Στον ΕΣΑΚΕ η διαιτησία ζητάει ο Ολυμπιακός, Κινέζους διαιτητές ο Παναθηναϊκός

[ad_1]

Με υψηλούς τόνους και τη διαιτησία κεντρικό θέμα των συζητήσεων ανάμεσα στις ΚΑΕ-μέλη ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, την Τρίτη (5/3). Συζητήθηκε επίσης ο ορισμός συγκεκριμένης ημερομηνίας διεξαγωγής αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Υποψηφιότητα για την προεδρία του ΕΣΑΚΕ θα θέσει εκ νέου ο νυν πρόεδρος Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ενώ η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιότητας θα εκπνέει δύο 24ωρα πριν τις αρχαιρεσίες.
Έντονη δυσαρέσκεια με τη διαιτησία στους αγώνες της Basket League δεν εξέφρασε μόνο η ΚΑΕ Ολυμπιακός, αλλά και η Κύμη, ο Προμηθέας και ο Άρης. Οι εκπρόσωποι της ομάδας του Πειραιά εξέφρασαν για ακόμη μία φορά τη δυσαρέσκειά τους για την ΕΟΚ, την ΚΕΔ και τις διαιτητικές αποφάσεις, επαναλαμβάνοντας πως δεν θα αγωνιστούν απέναντι στον Παναθηναϊκό, αν δεν διευθύνουν τα ντέρμπι «αιωνίων» ξένοι διαιτητές. Επανέλαβαν και την απόφασή τους να μην αγωνιστούν κόντρα στους «πράσινους», αν οριστούν να διαιτητεύσουν οι τρεις διαιτητές του ημιτελικού Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ (Αναστόπουλος, Μάνος και Παναγιώτου), του αγώνα από τον οποίο αποχώρησε στο ημίχρονο σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο Ολυμπιακός στις 13 Φεβρουαρίου. Οι «ερυθρόλευκοι» κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ζήτησαν να γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους, ενώ εξέφρασαν την επιθυμία να περάσει η διαιτησία στον έλεγχο του ΕΣΑΚΕ. «Εμείς δεν θα ξανακατεβούμε αν δεν είναι Κινέζοι διαιτητές. Μόνο με Κινέζους θα παίξουμε ξανά. Υπάρχουν θεσμοί. Αν δεν παίξει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι, θα βάλω την γάτα μου να κλαίει,» ήταν η αντίδραση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνου Παπαδόπουλου.
Παράπονα για τη διαιτησία στους αγώνες της Α1 ανδρών εξέφρασαν και άλλες τρεις ομάδες. Συγκεκριμένα, η Κύμη, ο Προμηθέας Πατρών και ο Άρης. Η Κύμη αναφέρθηκε στον πρόσφατο αγώνα της με το Περιστέρι, τα οποία εξάλλου είχε εκφράσει δημόσια με ανακοίνωσή της. Ο πρόεδρος της Κύμης, Αλέξανδρος Θεοδώρου, μία ημέρα πριν την επιστολή του προς την ΕΟΚ/ΚΕΔ και τον αθλητικό δικαστή κατήγγειλε πως έγινε αλλοίωση αποτελέσματος στην αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής της Basket League. Εν συνεχεία, ο ισχυρός άνδρας του Προμηθέα Πατρών, Βαγγέλης Λιόλιος, εξέφρασε με τη σειρά του τη δυσαρέσκειά του, ενώ παράπονα για την διαιτητική αντιμετώπιση που έχει η ομάδα του εξέφρασε και ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Άρης, Δημήτρης Γουλιέλμος.
