Σάββατο, 2 Αυγ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Νετανιάχου: Αναβάλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα για μία εβδομάδα
Τουρκία: Δημοσίευσε χάρτη με θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
Τορίνο: Ξύπνησε από την καταστολή ο 15χρονος μετά τη μεταμόσχευση ήπατος
Ξεκινά η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από την Αττική – Πληρότητα 100% σε πλοία και λεωφορεία
Παλαιό Φάληρο: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η 32χρονη μητέρα του νεκρού κοριτσιού
Ασφαλτοστρώνεται σήμερα η Εγνατία
TisimΒενη στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας
Μ. Θεμιστοκλέους στο ΕΡΤNews: 10.000 αεροδιακομιδές από το 2021 – Βελτίωση της κατάστασης στα επείγοντα, αρκετά καλά τα αποτελέσματα από τις αξιολογήσεις των νοσοκομείων
Δήμος Ηλιούπολης: Πλησιάζει η ώρα του μεγάλου φεστιβάλ αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη
ΟΠΕΚΕΠΕ: Υψηλόβαθμα στελέχη της ΑΑΔΕ επισκέφτηκαν τα γραφεία ζητώντας πλήθος στοιχείων
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Σρι Λάνκα: Θρήνος για τα 290 θύματα- Προειδοποίηση Στ. Ντιπάρτμεντ

6 έτη ago
Κοινοποίηση
7 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Ο απολογισμός των θυμάτων των επιθέσεων σε καθολικές εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα αυξήθηκε στους 290 νεκρούς και τους 500 τραυματίες. Τουλάχιστον δύο από τις συνολικά οκτώ επιθέσεις που διαπράχθηκαν χθες στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα έγιναν από βομβιστές-καμικάζι, σύμφωνα με την αστυνομία. Tρεις πολίτες της Δανίας, τουλάχιστον πέντε Βρετανοί, ένας Κινέζος, ένας Ολλανδός και δύο Τούρκοι περιλαμβάνονται στα θύματα της επίθεσης.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί σε ταξιδιωτική οδηγία του ότι «τρομοκράτες ενδέχεται να επιτεθούν απροειδοποίητα». Στην έκτακτη ταξιδιωτική οδηγία του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρονται ως πιθανοί στόχοι «τουριστικοί προορισμοί, συγκοινωνιακούς κόμβοι, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, χώροι λατρείας, αεροδρόμια και άλλοι δημόσιοι χώροι.
Νωρίτερα, η αμερικανική διπλωματία επιβεβαίωσε ότι αρκετοί υπήκοοι των ΗΠΑ σκοτώθηκαν στις επιθέσεις, χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους.

Οι αρχές της χώρας παραδέχτηκαν ότι πριν από δέκα μέρες οι μυστικές υπηρεσίες είχαν πληροφορίες για επιθέσεις αυτοκτονίας σε ναούς από μια μικρή ισλαμιστική οργάνωση.
Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κατά τη διάρκεια εφόδου της αστυνομίας σε σπίτι όπου βρίσκονταν ύποπτοι.
Συλλήψεις και ανθρωποκυνηγητό
Η αστυνομία στη Σρι Λάνκα έχει συλλάβει συνολικά 24 άτομα στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται.
Η πρώτη επίθεση έγινε στην κατάμεστη από οικογένειες εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο και όπως δείχνει  ερασιτεχνικό βίντεο ήταν πανίσχυρη.

Επικράτησε χάος μέσα και έξω από τον ιστορικό ναό, η οροφή του οποίου κατέρρευσε.
Αμέσως μετά χτυπήθηκαν ο ναός του Αγίου Σεβαστιανού και μια εκκλησία στα ανατολικά της νησιωτικής χώρας.
Άλλες δύο φονικές εκρήξεις, η έβδομη και η όγδοη, έγιναν όταν οι αστυνομικοί περικύκλωσαν υπόπτους.
Σύμφωνα με τους Times της Σρι Λάνκα βρέθηκε και εξουδετερώθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός σε δρόμο κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του «Bandaranaike»

UPDATENo group has yet claimed responsibility for Sri Lanka blasts#Colombo pic.twitter.com/XvFi0pFG9U
— Press TV (@PressTV) April 21, 2019

