Τετάρτη, 19 Νοέ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
«Τουρισμός για όλους 2025»: Νέος οριστικός πίνακας δικαιούχων χαμηλής περιόδου
Κτηνοτρόφοι: Ειδική οικονομική ενίσχυση για ευλογιά – Ποιο το ποσό ανά ζώο και πότε θα καταβληθεί
Νέα διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων και παράταση για την υπαγωγή στο «Σπίτι μου ΙΙ»
Σύσκεψη στο Μαξίμου για την προστασία των ανηλίκων από καπνό και αλκοόλ
Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Διαμαντής Καραναστάσης
Χρυσοχοΐδης: 1.150 καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας και 900 συλλήψεις από την αρχή του έτους
Οι Financial Times προτείνουν τη Θεσσαλονίκη ως κορυφαίο φθινοπωρινό προορισμό στην Ευρώπη
Black Friday 2025: Πότε πέφτει φέτος η «Μαύρη Παρασκευή»
Δώρο Χριστουγέννων ΔΥΠΑ 2025: Ποιοι άνεργοι δεν θα το λάβουν
Θεσσαλονίκη: Αλλάζουν τα σχέδια για την γέφυρα Πανοράματος και το τούνελ της Τούμπας
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Στα Δερβενοχώρια το πιο δύσκολο μέτωπο, διάσπαρτες εστίες στην Καλλιθέα Λουτρακίου, καύσεις στη Σαρωνίδα

2 έτη ago
Κοινοποίηση
6 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Μάχη με τις φλόγες στα Δερβενοχώρια δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και με το πρωτο φως τις ημέρας, οι οποίες επιχειρούν στο γιγαντιαίο μέτωπο, που υπολογίζεται ότι είναι ίσως και παραπάνω από 15 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Το συγκεκριμένο μέτωπο χαρακτηρίζεται και το πιο δύσκολο, όπως τόνισε και σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.

Παράλληλα, σε ενημέρωση λίγο πριν τις 07:30 το πρωί της Δευτέρας, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής έκανε λόγο για ολονύχια μάχη, ενώ ανέφερε ότι έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η αλλαγή των πυροσβεστικών πληρωμάτων. Πρώτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και των κρίσιμων υποδομών και περιουσιών, τόνισε.Στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνίδας αντιμετωπίστηκαν πολλές ενεργές εστίες. Αυτή τη στιγμή συνεχίζουν να επιχειρούν σε διάσπαρτες καύσεις 230 πυροσβέστες, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 76 οχήματα και από αέρος επιχειρούν τρία ελικόπτερα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα δύο».

Στο Καπαρέλι Βοιωτίας η πυρκαγιά είναι σε ύφεση, ανέφερε.

Μίλησε επίσης για διάσπαρτες εστίες στην Καλλιθέα Λουτρακίου, όπου επιχειρούν από αέρος 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Από νωρίς σήμερα το πρωί, πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού, ενώ αναμένεται να επιχειρήσουν άμεσα άλλα τέσσερα αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Παράλληλα, ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 120 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 43 οχήματα, έδωσαν όλη τη νύχτα μάχη με τις φλόγες και συνεχίζουν να επιχειρούν, ώστε μαζί με τα εναέρια μέσα να περιορίσουν τις διάσπαρτες εστίες, να αντιμετωπίσουν αναζωπυρώσεις και να προστατεύσουν κατοικημένες περιοχές.Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στα Δερβενοχώρια βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα μεσάνυχτα εκδόθηκε από το 112 δεύτερο προειδοποιητικό μήνυμα προς τους κατοίκους της περιοχής των Δερβενοχωρίων πλησίον του καναλιού του Μόρνου και τους ενημέρωσε για την πυρκαγιά στην περιοχή τους. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν εκεί 140 πυροσβέστες, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Σχεδόν σε όλες τις πυρκαγιές συνδρομή παρέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, το ΕΚΑΒ, εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας και υδροφόρες των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Σαρωνίδας και του Λουτρακίου έχουν αναφερθεί ζημιές σε κατοικίες και η καταγραφή τους θα πραγματοποιηθεί μετά τον έλεγχο της πυρκαγιάς, κατέληξε ο κ. Αρτοποιός.Στην Ανατολική Αττική έχει «καντηλάκια», μικρές εστίες φωτιάς που μας απασχολούν, είπε ο κ. Αρτοποιός στον ΣΚΑΪ. Οι δυνάμεις κάνουν κατάσβεση, το ενεργό κομμάτι βρίσκεται απέναντι από το Πέτα.

