Τετάρτη, 18 Ιούν 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Μέτρο 23: Παράταση στις αιτήσεις
Μητσοτάκης στη ΝΔ: Πάμε για την τρίτη τετραετία με σύνθημα «το είπαμε, το κάναμε»
Έρχονται αναδρομικά για τους συνταξιούχους – Ποιοι θα πάρουν έως 3.751 ευρώ
Γεραπετρίτης: Η τηλεφωνική συνομιλία με τον ΥΠΕΞ του Κατάρ
Πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά 70.000 συνταξιούχων – Ποσά ως 8.500 ευρώ
Νέος γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας ο Κώστας Σκρέκας – «Είμαστε ένα κόμμα ανοικτό σε νέες ιδέες και νέα πρόσωπα»
Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων
Μητσοτάκης: Ομιλία στη Βουλή θα δώσει αύριο στα πλαίσια της Προανακριτικής
Επίδομα αδείας 2025: Πότε θα δοθεί
Έντονη αντίδραση του ΥΠΕΞ για τον τουρκικό χάρτη του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Στη φάκα η συμμορία που ρήμαζε υπουργεία και δικηγορικά γραφεία – Καταγραφή της δράσης τους μέσω βίντεο, τατουάζ και αποτυπωμάτων

7 μήνες ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε τέλος στη δράση μιας συμμορίας τριών ατόμων, τα οποία ήταν υπεύθυνα για κλοπές σε υπουργεία, δικηγορικά γραφεία και καταστήματα στην Αττική. Η εξάρθρωση της συμμορίας έγινε δυνατή χάρη σε αποδεικτικά στοιχεία, όπως δακτυλικά αποτυπώματα, βιντεοληπτικό υλικό και τατουάζ, που έφεραν οι δράστες, καθώς και το ποινικό τους παρελθόν.

Πώς έδρασε η συμμορία

Η συμμορία, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, φαίνεται να σχεδίαζε σχολαστικά τις διαρρήξεις της, εναλλάσσοντας μέλη και «επιχειρησιακό» ρουχισμό. Χρησιμοποιούσαν σκούρα ρούχα, καπέλα και μάσκες για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους, ενώ είχαν υιοθετήσει τη μέθοδο παραβίασης εισόδων και καταστροφής θυρών για πρόσβαση στους στόχους τους. Από τη δράση τους δεν έλειπαν αντικείμενα αξίας, χρήματα και εξοπλισμός, που κατέληγαν σε κλεπταποδόχους για άμεσο οικονομικό όφελος.

Οι Κλοπές που Εξιχνιάστηκαν

Οι κλοπές που αποδίδονται στη συμμορία περιλαμβάνουν επιδρομές σε δικηγορικά γραφεία, καταστήματα και γραφεία υπουργείων, όπως καταγράφονται στα επίσημα έγγραφα της δικογραφίας.

  1. Δικηγορικό γραφείο στα Εξάρχεια – Την 5η Οκτωβρίου 2023, η συμμορία εισέβαλε σε δικηγορικό γραφείο στον 4ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Ασκληπιού. Αφού έσπασαν την κεντρική θύρα, αφαίρεσαν 32 ευρώ από το συρτάρι γραμματείας. Επίσης, προσπάθησαν να πάρουν χρηματοκιβώτιο, το οποίο άφησαν στην είσοδο, αδυνατώντας να το μεταφέρουν.
  2. Διαμέρισμα στην οδό Ασκληπιού – Κατά την ίδια νύχτα, διέρρηξαν διαμέρισμα στον ίδιο όροφο, αφαιρώντας μία τσάντα, μια σκακιέρα ανατολικού τύπου και δύο τράπουλες. Τα αντικείμενα αυτά, μαζί με το χρηματοκιβώτιο, τα απομάκρυναν από την πολυκατοικία.
  3. Κατάστημα στο Περιστέρι – Στις 31 Αυγούστου 2023, οι δράστες παραβίασαν κατάστημα στο Περιστέρι, αφαιρώντας 5.000 ευρώ.
  4. Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής – Στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, εισέβαλαν στον 5ο όροφο γραφείων του Υπουργείου Εργασίας, αλλά στον 7ο όροφο της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής αφαίρεσαν 30 φορητούς υπολογιστές αξίας 30.000 ευρώ.
  5. Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών – Το ίδιο πρωί, παραβίασαν τον 5ο όροφο του κτιρίου στην οδό Κοραή, κλέβοντας δύο οθόνες HP, μία οθόνη DELL και μια καφετιέρα.

Τα Ενοχοποιητικά Στοιχεία

Τα στοιχεία που αποκάλυψαν τη δράση της συμμορίας είναι αποκαλυπτικά:

  • Αποτυπώματα: Ταυτοποιήθηκαν από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, τα οποία συνέδεσαν τους κατηγορούμενους με τα σημεία των διαρρήξεων.
  • Βιντεοληπτικό υλικό: Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τους δράστες να φορούν γάντια, καπέλα και μάσκες για κάλυψη προσώπου. Εμφανίζονται να ανεβαίνουν ορόφους και να κατεβαίνουν, κρατώντας τσάντες με τον εξοπλισμό που αφαιρούσαν.
  • Μαρτυρίες και καταθέσεις: Καταθέσεις από παθόντες και αυτόπτες μάρτυρες βοήθησαν στην αναγνώριση της συμμορίας.
  • Επιχειρησιακός Ρουχισμός: Κατασχέθηκε σχετικός εξοπλισμός που ταίριαζε με τις περιγραφές και το υλικό από τις κάμερες.

Η εξάρθρωση της συμμορίας σηματοδοτεί μια σημαντική επιτυχία για την Ελληνική Αστυνομία, καθώς δόθηκε τέλος στη δράση της που προκαλούσε αναστάτωση σε επιχειρήσεις, γραφεία και δημόσιες υπηρεσίες. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν περαιτέρω συνδέσεις με παρόμοιες υποθέσεις.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΕξάρθρωσηΚλοπέςΣυμμορία
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Μητσοτάκης: Ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν πάνω από όλα άξιος πολίτης και ένας ευπατρίδης της καθημερινότητας
Επόμενο άρθρο Ουκρανική επίθεση με drones στη Μόσχα: Προσωρινό κλείσιμο δύο αεροδρομίων μετά από μαζικές επιθέσεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μέτρο 23: Παράταση στις αιτήσεις
11 λεπτά ago
Μητσοτάκης στη ΝΔ: Πάμε για την τρίτη τετραετία με σύνθημα «το είπαμε, το κάναμε»
30 λεπτά ago
Έρχονται αναδρομικά για τους συνταξιούχους – Ποιοι θα πάρουν έως 3.751 ευρώ
1 ώρα ago
Γεραπετρίτης: Η τηλεφωνική συνομιλία με τον ΥΠΕΞ του Κατάρ
2 ώρες ago
Πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά 70.000 συνταξιούχων – Ποσά ως 8.500 ευρώ
2 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα υποχώρησε κατά τρεις θέσεις στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας του IMD

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Γονείς παράτησαν το μωρό τους στο μπαλκόνι και πήγαν για ύπνο

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

O χάρτης του gov.gr με ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε έκτακτη ανάγκη

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Πολεμικό Μουσείο

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?