Δύο εκκλησίες και τέσσερα ξενοδοχεία στο Κολόμπο, καθώς και τρίτη εκκλησία στη βορειοανατολική ακτή της Σρι Λάνκα, στην Μπατικαλόα, αποτέλεσαν στόχους των τρομοκατών, συνοψίζεται στο τελευταίο επίσημο ανακοινωθέν.
Η αστυνομία ανακοίνωσε αργά χθες Κυριακή ότι διαπράχθηκαν μια επίθεση με εμπρηστική βόμβα εναντίον τεμένους στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας και εμπρησμοί δύο καταστημάτων που ανήκουν σε μουσουλμάνους σε δυτική περιοχή.
«Ειρηνευτική δύναμη» οι Χριστιανοί
Μέχρι σήμερα, η χριστιανική κοινότητα, η οποία επλήγη περισσότερο από τις χθεσινές επιθέσεις, είχε παραμείνει εκτός των μακραίωνων συγκρούσεων μεταξύ ινδουϊστών Ταμίλ και βουδιστών σινγκαλέζων. Οι χριστιανοί μάλιστα θεωρούνταν ευρέως ως ενοποιητική δύναμη, ενώ μαινόταν επί δεκαετίες εμφύλια σύρραξη με τους αυτονομιστές μειονοτικούς Ταμίλ, που τερματίστηκε πριν από μια δεκαετία.
Αναφορικά με τις εντάσεις  βουδιστών και μουσουλμάνων τα τελευταία χρόνια αναδύθηκε η υπερεθνικιστική θρησκευτική οργάνωση Μπόντου Μπάλα Σένα, που προωθεί ρητορική μίσους απέναντι στους μουσουλμάνους, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν ως και το 8% του πληθυσμού της χώρας των 22 εκατομμυρίων.
Παγκόσμια καταδίκη
Έντονη είναι η καταδίκη από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας μας. Για έκφραση ακραίας βαρβαρότητας μίλησε ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος.
Τα τραγικά νέα για τις βομβιστικές επιθέσεις μας γεμίζουν θλίψη και αποτροπιασμό, ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Φρίκη και οργή προκαλούν οι επιθέσεις ανήμερα του καθολικού Πάσχα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε «την εγκάρδια εγγύτητά του με την χριστιανική κοινότητα» στη Σρι Λάνκα στο παραδοσιακό αναστάσιμο μήνυμά του Urbi et Οrbi.
O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν, ανήμερα του εορτασμού του Πάσχα των Δυτικών.
Στο μεταξύ, η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ, που μιλούσε για 138 εκατομμύρια νεκρούς, αποσύρθηκε ενώ επί 20 λεπτά έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω διαδικτύου.

Re: Trump’s tweet about “138 million people” being killed in Sri Lanka, which stayed up for 20 minutes today: When someone can’t get the little stuff right, it makes you worry about the big stuff. pic.twitter.com/YwC4bDFq30
— Brian Stelter (@brianstelter) April 21, 2019

Ο εκπρόσωπος Ρουγουάν Γκουνασεκέρα απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα θύματα καθεμιάς από τις επιθέσεις σε τρεις εκκλησίες όπου είχαν συγκεντρωθεί οι πιστοί για τη λειτουργία του Πάσχα των Καθολικών και σε καθένα από τα τέσσερα ξενοδοχεία χθες Κυριακή. Πρόκειται για τις χειρότερες επιθέσεις από το τέλος του εμφυλίου πολέμου στη Σρι Λάνκα πριν από δέκα χρόνια.
Πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση δήλωσε στο μεταξύ ότι ο πρόεδρος Μαϊθριπάλα Σιρισένα, ο οποίος βρισκόταν στο εξωτερικό όταν διαπράχθηκαν οι επιθέσεις, συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, διευκρινίζοντας ότι στη συνεδρίασή του θα είναι παρών και ο πρωθυπουργός Ρανίλ Γουικρεμεσίνγκε.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Λάνκα
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Εβδομάδα ανακοινώσεων για την οικονομία
Επόμενο άρθρο Ο Χάρης Βαρθακούρης στην ΕΡΑσπορ!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νετανιάχου: Αναβάλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα για μία εβδομάδα
3 ώρες ago
Τουρκία: Δημοσίευσε χάρτη με θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο
3 ώρες ago
Τορίνο: Ξύπνησε από την καταστολή ο 15χρονος μετά τη μεταμόσχευση ήπατος
4 ώρες ago
Ξεκινά η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από την Αττική – Πληρότητα 100% σε πλοία και λεωφορεία
4 ώρες ago
Παλαιό Φάληρο: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η 32χρονη μητέρα του νεκρού κοριτσιού
5 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριμερής Τουρκίας – Ιταλίας – Λιβύης σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με θολή ατζέντα και αποκλεισμούς

News Room
ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Τραμπ επιβάλλει επιπρόσθετους δασμούς σε δεκάδες χώρες – Τι ισχύει για ΕΕ και Καναδά

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

«Πραξικόπημα κατά της Εκκλησίας» στη Μονή Σινά: Το «κατηγορώ» του αρχιεπίσκοπου Δαμιανού προς μοναχούς

News Room
ΚΟΣΜΟΣ

Τσουνάμι στον Ειρηνικό: 1,4 εκατ. πολίτες απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από την ακτογραμμή της Χιλής

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?