«Γιατί σας καίει το θέμα του Ολυμπιακού;» ρώτησε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνος Παπαδόπουλος, απευθυνόμενος προς τους Λιόλιο και Γουλιέλμο, ενώ η ΚΑΕ Άρης πρότεινε τη συγκρότηση μίας ανεξάρτητης επιτροπής διαιτησίας.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνος Παπαδόπουλος, απάντησε στα αιτήματα των εκπροσώπων του Ολυμπιακού για ξένους διαιτητές στα ντέρμπι «αιωνίων»: «Οι ομάδες είναι αδύνατον να διαχειριστούν τη διαιτησία. Γιατί δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε ποτέ. Ο ένας διαιτητής είναι καλός για τη μία ομάδα, κακός για την άλλη και πάει λέγοντας. Υπάρχουν κανονισμοί και νόμοι. Λέει ο Ολυμπιακός ότι δεν θα κατεβεί αν δεν υπάρχουν ξένοι διαιτητές. Και εγώ λέω ότι θέλω άλλους διαιτητές. Και ο Αρης το ίδιο. Και ο Προμηθέας το ίδιο. Και ο Πρέλιεβιτς από τον ΠΑΟΚ το ίδιο. Εμείς δεν θα ξανακατεβούμε αν δεν είναι Κινέζοι διαιτητές. Μόνο με Κινέζους θα παίξουμε ξανά. Υπάρχουν θεσμοί. Αν δεν παίξει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι, θα βάλω τη γάτα μου να κλαίει. Οταν κερδίζουμε όλα είναι καλά. Οταν χάνουμε, μας φταίει κάτι άλλο. Μπορεί όντως να φταίει κάτι σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά να τα μηδενίζουμε όλα στον βωμό των προσωπικών συμφερόντων, δεν είναι σωστό. Είναι συζήτηση αυτή για τους διαιτητές; Μπορεί σε καμία λίγκα να διαλέγει ο καθένας τους διαιτητές, που θέλει; Δεν είναι εγωιστικό αυτό; Να μην θέλει να παίξει με συγκεκριμένους διαιτητές; Ο Ολυμπιακός λέει ξεκάθαρα ότι αν έχει τους συγκεκριμένους διαιτητές, δεν παίζει. Και εγώ λέω: είναι εφικτό ο καθένας να θέλει τους διαιτητές του; Πιο εγωιστικό πράγμα από αυτό δεν υπάρχει. Που έχει ξαναγίνει αυτό; Γιατί δεν μιλάτε για την EuroLeague, που εμείς φωνάζαμε πέρυσι; Έχετε καμμία παρέμβαση στην διαιτησία στην EuroLeague; Τους λέτε θέλουμε μόνο Σλοβένους ή μόνο Κροάτες ή μόνο Ρώσους; Λέτε δεν θέλουμε αυτούς ή θέλετε εκείνους; Που έχει ξαναγίνει αυτό; Σε ποια λίγκα του κόσμου έχει ξαναγίνει; Που έχει ξαναγίνει να λέει ομάδα στο ημίχρονο φεύγω γιατί με αδικούν; Για αυτό υπάρχουν και οι νόμοι. Και θέλετε να μας πείτε ότι είστε οι αδικημένοι; Γιατί σε ένα ματς, όπου δεν ακούμπησε την μπάλα ο Ολυμπιακός, θεωρείτε ότι αδικήθηκε δύο φορές; Και μας απειλείτε ότι δεν θα ξανακατέβετε; Πες τε τα στην COSMOTE, που σας δίνει τα λεφτά και στους παίκτες σας, που τους χρωστάτε».
Στη συνέχεια παρενέβη ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος, λέγοντας: «Μάνο ξεφεύγεις. Οι τοποθετήσεις σου είναι στα όρια της γελοιότητας. Δεν θα ξαναμιλήσεις ούτε για Κινέζους, ούτε για τίποτα. Εσύ εδώ έχεις ξαναπεί να παίξουμε με ξένους, όποιους θέλετε, φέρτε. Και το ύφος καρδιναλίων το έχεις εσύ. Το πρόβλημα δεν είναι το ματς του Κυπέλλου. Είναι η συγκεκριμένη κατάσταση. Με τη συγκεκριμένη κατάσταση, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε άλλο. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν η σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι. Για τη διαιτησία δεν είναι η πρώτη φορά, που μιλάμε».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

[ad_2]