυτό το Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο έρχεται να προστεθεί στα έργα που ήδη έχουμε ξεκινήσει με την ελληνική βιομηχανία και την Ακαδημία σε προγράμματα του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Οργανισμού, τα οποία είναι αρκετά, όπως το Solar Orbiter και το Exomars. Έχουμε κτίσει μια πολύ δυνατή συνεργασία με την ελληνική κοινότητα του Διαστήματος, στην οποία έρχεται να προστεθεί η σημερινή μας συμφωνία. Ελπίζουμε ότι θα συνεργαστούμε σε ακόμα περισσότερες αποστολές, σε τομείς όπως η Παρατήρηση της Γης, οι επιστημονικές εξερευνήσεις και θα διαμορφώσουμε μαζί νέα συστήματα και προτάσεις».
ΠΗΓΗ:ΨΗΠΤΕ
Μοιράσου το άρθρο:

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης Μαδούρο και αντιπολίτευσης
Επόμενο άρθρο Νέα δημοσκόπηση της Interview για τη Βεργίνα TV: Στο 8,8% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
6 ώρες ago
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
7 ώρες ago
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
8 ώρες ago
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
9 ώρες ago
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
10 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρ. Αποστολόπουλος προειδοποιεί για απώλεια 20% στις εξαγωγές φέτας λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας προτείνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γάλακτος Χρήστος Αποστολόπουλος. «Δυστυχώς οι…

Αλεξία Χαρακίδα

Πού θα κυμανθούν οι τιμές ρεύματος τον Οκτώβριο

Τη δεδομένη στιγμή η αύξηση στην τιμή της χονδρικής ρεύματος ανέρχεται στο 20%. Η μέση…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων AIDS στους νέους – Προειδοποίηση από τον λοιμωξιολόγο Π. Κολλάρα

Το κουδούνι του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά ανθρώπων-κυρίως νέων- που μολύνονται με AIDS κρούει…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Νοεμβρίου

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρική ενέργεια: Κοντά στα προ κρίσης επίπεδα η τιμή του ρεύματος

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας: Δασμοί-σοκ και συμμετρικά αντίμετρα αναστατώνουν τη ναυτιλία

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?