Κατέληξε λέγοντας ότι αποτελούν μάστιγα τα ακαθάριστα οικόπεδα που ενδεχομεώνς αποτελούν εστίες για πυρκαγιές, ωστόσο αυτή την ώρα προέχει το έργο της πυρόσβεσης

Στην Οινόη, ήταν μια δύσκολη βραδιά για τους κατοίκους. Πριν από λίγη ώρα ξεκίνησαν οι πρώτες πτήσεις από τα αεροσκάφη, ενώ οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με δεκάδες εθελοντές προσπάθησαν να περιρίσουν το μέτωπο. Η φωτιά συνεχίζει να καίει σε ένα μέτωπο πολλών χιλιομέτρων.προς Άγιο Χαράλαμπο και εκεί είναι το ενεργό μέτωπο, σημείωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με το Mega, ανησυχητική είναι η κατάσταση στο Πανόραμα Σαρωνίδας, όπου δεκάδες διάσπαρτες εστίες φωτιάς καίουν στην περιοχή.

Οι άνεμοι που πνέουν, αν και όχι θυελλώδεις, επικουρούν στην εξάπλωση των πύρινων μετώπων, με τις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής να δίνουν ολονύκτια μάχη με τις φλόγες.

Το κρίσιμο είναι να μην πάει η φωτιά σε σημεία που δεν κάηκαν το απόγευμα, καθώς σε αυτήν την περίπτωση το μέτωπο θα γίνει πάλι ανεξέλεγκτο. Η προσπάθεια είναι να τεθεί υπό όσο το δυνατόν μεγαλύτερο περιορισμό πριν το ξημέρωμα οπότε και αναμένεται ενίσχυση των ανέμων.

Σημειώνεται ότι κάτω από τα μέτωπα που καίουν στο βουνό, υπάρχουν κατοικίες, με τους ιδιοκτήτες να μένουν στην περιοχή για να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους.

Συλλήψεις για τη φωτιά στη Θήβα
«Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Βοιωτίας, δυο άνδρες ως υπαίτιοι πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση, στην περιοχή Κοτρώνι Καπαρελλίου του δήμου Θηβαίων Βοιωτίας.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή», ανακοίνωσε η Πυροσβεστική.

Ο κ. Αρτοποιός είπε ότι η φωτιά στο Καπαρέλλι Βοιωτίας (όπου έγιναν και δύο συλλήψεις) είναι οριοθετημένη.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΑττικήΦωτιά
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Μίλτος Τασούλης: «Αγκάθι» για το Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου η έλλειψη χώρων στάθμευσης (Video)
Επόμενο άρθρο Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέργιος Καλόγηρος στην “Ώρα του Λαου”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Τουρισμός για όλους 2025»: Νέος οριστικός πίνακας δικαιούχων χαμηλής περιόδου
32 λεπτά ago
Κτηνοτρόφοι: Ειδική οικονομική ενίσχυση για ευλογιά – Ποιο το ποσό ανά ζώο και πότε θα καταβληθεί
2 ώρες ago
Νέα διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων και παράταση για την υπαγωγή στο «Σπίτι μου ΙΙ»
3 ώρες ago
Σύσκεψη στο Μαξίμου για την προστασία των ανηλίκων από καπνό και αλκοόλ
3 ώρες ago
Πλεύση Ελευθερίας: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Διαμαντής Καραναστάσης
3 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: 1.150 καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας και 900 συλλήψεις από την αρχή του έτους

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣ

Οι Financial Times προτείνουν τη Θεσσαλονίκη ως κορυφαίο φθινοπωρινό προορισμό στην Ευρώπη

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αλλάζουν τα σχέδια για την γέφυρα Πανοράματος και το τούνελ της Τούμπας

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Είδος πολυτέλειας το μοσχαρίσιο κρέας

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?