Στέφανος Τσιτσιπάς: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Masters της Ρώμης του αποφέρει μεγάλο χρηματικό έπαθλο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει ακάθεκτος στο τουρνουά τένις της Ρώμης, αφού απέκλεισε και τον Μπόρνα Τσόριτς νικώντας με 2-0 σετ (6-3, 6-4) το βράδυ της Πέμπτης (18/5) και πέρασε στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο «Στεφ» θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο τενίστα το Σάββατο (20/5). Ο Μεντβέντεφ, με τον οποίο είχε ουκ ολίγες μονομαχίες τα προηγούμενα χρόνια, προκρίθηκε για πρώτη φορά στα ημιτελικά του Masters της Ρώμης. Ο Ρώσος τενίστας (Νο 3 στην παγκόσμια κατάταξη) νίκησε 6-2, 6-2 τον Γερμανό Γιανίκ Χάνφμαν, έφτασε τις 18 νίκες σε τουρνουά της σειράς Masters 1000 για το 2023.
Στο μεταξύ, με την πρόκρισή τους στους «4» της διοργάνωσης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει ήδη εξασφαλίσει μια… μεγάλη επιταγή.

Το τουρνουά τένις της Ρώμης, άλλωστε, είναι ένα από τα σημαντικότερα τουρνουά στο καλεντάρι και καθώς προσελκύει μεγάλο ενδιαφέρον έτσι και τα χρηματικά έπαθλα είναι άκρως ελκυστικά για τους αθλητές. Όπως προβλέπεται από τους διοργανωτές ο Έλληνας τενίστας, όπως και κάθε άλλος που θα λάβει μέρος στην τελική 4άδα, πρόκειται να λάβει 308.790 ευρώ. Ένα ποσό που συγκριτικά με το 2022 είναι αυξημένο κατά 59.000 ευρώ. Πέρυσι ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε φτάσει ως τον τελικό, χάνοντας εν τέλει από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, και είχε κερδίσει 456.720 ευρώ