Σάββατο, 4 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου
Κ. Τσουκαλάς: «Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωση;»
ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Νοεμβρίου
Παύλος Μαρινάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωής
Ηλεκτρική ενέργεια: Κοντά στα προ κρίσης επίπεδα η τιμή του ρεύματος
Νέα Δημοκρατία: Το βίντεο για την 51η επέτειο από την ίδρυση του κόμματος
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στην κορυφή της Ευρώπης για 8η φορά η ΤΣΣΚΑ που νίκησε 91-83 την Εφές

6 έτη ago
Κοινοποίηση
7 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Στο 8ο διαδοχικό φάιναλ φορ και 16ο τα τελευταία 17 χρόνια και στον 13ο τελικό, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 8η φορά στην ιστορία της! Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε με 91-83 της Αναντολού Εφές! Τρία χρόνια μετά το τελευταίο «ευρωπαϊκό» της στο Βερολίνο το 2016, η «ρωσική αρκούδα» ανέβηκε ξανά στην κορυφή της Ευρώπης, στη Βιτόρια. Η σθεναρή αντίσταση της πρωτάρας σε τελικό Αναντουλού Εφές δεν θα απέτρεπε το 2ο τρόπαιο Euroleague στην καριέρα του Δημήτρη Ιτούδη ως πρώτος προπονητής (μετρά και 5 με τον Παναθηναϊκό ως συνεργάτης του Ομπράντοβιτς) που το βράδυ της 19ης Μαϊου 2019 έγινε και ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που το πετυχαίνει!
Στο τρίτο φάιναλ φορ της ιστορίας της (2000 Euroleague, 2001 Suproleague) η Αναντολού Εφές, όπως και ο προπονητής της και στα τρία, Εργκίν Αταμάν, μένουν ευχαριστημένοι με την πρώτη συμμετοχή τους στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς και με το γεγονός πως στον ημιτελικό απέκλεισαν την πρωταθλήτρια Ευρώπης 2017 και συμπολίτισσα Φενερμπαχτσέ του πολυνίκη προπονητή με 9 τίτλους, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.
Ουίλ Κλάιμπερν και Κόρι Χίγκινς, με 20 πόντους ο καθένας, ήταν οι κορυφαίοι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας που όσες φορές κι αν επέστρεψε η Εφές είχε τις λύσεις. Kαι αυτός που τελικά αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης ήταν ο Ουίλ Κλάιμπερν! Ο παίκτης τον οποίο ο Εργκίν Αταμάν αποκάλεσε Γιάννη Αντετοκούνμπο της ΤΣΣΚΑ! Ο Κλάιμπερν σκόραρε 20 πόντους από 2/6 δίποντα, 4/6 τρίποντα και 4/5 βολές, μάζεψε 5 ριμπάουντ, έδωσε δύο ασίστ και δεν έκανε λάθος, κέρδισε τρία φάουλ και συγκέντρωσε 19 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης σε 29:38 συμμετοχής. Ήταν σπουδαίος και στον ημιτελικό με την περσινή Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς σκόραρε 18 πόντους από 2/6 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 5/8 βολές, ενώ γέμισε τη στατιστική του με 5 ριμπάουντ, μία ασίστ, 1 κλέψιμο και 19 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης σε 30:18.
Πρώτος σκόρερ στην ιστορία ενός τελικού σε φάιναλ φορ της Euroleague είναι από το βράδυ της 19ης Μαϊου 2019 ο Σέιν Λάρκιν (Αναντολού Εφές) με 29 πόντους και άφησε στη 2η θέση τον Νικολό Μέλι με 28.
Τα δεκάλεπτα: 20-29, 42-44, 55-68, 83-91
Η Εφές προηγήθηκε με 7-3, αλλά με πολυφωνία στην επίθεση η ΤΣΣΚΑ προσπέρασε με 14-15, αντεπίθεση που ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Κόρι Χίγκινς. Ο τελευταίος βομβάρδισε με νέο τρίποντο την Εφές (14-18), ο Κλάιμπερν πήρε τη σκυτάλη, ενώ ένα ακόμη τρίποντο από τον Ντάνιελ Χάκετ, διαμόρφωσε το +7 υπέρ της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη, 17-24. Η ΤΣΣΚΑ έφτασε τα 6/8 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο και ήταν ο Κόρι Χίγκινς που φτάνοντας τους 11 προσωπικούς πόντους «έγραψε» έξω από τα 6.75 το 17-29. Με τον ίδιο τρόπο ο Ροντρίγκ Μπομπουά μείωσε σε 20-29, το οποίο ήταν και σκορ 1ης περιόδου στη Φερνάντο Μπουέσα Αρένα.
