Στουρνάρας: Η νέα κυβέρνηση πρέπει να φέρει επενδύσεις

Speech by the Governor of the Bank of Greece Yannis Stournaras, at the 2nd InvestGR forum, in Athens, on June 11, 2019 / Ομιλία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, στο 2ο Φόρουμ InvestGR, στις 11 Ιουνίου, 2019

Στην ανάγκη ενίσχυσης των επενδύσεων σε πρώτο πλάνο αναφέρεται ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννης Στουρνάρας, σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

«Αυτή τη στιγμή η αντίδραση των αγορών στις προοπτικές της οικονομίας είναι ένας πολύ θετικός παράγοντας, ο οποίος πρέπει να αξιοποιηθεί» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις ευρωεκλογές, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, οι τιμές των κρατικών τίτλων ενισχύθηκαν, ενώ στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης τιμών κατέγραψε υψηλό 13 μηνών.

«Η νέα κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, θα πρέπει να δώσει έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων καθώς επίσης και στη θωράκιση της Δικαιοσύνης και της ανεξαρτησίας των Θεσμών, στο Κράτος Δικαίου, που αποτελούν βασικούς παράγοντες για την προσέλκυση επενδύσεων», υπογράμμισε ο κ. Στουρνάρας.

«Ιδιαίτερο βάρος πρέπει να δοθεί και στην εφαρμογή υπεύθυνης δημοσιονομικής πολιτικής και στην προώθηση μιας Δημόσιας Διοίκησης με ψηφιοποιημένες διαδικασίες και μείωση της γραφειοκρατίας, μιας Δημόσιας Διοίκησης η οποία θα επιτελεί το έργο της χωρίς κομματισμούς και παρεμβάσεις», συμπλήρωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.