Σάββατο, 2 Αυγ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Νετανιάχου: Αναβάλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα για μία εβδομάδα
Τουρκία: Δημοσίευσε χάρτη με θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Τορίνο: Ξύπνησε από την καταστολή ο 15χρονος μετά τη μεταμόσχευση ήπατος
Ξεκινά η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από την Αττική – Πληρότητα 100% σε πλοία και λεωφορεία
Παλαιό Φάληρο: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η 32χρονη μητέρα του νεκρού κοριτσιού
Ασφαλτοστρώνεται σήμερα η Εγνατία
TisimΒενη στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας
Μ. Θεμιστοκλέους στο ΕΡΤNews: 10.000 αεροδιακομιδές από το 2021 – Βελτίωση της κατάστασης στα επείγοντα, αρκετά καλά τα αποτελέσματα από τις αξιολογήσεις των νοσοκομείων
Δήμος Ηλιούπολης: Πλησιάζει η ώρα του μεγάλου φεστιβάλ αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη
ΟΠΕΚΕΠΕ: Υψηλόβαθμα στελέχη της ΑΑΔΕ επισκέφτηκαν τα γραφεία ζητώντας πλήθος στοιχείων
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ Ο ΕΒΡΟΣ – ΜΕΓΑΛΗ ΟΡΓΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ – ΣΟΚΑΡΕΙ Η ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ! «Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

5 έτη ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι κάτοικοι του Έβρου, οι οποίοι προειδοποιούν πως δημιουργείται ένα στρατόπεδο 10 μόλις χιλιόμετρα από τις Καστανιές, το σημείο που έγιναν τα γεγονότα τον περασμένο Μάρτιου.

Oι κάτοικοι θέτουν ξεκάθαρα θέμα εθνικής ασφαλείας στην περιοχή, τονίζοντας πως αν η κυβέρνηση προχωρήσει τα σχέδια της για τη δημιουργία νέας δομής στον Έβρο, τότε διατρέχουν πολλοί κίνδυνοι από κάποια πιθανή εξέγερση.

Ο πρόεδρος Κοινότητας Φυλακίου Έβρου, Χρήστος Τυρμπάκης μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει στην τοπική κοινότητα λόγω της δομής φιλοξενίας που δημιουργείται μία μόλις ανάσα από την Τουρκία.

Ο κ. Τυρμπάκης τονίζει χαρακτηριστικά πως «εκπέμπουμε SOS από τον Έβρο», ενώ πρόσθεσε πως «δημιουργείται μία μικρή πόλη» η οποία θα έχει χωρητικότητα 3.000 και πλέον ατόμων. Πρόσθεσε δε πως αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο χωριό στην περιοχή έχει 300 κατοίκους, οι οποίοι μάλιστα είναι μεγάλης ηλικίας.

Υπό αυτό το πλαίσιο ο κ. Τυρμπάκης τόνισε πως τίθεται θέμα εθνικής ασφαλείας στην περιοχή, καθώς είναι άγνωστο το τι θα γίνει εάν υπάρξει μία εξέγερση.
Άλλωστε και στη Μόρια υπήρχαν αρκετά συχνά εξεγέρσεις από παράνομους μετανάστες.

Σύμφωνα με τον κ. Τυρμπάκη, υπάρχουν ήδη δυο κιτ στην περιοχή, των οποίων η χωρητικότητα είναι 600-700 άτομα. Ενίοτε ο πληθυσμός έχει φτάσει μέχρι και 1000 άτομα.Ο πρόεδρος Κοινότητας Φυλακίου Έβρου τονίζει πως ο κόσμος είναι οργισμένος με τη δημιουργία νέων δομών.

Τίθεται θέμα ασφάλειας, υποστήριξε ο κ. Τυρμπάκης και εξέφρασε τους προβληματισμούς για την ομαλή συμβίωση κατοίκων και μουσουλμάνων.

Όπως καταγγέλλουν πολίτες που έχουν γη στην επίμαχη περιοχή, στην οποία θα επεκταθεί η δομή, υπάλληλοι του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου δεν διστάζουν να τους καλούν στο τηλέφωνο και να τους απειλούν ότι θα προχωρήσουν σε επίταξη, αν δεν συμφωνήσουν να νοικιάσουν τα χωράφια τους στο κράτος για να εγκατασταθούν οι αλλοδαποί που θα κατακλύσουν την περιοχή μετά την εξαγγελθείσα επέκταση του ήδη υπάρχοντος καταυλισμού!

Να σημειώσουμε πως και για το θέμα είχε αναφερθεί και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, ο οποίος σε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, του τόνισε πως τα σχέδια της κυβέρνησης για τον τεράστιο καταυλισμό αλλοδαπών που θέλει να δημιουργήσει στο ΚΥΤ Φυλακίου συνιστούν εθνικό κίνδυνο.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσει στο σημείο κλιμάκιο του υπουργείου συνοδεία εκτιμητή περιουσίας, ο οποίος ήδη έχει προσληφθεί από τις 30 Δεκεμβρίου για τον σκοπό αυτό! Οι τοπικοί φορείς διαφωνούν με το υπουργείο Μετανάστευσης για την δυναμικότητα του ΚΥΤ Φυλακίου!

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη!

Οι κάτοικοι, πάντως, είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω καθώς, όπως έχουν επανειλημμένως δηλώσει, το εγχείρημα αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μεταφερθούν στην δομή του Εβρου αλλοδαποί και από άλλα σημεία της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας, γεγονός που δεν αποκλείεται να παράξει μια «νέα Μόρια».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΈβροςΛαθρομετανάστες
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο ΜΕΛΕΤΗ “ΒΟΜΒΑ” ΑΠΟ ΤΟ OXFAM: OI ΔΕΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΞΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΜΙΣΟ ΤΡΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2020, ΕΝΩ 200- 500 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ!
Επόμενο άρθρο ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΣΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ κ. ΝΙΚΟ ΧΑΡΔΑΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νετανιάχου: Αναβάλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα για μία εβδομάδα
6 ώρες ago
Τουρκία: Δημοσίευσε χάρτη με θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
6 ώρες ago
Τορίνο: Ξύπνησε από την καταστολή ο 15χρονος μετά τη μεταμόσχευση ήπατος
7 ώρες ago
Ξεκινά η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από την Αττική – Πληρότητα 100% σε πλοία και λεωφορεία
7 ώρες ago
Παλαιό Φάληρο: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η 32χρονη μητέρα του νεκρού κοριτσιού
7 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑ

Ασφαλτοστρώνεται σήμερα η Εγνατία

News Room
ΕΚΠΟΜΠΕΣΕΛΛΑΔΑ

TisimΒενη στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Θεμιστοκλέους στο ΕΡΤNews: 10.000 αεροδιακομιδές από το 2021 – Βελτίωση της κατάστασης στα επείγοντα, αρκετά καλά τα αποτελέσματα από τις αξιολογήσεις των νοσοκομείων

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Ηλιούπολης: Πλησιάζει η ώρα του μεγάλου φεστιβάλ αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?