Σάββατο, 4 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου
Κ. Τσουκαλάς: «Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωση;»
ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Νοεμβρίου
Παύλος Μαρινάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωής
Ηλεκτρική ενέργεια: Κοντά στα προ κρίσης επίπεδα η τιμή του ρεύματος
Νέα Δημοκρατία: Το βίντεο για την 51η επέτειο από την ίδρυση του κόμματος
Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας: Δασμοί-σοκ και συμμετρικά αντίμετρα αναστατώνουν τη ναυτιλία
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Στη Σητεία για τις καταστροφές από τη θεομηνία ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας

6 έτη ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Για τις μεγάλες καταστροφές που εκδηλώθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ανατολική Κρήτη και ιδιαίτερα στη Σητεία και την Ιεράπετρα αλλά και για το εύρος των ζημιών , ενημέρωσε η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη , τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη κατά τη διάρκεια επίσκεψής που πραγματοποίησε ο Υπουργός ,χθες Παρασκευή 12 Απριλίου στη Σητεία.
Ο κ. Αποστολάκης μετέβη μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου και τον Δήμαρχο Σητείας Θοδωρή Πατεράκη, στον ποταμό «Παντέλη» ο οποίος υπερχείλισε πριν από λίγες ημέρες και δημιούργησε πλημμυρικό φαινόμενο.
Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, επεσήμανε ότι ,θα μεταβεί κλιμάκιο μηχανικών, το οποίο θα συνεργαστεί με το Δήμο.
«Θα προσπαθήσουμε, τουλάχιστον στα σημεία που είναι σοβαρά και έχουν σχέση με τη λειτουργικότητα, να γίνουν προμελέτες και να δοθεί μια κατεύθυνση για το πώς προτείνουμε εμείς να γίνουν οι αποκαταστάσεις. Αυτό θα γίνει πάρα πολύ γρήγορα και από εκεί και μετά συνεργαζόμαστε με το Δήμο, με την Περιφέρεια και σε όποιο σημείο μπορούμε να βοηθήσουμε, θα το πράξουμε» σημείωσε ο κ. Αποστολάκης.
Τόνισε παράλληλα, ότι, αυτό που φάνηκε από αυτές τις καταστροφές, τις αντιδράσεις και τις δράσεις, είναι ότι όταν οι φορείς συνεργάζονται και όταν ανταποκρίνονται γρήγορα και συντονισμένα, τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ καλά. «Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να ξαναγίνει αυτό, αλλά είναι ένα μάθημα ότι όταν είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πάρα πολλές καταστάσεις.» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά της η  Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου επεσήμανε: «Ενημερώσαμε τον κ. Υπουργό για το μέγεθος της καταστροφής, κάτι το οποίο διαπίστωσε και ο ίδιος. Ο κ. Αποστολάκης, δεσμεύτηκε ότι ,τις επόμενες ημέρες, θα στείλει κλιμάκιο εξειδικευμένων μηχανικών που σε συνεργασία με τις Τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Δήμου, θα βάλουν τις προτεραιότητες και θα μελετήσουν τα πιο επικίνδυνα σημεία, τόσο στα ρέματα όσο και στο οδικό δίκτυο όπου τα προβλήματα είναι ιδιαίτερα εκτεταμένα.»
Νωρίτερα, χθες το πρωί, η κα. Πετράκη, συμμετείχε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σητείας όπου έγινε ο μέχρι τώρα απολογισμός και συζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο θα συνεχιστεί η αποκατάσταση των ζημιών.
Όπως τόνισε, παραμένει η δέσμευση της Περιφέρειας Κρήτης, ότι θα συνεργαστεί με τον Δήμο Σητείας και θα χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση του αγροτικού δικτύου, του αρδευτικού δικτύου και θα προωθήσει τη μελέτη διευθέτησης του ρέματος «Παντέλη» ,όπως άλλωστε δεσμεύτηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Σητεία τη Δευτέρα 8 Απριλίου.
Μοιράσου το άρθρο:

- Advertisement -
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:θεομηνία
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο ΗΠΑ: Ανάκληση 4,7 εκ. βρεφικών καθισμάτων-ριλαξ από την Fisher-Price
Επόμενο άρθρο ΗΠΑ: Άνδρας σκότωσε τα παιδιά, τη σύζυγό του και τον φερόμενο ως εραστή της

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
19 λεπτά ago
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
1 ώρα ago
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
2 ώρες ago
Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου
3 ώρες ago
Κ. Τσουκαλάς: «Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωση;»
3 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρ. Αποστολόπουλος προειδοποιεί για απώλεια 20% στις εξαγωγές φέτας λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας προτείνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γάλακτος Χρήστος Αποστολόπουλος. «Δυστυχώς οι…

Αλεξία Χαρακίδα

Πού θα κυμανθούν οι τιμές ρεύματος τον Οκτώβριο

Τη δεδομένη στιγμή η αύξηση στην τιμή της χονδρικής ρεύματος ανέρχεται στο 20%. Η μέση…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων AIDS στους νέους – Προειδοποίηση από τον λοιμωξιολόγο Π. Κολλάρα

Το κουδούνι του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά ανθρώπων-κυρίως νέων- που μολύνονται με AIDS κρούει…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 90 κλειστά μαγαζιά στην Εγνατία

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προϋπολογισμός 2026: Υψηλή ανάπτυξη, ισχυρά πλεονάσματα και «παράθυρο» για νέες παροχές

News Room
ΕΚΠΟΜΠΕΣΕΛΛΑΔΑ

TisimΒενη: Μαθαίνοντας να αγαπάμε άνευ όρων 

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Δημογραφικός… πυρετός: Σχεδόν κατά 60.000 μειώθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2024

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?