Η ρωσική ομάδα ξέφυγε και με +14, χάρη σε τρίποντο του Σέρχιο Ροντρίγκεθ και δίποντο του Κάιλ Χάινς, 20-34! Όμως, έκτοτε η Εφές πίεσε στην άμυνα, τα μαρκαρίσματα έγιναν σκληρά, ενώ στην επίθεση οι παίκτες του Ιτούδη σταματούσαν τον Σέιν Λάρκιν μόνο με φάουλ. O Αμερικανός γκαρντ της Αναντολού Εφές υπήρξε καταλύτης στην επιστροφή της ομάδας του, φτάνοντας συγκομιδή 14 πόντων μέχρι το ημίχρονο. Οι Τούρκοι «ροκάνιζαν» σταδιακά τη διαφορά, αφού η υπεροχή τους στα επιθετικά ριμπάουντ έβαλε φρένο στο επιθετικό momentum των Ρώσων. Ο Μπράιντ Ντάντσον κέρδισε μάχες μέσα στη ρακέτα, ο Σιμόν Κρούνοσλαβ έφερε την τουρκική ομάδα στο -5, 36-41, με 2:25΄΄ εναπομείναντα χρόνο μέχρι το ημίχρονο. Έκτοτε η ΤΣΣΚΑ σκόραρε μόνο από τη γραμμή του φάουλ με 3/4 από Χάντερ και Κλάιμπερν), ενώ η Εφές εκτός από το τρίποντο του Βασίλιε Μίτσιτς (39-44), είδε και το Σέιν Λάρκιν να ευστοχεί σε τρεις βολές, για το 42-44.
Ο Ντάνστον υπέπεσε σε τρίτο και τέταρτο φάουλ στο 24ο λεπτό και η ΤΣΣΚΑ θα είχε πιο εύκολο έργο. Κλάιμπερν και Χίγκινς έγραψαν το 52-63 στο 26′, για να ολοκληρωθεί με σκορ 55-68 η 3η περίοδος. Ο Ντάνιελ Χάκετ, εκτός από την εξαιρετική του άμυνα έδωσε λύσεις στην επίθεση, εκανε και το 64-73 στο 31′ και όταν η Εφές ξαναγύρισε, ο Νάντο ντε Κολό ήταν αυτός που κράτησε ψηλά τη διαφορά (71-80 στο 35′). Σε αυτό το σημείο, ο Αταμάν χρεώθηκε με τεχνική ποινή και η ΤΣΣΚΑ συνέχισε την πορεία προς την κατάκτηση της κορυφής. Ο Μίτσιτς σκόραρε από τη γωνία για το 77-83 στο 37′, ο Λάρκιν μείωσε περισσότερο (81-85 στο 38′), αστόχησε όμως στο επόμενο σουτ και η πλάστιγγα έγειρε οριστικά προς τους Ρώσους που ήταν θέμα χρόνου να στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης.
Διαιτητές: Λότερμοζερ (Γερμανία), Λαμόνικα (Ιταλία), Λάτισεβς (Λετονία)
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Εργκίν Αταμάν): Λάρκιν 29 (4), Μπομπουά 3 (1), Μπαλμπάι, Μότουμ 4, Σανλί, Μορμάν 2, Πλάις, Μίτσιτς 10 (2), Άντερσον 7 (1), Ντάνστον 13, Σίμον 15 (3)
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Δημήτρης Ιτούδης): Ντε Κολό 15 (2), Μπολομπόι, Πίτερς, Ούχοφ, Ροντρίγκεθ 6 (2), Κλάιμπερν 20 (4), Χίγκινς 20 (4), Χάκετ 7 (1), Κουρμπάνοφ 7 (1), Χάινς 9, Χάντερ 7
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΤΣΣΚΑ
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Στη ρεβάνς θα κριθεί η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα μετά το 0-0 μεταξύ Πλατανιά και ΟΦΗ
Επόμενο άρθρο Ιταλία: Δεκάδες μετανάστες αποβιβάστηκαν στη Λαμπεντούζα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
8 λεπτά ago
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
1 ώρα ago
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
2 ώρες ago
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
3 ώρες ago
Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου
4 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρ. Αποστολόπουλος προειδοποιεί για απώλεια 20% στις εξαγωγές φέτας λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας προτείνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γάλακτος Χρήστος Αποστολόπουλος. «Δυστυχώς οι…

Αλεξία Χαρακίδα

Πού θα κυμανθούν οι τιμές ρεύματος τον Οκτώβριο

Τη δεδομένη στιγμή η αύξηση στην τιμή της χονδρικής ρεύματος ανέρχεται στο 20%. Η μέση…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων AIDS στους νέους – Προειδοποίηση από τον λοιμωξιολόγο Π. Κολλάρα

Το κουδούνι του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά ανθρώπων-κυρίως νέων- που μολύνονται με AIDS κρούει…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΟΚ: Κατέρρευσε μετά την ισοφάριση της Θέλτα και έφυγε άπραγος από το Μπαλαΐδος

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άρης: Χωρίς εισιτήρια ο αγώνας με τον ΟΦΗ στην Τρίπολη – Μόνο με διαρκείας η είσοδος

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Χρυσός ο Στέφανος Ντούσκος στο παγκόσμιο κωπηλασίας της Σαγκάης!

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?