Σαλβίνι:Αν η Αριστερά κερδίσει θα έχουμε χαλιφάτο στην Ευρώπη-“Μπλόκο” από Facebook στη ρητορική μίσους(video)

[ad_1]

Τις κοινές τους ακροδεξιές θέσεις και την αντιμεταναστευτική τους πολιτική επιβεβαίωσαν Βίκτορ Ορμπαν και Ματέο Σαλβίνι ενόψει ευρωεκλογών. «Αν κερδίσει η Αριστερά, η Ευρώπη θα γίνει ισλαμικό χαλιφάτο», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας στη Βουδαπέστη. Από την πλευρά του, το Facebook διέγραψε οριστικά χθες Πέμπτη τον λογαριασμό και το περιεχόμενο αρκετών γνωστών προσωπικοτήτων που προωθούν ακραίο, βίαιο, ρατσιστικό ή αντισημιτικό λόγο.

«Θέλω να συνεργαστώ με δυναμικούς, ζωντανούς τύπους», δήλωσε ο Όρμπαν, λέγοντας ότι η πολιτική τάξη της ΕΕ είναι «κουρασμένη και ανίσχυρη». «Ελπίζω ότι θα βγουν νέες δυνάμεις που θέλουν να κάνουν κάτι να συμβούν», είπε, και κατέληξε στο συμπέρασμα, «η Ευρώπη χρειάζεται τον Ματέο Σαλβίνι».
Ο Σαλβίνι έχει στόχο να συσπειρώσει την Ακροδεξιά στην Ευρώπη και για αυτό ξεκίνησε μια πραγματική ευρωπαϊκή πολιτική εκστρατεία στις 8 Απριλίου: Για να συγκροτήσει την Ευρωπαϊκή Συμμαχία των λαών και των εθνών.
Τα ιδρυτικά μέλη της είναι η γερμανική AfD, το Αυστριακό Κόμμα της Ελευθερίας FPÖ, ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν λε Πεν στη Γαλλία, καθώς και οι «Αληθινοί Φινλανδοί» και το ακροδεξιό κόμμα της Δανίας. Στη συνέντευξη Τύπου στη Βουδαπέστη ο Σαλβίνι δήλωσε ότι δεν ξέρει πόσα κόμματα θα ενταχθούν στη νέα συμμαχία . «Αλλά ελπίζω ότι θα είμαστε πολύ ισχυροί, γιατί αν η αριστερά κερδίσει, η Ευρώπη θα γίνει ισλαμικό χαλιφάτο» ισχυρίστηκε ο ηγέτης της Λέγκας.
Εν τω μεταξύ, εμπάργκο σε προσωπικότητες που προωθούν ακραίο, βίαιο, ρατσιστικό ή αντισημιτικό λόγο επιβάλει το Facebook. Μεταξύ αυτών ο Λούις Φάρακαν, επικεφαλής της οργάνωσης «Έθνος του Ισλάμ», ο Άλεξ Τζόουνς ιδρυτής του ιστότοπου “Infowars” και ο Μάιλο Γιανόπουλος, ο Βρετανός ακροδεξιός υπέρμαχος της υπεροχής της λευκής φυλής.
«Πάντα απαγορεύαμε τα πρόσωπα ή τις οργανώσεις που προωθούν ή επιδίδονται στη βία και το μίσος, όποια κι αν είναι η ιδεολογία τους», ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία, η οποία διέγραψε οριστικά τους λογαριασμούς και το περιεχόμενο που συνδέεται με έξι προσωπικότητες, εκτιμώντας ότι εμπίπτουν στην κατηγορία «των επικίνδυνων ατόμων και οργανισμών».
Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]