Κυριακή, 5 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου
Κ. Τσουκαλάς: «Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωση;»
ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Νοεμβρίου
Παύλος Μαρινάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωής
Ηλεκτρική ενέργεια: Κοντά στα προ κρίσης επίπεδα η τιμή του ρεύματος
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Στη φάκα η συμμορία που ρήμαζε υπουργεία και δικηγορικά γραφεία – Καταγραφή της δράσης τους μέσω βίντεο, τατουάζ και αποτυπωμάτων

11 μήνες ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε τέλος στη δράση μιας συμμορίας τριών ατόμων, τα οποία ήταν υπεύθυνα για κλοπές σε υπουργεία, δικηγορικά γραφεία και καταστήματα στην Αττική. Η εξάρθρωση της συμμορίας έγινε δυνατή χάρη σε αποδεικτικά στοιχεία, όπως δακτυλικά αποτυπώματα, βιντεοληπτικό υλικό και τατουάζ, που έφεραν οι δράστες, καθώς και το ποινικό τους παρελθόν.

- Advertisement -

Πώς έδρασε η συμμορία

Η συμμορία, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, φαίνεται να σχεδίαζε σχολαστικά τις διαρρήξεις της, εναλλάσσοντας μέλη και «επιχειρησιακό» ρουχισμό. Χρησιμοποιούσαν σκούρα ρούχα, καπέλα και μάσκες για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους, ενώ είχαν υιοθετήσει τη μέθοδο παραβίασης εισόδων και καταστροφής θυρών για πρόσβαση στους στόχους τους. Από τη δράση τους δεν έλειπαν αντικείμενα αξίας, χρήματα και εξοπλισμός, που κατέληγαν σε κλεπταποδόχους για άμεσο οικονομικό όφελος.

Οι Κλοπές που Εξιχνιάστηκαν

Οι κλοπές που αποδίδονται στη συμμορία περιλαμβάνουν επιδρομές σε δικηγορικά γραφεία, καταστήματα και γραφεία υπουργείων, όπως καταγράφονται στα επίσημα έγγραφα της δικογραφίας.

  1. Δικηγορικό γραφείο στα Εξάρχεια – Την 5η Οκτωβρίου 2023, η συμμορία εισέβαλε σε δικηγορικό γραφείο στον 4ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Ασκληπιού. Αφού έσπασαν την κεντρική θύρα, αφαίρεσαν 32 ευρώ από το συρτάρι γραμματείας. Επίσης, προσπάθησαν να πάρουν χρηματοκιβώτιο, το οποίο άφησαν στην είσοδο, αδυνατώντας να το μεταφέρουν.
  2. Διαμέρισμα στην οδό Ασκληπιού – Κατά την ίδια νύχτα, διέρρηξαν διαμέρισμα στον ίδιο όροφο, αφαιρώντας μία τσάντα, μια σκακιέρα ανατολικού τύπου και δύο τράπουλες. Τα αντικείμενα αυτά, μαζί με το χρηματοκιβώτιο, τα απομάκρυναν από την πολυκατοικία.
  3. Κατάστημα στο Περιστέρι – Στις 31 Αυγούστου 2023, οι δράστες παραβίασαν κατάστημα στο Περιστέρι, αφαιρώντας 5.000 ευρώ.
  4. Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής – Στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, εισέβαλαν στον 5ο όροφο γραφείων του Υπουργείου Εργασίας, αλλά στον 7ο όροφο της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής αφαίρεσαν 30 φορητούς υπολογιστές αξίας 30.000 ευρώ.
  5. Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών – Το ίδιο πρωί, παραβίασαν τον 5ο όροφο του κτιρίου στην οδό Κοραή, κλέβοντας δύο οθόνες HP, μία οθόνη DELL και μια καφετιέρα.

Τα Ενοχοποιητικά Στοιχεία

Τα στοιχεία που αποκάλυψαν τη δράση της συμμορίας είναι αποκαλυπτικά:

  • Αποτυπώματα: Ταυτοποιήθηκαν από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, τα οποία συνέδεσαν τους κατηγορούμενους με τα σημεία των διαρρήξεων.
  • Βιντεοληπτικό υλικό: Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τους δράστες να φορούν γάντια, καπέλα και μάσκες για κάλυψη προσώπου. Εμφανίζονται να ανεβαίνουν ορόφους και να κατεβαίνουν, κρατώντας τσάντες με τον εξοπλισμό που αφαιρούσαν.
  • Μαρτυρίες και καταθέσεις: Καταθέσεις από παθόντες και αυτόπτες μάρτυρες βοήθησαν στην αναγνώριση της συμμορίας.
  • Επιχειρησιακός Ρουχισμός: Κατασχέθηκε σχετικός εξοπλισμός που ταίριαζε με τις περιγραφές και το υλικό από τις κάμερες.

Η εξάρθρωση της συμμορίας σηματοδοτεί μια σημαντική επιτυχία για την Ελληνική Αστυνομία, καθώς δόθηκε τέλος στη δράση της που προκαλούσε αναστάτωση σε επιχειρήσεις, γραφεία και δημόσιες υπηρεσίες. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν περαιτέρω συνδέσεις με παρόμοιες υποθέσεις.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΕξάρθρωσηΚλοπέςΣυμμορία
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Μητσοτάκης: Ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν πάνω από όλα άξιος πολίτης και ένας ευπατρίδης της καθημερινότητας
Επόμενο άρθρο Ουκρανική επίθεση με drones στη Μόσχα: Προσωρινό κλείσιμο δύο αεροδρομίων μετά από μαζικές επιθέσεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
9 ώρες ago
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
10 ώρες ago
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
11 ώρες ago
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
12 ώρες ago
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
13 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρ. Αποστολόπουλος προειδοποιεί για απώλεια 20% στις εξαγωγές φέτας λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας προτείνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γάλακτος Χρήστος Αποστολόπουλος. «Δυστυχώς οι…

Αλεξία Χαρακίδα

Πού θα κυμανθούν οι τιμές ρεύματος τον Οκτώβριο

Τη δεδομένη στιγμή η αύξηση στην τιμή της χονδρικής ρεύματος ανέρχεται στο 20%. Η μέση…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων AIDS στους νέους – Προειδοποίηση από τον λοιμωξιολόγο Π. Κολλάρα

Το κουδούνι του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά ανθρώπων-κυρίως νέων- που μολύνονται με AIDS κρούει…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 90 κλειστά μαγαζιά στην Εγνατία

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προϋπολογισμός 2026: Υψηλή ανάπτυξη, ισχυρά πλεονάσματα και «παράθυρο» για νέες παροχές

News Room
ΕΚΠΟΜΠΕΣΕΛΛΑΔΑ

TisimΒενη: Μαθαίνοντας να αγαπάμε άνευ όρων 

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Δημογραφικός… πυρετός: Σχεδόν κατά 60.000 μειώθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2024

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?