Τετάρτη, 23 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Μητσοτάκης: Δεν συζητάμε θέματα κυριαρχίας με την Τουρκία – Το πάρτυ του ΟΠΕΚΕΠΕ τελείωσε
Τράπεζες: Καταργείται στις 11 Αυγούστου η προμήθεια για συγκεκριμένες περιπτώσεις
Ομπάμα: Απάντηση στους ισχυρισμούς Τραμπ για απόπειρα επιρροής των εκλογών του 2016
Κώτσηρας για τον Τελωνιακό Κώδικα: «Ανταποκρινόμαστε στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών»
Συντάξεις Αυγούστου 2025: Πότε θα δουν λεφτά οι συνταξιούχοι
Η ΝΙΚΗ για την άρση ασυλίας
Voucher διακοπών 200 ευρώ – Thessaly Evros Pass: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη Σκιάθο και στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων το Σάββατο
Συνάντηση Μητσοτάκη με τους δημάρχους και τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας
Οι 5 κατεπείγουσες αλλαγές λόγω λειψυδρίας
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τους δημάρχους και τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

6 ώρες ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


 O Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης (23/07) με δημάρχους των Περιφερειακών Ενοτήτων και τον περιφερειάρχη, Γιώργο Αμανατίδη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η πορεία των Τοπικών Σχεδίων Ανάπτυξης κάθε Περιφερειακής Ενότητας, η υλοποίηση του προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, μέσω του οποίου διοχετεύονται στη Δυτική Μακεδονία σχεδόν 1,03 δισ. ευρώ, και η αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, που είναι αυξημένοι κατά 34% σε σύγκριση με την προηγούμενη προγραμματική περίοδο.

Συζητήθηκαν, επίσης, έργα υποδομών που θα βελτιώσουν δραστικά την πρόσβαση στην περιοχή, με αιχμή τον άξονα Ε65, περαιτέρω πρωτοβουλίες για τη δημιουργία θέσεων εργασίας πέραν των ήδη σχεδιασμένων προγραμμάτων της ΔΥΠΑ, αλλά και δυνατότητες παροχής περαιτέρω κινήτρων για την προσέλκυση εργαζόμενων και επιχειρήσεων στην περιοχή.

Τονίστηκε, τέλος, η σημασία μεγάλων και εμβληματικών επενδύσεων που γίνονται στη Δυτική Μακεδονία, όπως το σχέδιο της ΔΕΗ, που περιλαμβάνει την ανάπτυξη μεγάλου data center, καθώς υπογραμμίστηκε ότι κάθε μεγάλη επένδυση δημιουργεί ένα οικοσύστημα υποστηρικτικών δραστηριοτήτων που τονώνουν ευρύτερα την τοπική οικονομία.

Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως «χαίρομαι που σας ξαναβλέπω και που είχατε την καλοσύνη να έρθετε να συζητήσουμε για μία ακόμη φορά, κ. περιφερειάρχα και κύριοι δήμαρχοι, τις μεγάλες προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες οι οποίες ανοίγονται στη Δυτική Μακεδονία. Έναν τόπο ο οποίος βρίσκεται σε μετάβαση. Αλλαγές οι οποίες πάντα φαίνονται δύσκολες, όμως ανοίγουν και πολλές σημαντικές νέες προοπτικές και νομίζω ότι είναι στο χέρι μας να τις αξιοποιήσουμε για να μπορέσουμε να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να φαντάζει μακριά από τα Γρεβενά, την Καστοριά, τη Φλώρινα, την Κοζάνη –ευχόμαστε, βέβαια, και με την ολοκλήρωση του Ε65 να έρθουν και θα έρθουν και λίγο πιο κοντά–, όμως ξέρετε ότι βρισκόμαστε σε αυτή την προσπάθεια της δύσκολης μετάβασης σταθερά δίπλα σας.

Ήμουν στη Δυτική Μακεδονία, στην Κοζάνη, πριν από τρεις μήνες, είχαμε πάλι μία ανοιχτή διαβούλευση, αναλύσαμε τις πυκνές πρωτοβουλίες οι οποίες ξεδιπλώνονται στους γύρω νομούς, δεν θέλω να πω τώρα και να μιλήσω ανοιχτά για τα στοιχεία, νομίζω ότι είναι γνωστά σε όλους σας.

Για το πρόγραμμα Δίκαιας Αναπτυξιακής Μετάβασης, ο κ. Παπαθανάσης ουσιαστικά έχει “πολιτογραφηθεί” Δυτικομακεδόνας και, πράγματι, νομίζω ότι θα αναγνωρίσετε κι εσείς ότι έχει επενδύσει μεγάλο κόπο και μεγάλη προσπάθεια στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου. Και βέβαια, είναι μαζί μας και πολλοί συναρμόδιοι υπουργοί οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, καθώς και οι βουλευτές μας, οι οποίοι πάντα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μεταφοράς των μηνυμάτων που αφορούν τη Δυτική Μακεδονία προς την κυβέρνηση.

Οπότε, εγώ αυτό το οποίο θέλω να κάνουμε και σήμερα είναι να ακούσω τους δικούς σας προβληματισμούς, να δούμε σε λίγο μεγαλύτερη λεπτομέρεια κάποια από τα ζητήματα για τα οποία είχαμε μιλήσει πριν από τρεις μήνες, έτσι ώστε να σιγουρευτούμε ότι υπάρχει η απαραίτητη πρόοδος ως προς την υλοποίηση δεσμεύσεων οι οποίες έχουν αναληφθεί κεντρικά, παραδείγματος χάρη τα προγράμματα τα οποία τρέχουν από τη ΔΥΠΑ, για τα οποία ξέρω ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Στη συνέχεια, να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε και σε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα, το οποίο θα δεσμεύσει όλους μας. Έτσι ώστε να σιγουρευτούμε ότι την επόμενη φορά που θα ξαναβρεθούμε, γιατί βλέπετε ότι επιδιώκω αυτή η επαφή να είναι τακτική, να μπορούμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για την υλοποίηση πια συγκεκριμένων εξαγγελιών και να προχωρούμε, να σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματά μας».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Trending NewsΚυριάκος Μητσοτάκης
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Οι 5 κατεπείγουσες αλλαγές λόγω λειψυδρίας
Επόμενο άρθρο Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη Σκιάθο και στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων το Σάββατο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητσοτάκης: Δεν συζητάμε θέματα κυριαρχίας με την Τουρκία – Το πάρτυ του ΟΠΕΚΕΠΕ τελείωσε
13 λεπτά ago
Τράπεζες: Καταργείται στις 11 Αυγούστου η προμήθεια για συγκεκριμένες περιπτώσεις
1 ώρα ago
Ομπάμα: Απάντηση στους ισχυρισμούς Τραμπ για απόπειρα επιρροής των εκλογών του 2016
2 ώρες ago
Κώτσηρας για τον Τελωνιακό Κώδικα: «Ανταποκρινόμαστε στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών»
2 ώρες ago
Συντάξεις Αυγούστου 2025: Πότε θα δουν λεφτά οι συνταξιούχοι
3 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΝΙΚΗ για την άρση ασυλίας

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στη Σκιάθο και στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων το Σάββατο

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι 5 κατεπείγουσες αλλαγές λόγω λειψυδρίας

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το στεγαστικό πρόβλημα

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?